Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Повлекување!

Статус
Затворена за нови мислења.

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
Поради преголема цензура и голем број на беспотребно избришани постови, се повлекувам од овој Форум, со моите постови никогаш не навредив никого и никогаш премногу не се одалечував од темите.

Се најдобро на сите

Freaker

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Поради преголема цензура и голем број на беспотребно избришани постови, се повлекувам од овој Форум, со моите постови никогаш не навредив никого и никогаш премногу не се одалечував од темите.

Се најдобро на сите

Freaker

druze nekoj be taka, potpolno te svakam, ama probaj ednostavno da ignoriras nekoi stvari

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Хех. Баш ми извлече една чудна насмевка..

Пред 15 минути видов пост кај што тврдиш дека си христијанин, а сега се буниш за избришаните постови во кои јавно колнеш и се закануваш на јавни личности со зборови како "треба да се набијат на кол, да се обесат на плоштад, само да ми паднат во раце"

Извини ама мене нема да ми недостигаш :)

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
со моите постови никогаш не навредив никого и никогаш премногу не се одалечував од темите.

Мислиш на тие што не се избришани?

Член си од Април, еден од првите.. Нели ти беа јасни правилата? Како наеднаш почнаа да ти сметаат кога ти почна да ги прекршуваш?

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Незнам ама ова ми изгледа како сакаш сега да плачеме по тебе и да викаме не си оди. Ако си одиш немора да пишуваш дека си одиш и незнаеш кога ќе ти притреба форумот, немора да неучествуваш активно во расправии или да читаш неубави коментари едноставно каде имаш потреба, но сепак да пишуваш понекогаш како би си помогнал себе си и на другите.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
Се повлекуваш а? И мора сите да ги тормозиш со тоа !?
Што ке биде ако секој член отвара нова тема за се што ке му текне?
Што кога форумов (хоупфули) ке има 5000 члена? :ua:

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk

Се најдобро на сите

Freaker

Ни беше драго што те имавме како корисник...се најубаво Freaker ;)

:rolleyes:

M

Mr.Alien

Гостин
Хех. Баш ми извлече една чудна насмевка..

Пред 15 минути видов пост кај што тврдиш дека си христијанин, а сега се буниш за избришаните постови во кои јавно колнеш и се закануваш на јавни личности со зборови како "треба да се набијат на кол, да се обесат на плоштад, само да ми паднат во раце"

Извини ама мене нема да ми недостигаш :)
Не би било лошо да се погледне тој пост, па да се види дали е беспотребно избришан.

M

Mr.Alien

Гостин
@Freaker

Батка, твое право е дали и понатаму ќе бидеш член или не. Сметам дека би требало да оставиш работата да "преспие", што се вели, па утре посмирено да се реши ситуацијата.
На овој начин ништо нема да постигнеш. Штета што така реши, во секој случај.
Биди поздравен, и ако твојата одлука е конечна, ти пожелувам се најдобро.:bravo:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Не би било лошо да се погледне тој пост, па да се види дали е беспотребно избришан.

Е ај сега, да отвориме и еден дел "Судница" да проценуваат членовиве дали некој бил за бришење или не? Малку ли е маката да се разгледува целиот форум кој секако има многу категории, па уште и вакви работи да објаснуваме.. Мислам дека кажав доволно..
Си признавам дека мојата вина беше што не го предупредив Freaker за постовите..
Во правилата многу добро стои дека Администраторите и модераторите го задржуваат правото без предупредување да менуваат и бришат мислења/теми и сл.

Freaker ги прекрши и 3тото и 4тото а и 5тото правило, но сепак му беше прогледано низ прсти и постот беше избришан. Мислев дека е доволно предупредување тоа што постот му е избришан.

Дури и оваа тема беше стартувана во Форум Вести а тоа е кршење на 9тото правило.

И покрај се, Freaker на никаков начин не е оштетен освен што крајно непристојните постови се избришани. Јас се сеќавам на еден, бидејќи кога бришам/едитирам постови навистина не обрнувам внимание кој ги напишал туку на нивната содржина.

Нека си размисли, можеби ќе му стане јасно дека неговата реакција е претерана и смешна.

Во иднина не планирам со вакви работи да губам време. Правилата се познати http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=14 доколку некој не планира да ги почитува, воопшто нема не пишува.

Темава е многу добар пример како не треба да се однесува член на IT форум.

Ata

Intern
21 април 2007
418
15
Мене сварно ова не ми е јасно. Ако веќе имаме боречки клуб каде може да се пишува се и сешто (дури и навреди, процвки и сл.) тогаш зошто да има бришење.
Едноставно секој пост кој прекршува некое правило зошто не се префрли во тој пост. На тој начин не мислам дека ви се создало "Судница" , ама ако некој сака нешто или некого да суди, тогаш тоа и онака може да го нарави во боречкиот клуб.

Едноставно, мислам дека така би им се олеснила работата и на админите, да ме мора вака да се препокуваме што напишал некој.
Ако сварно напишал нешто што неличи, дајте да го видиме сите тоа,
пошто вака може да си свати некој дека бришете работи кои не ви се допаќаат вас. Јас тоа генерално не го мислам (можда имало некои исклучоци, нормално секој греши).

Мислам дека на тој начин, ние, самите членови ќе ги осудиме таквите постови и таквите членови.

D

Администратор
31 март 2007
3.977
4.142
www.aqtos.com
Freaker, dogledanje.

Za vas drugite mislam deka site admini go sakaat najdobroto neshto za ovoj forum, nema da bide izbrishan nekoj post zatoa shto taka sakal adminot, tuku za toa ima prichina.

Vo era koga vremeto e navistina ceneto, da se obrazlozhuva na sekoj chlen zoshto i kako mu e izbrishan postot e samo troshenje vreme. Razbiram deka gi iritira chlenovite shto nekoj post ke bide izbrishan bez prichina zoshto, no zarem nema da bide iritirachki za adminite da pishuvaat i objasnuvaat pravila koi se navistina ednostavno i jasni.

Vo idnina ke go razgledame ovoj problem poubavo i ke reshime, sega za sega ostanuva vaka.

Ke bide ostavena temava kako shto reche Andrijeski kako primer shto ne treba eden chlen da pravi i kakva tema da otvara. Sekoja naredna tema na vakov topic ke bide izbrishana. Dokolku sakate da zaminete od forumot, ne gi zamarajte drugite, ednostavno napravete go toa.

Vo nekoi sluchai mi e smacheno od drskosta na chlenovite.

D

Администратор
31 март 2007
3.977
4.142
www.aqtos.com
@ ATA

Vo idnina site izbrishani postovi kje bidat dostapni na adminite, i pri vakvi situacii, kje bidat prikazhani site izbrishani postovi na chlenot.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
@ ATA

Vo idnina site izbrishani postovi kje bidat dostapni na adminite, i pri vakvi situacii, kje bidat prikazhani site izbrishani postovi na chlenot.

Со ова сами си ги кршите правилата.Не знам која е поентата да се објаснуваш на некој ако тој со самото регистрирање ги прифатил правилата во кои јасно пишува дека неговите мислења админите и модераторите имаат право да ги едитираат/бришат без објаснување.

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk

Се најдобро на сите

Freaker

Zhal mi e shto ke si odish i te zamoluvam da se vratish.

A za koja pregolema cenzura zboruvash ne mi e jasno.

Pozdrav,
Stefan.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Мене сварно ова не ми е јасно. Ако веќе имаме боречки клуб каде може да се пишува се и сешто (дури и навреди, процвки и сл.) тогаш зошто да има бришење.
Едноставно секој пост кој прекршува некое правило зошто не се префрли во тој пост. На тој начин не мислам дека ви се создало "Судница" , ама ако некој сака нешто или некого да суди, тогаш тоа и онака може да го нарави во боречкиот клуб.

Едноставно, мислам дека така би им се олеснила работата и на админите, да ме мора вака да се препокуваме што напишал некој.
Ако сварно напишал нешто што неличи, дајте да го видиме сите тоа,
пошто вака може да си свати некој дека бришете работи кои не ви се допаќаат вас. Јас тоа генерално не го мислам (можда имало некои исклучоци, нормално секој греши).

Мислам дека на тој начин, ние, самите членови ќе ги осудиме таквите постови и таквите членови.

Вака.. Засега образложувам конкретно во секој случај што се случило, 100 пати повторувам правила и слично. Очигледно многу работи не им се јасни на членовите, па додека е нов форумот сме премногу толерантни и се обидуваме да објасниме.

Нема вечно да бришеме постови и да префрламе теми во вистинските категории и во боречки клуб. Се знае кои се правилата, за нивно кршење следува предупредување, доколку тоа се повтори - бан.
Нема потреба од препукување со членови кои ги кршат правилата и се жалат дека не им одговараат а ги почитувале 3 месеци.

Еве, кратко и јасно, постовите нема потреба да се префрлаат во боречки клуб едноставно ќе бидат избришани а членовите банирани. Такви се правилата.

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Вака.. Засега образложувам конкретно во секој случај што се случило, 100 пати повторувам правила и слично. Очигледно многу работи не им се јасни на членовите, па додека е нов форумот сме премногу толерантни и се обидуваме да објасниме.

Нема вечно да бришеме постови и да префрламе теми во вистинските категории и во боречки клуб. Се знае кои се правилата, за нивно кршење следува предупредување, доколку тоа се повтори - бан.
Нема потреба од препукување со членови кои ги кршат правилата и се жалат дека не им одговараат а ги почитувале 3 месеци.

Еве, кратко и јасно, постовите нема потреба да се префрлаат во боречки клуб едноставно ќе бидат избришани а членовите банирани. Такви се правилата.

ja kolku sto gleam po site postovi skoro sekoj coek ponekogas zabegava malce od tema, valjda ne planiras da im mavnes ban na site clenovi.

spored mene covecki e nekad da zabegas od tema, zatoa sluzat i moderatori i administratori , da gi popravaat tie greski, kako sto normalno raboti sekoj forum.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
ja kolku sto gleam po site postovi skoro sekoj coek ponekogas zabegava malce od tema, valjda ne planiras da im mavnes ban na site clenovi.

spored mene covecki e nekad da zabegas od tema, zatoa sluzat i moderatori i administratori , da gi popravaat tie greski, kako sto normalno raboti sekoj forum.

Затоа постојат модератори и администратори, да одлучат во кои случаи може да се толерира во кои не. И да, затоа постои предупредување пред бан. Нормално дека нема да се банираат членови само затоа што забегале од темата :)

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk

Normalno e i lugjeto vo edna zaednica da gledaat se odnesuvaat kulturno, za opshto dobro - Friendship, Unity, Respect :))

I vo pravo si za edna od obligaciite na moderatorite/administratorite, no kako shto gledash ovde ushte toa nemozhe da se svati i site se lutat ako nekoj post im bide premesten na soodvetno mesto ili ako nesooveten post im bide izbrishan.

Kako shto reche Andrijevski, vo zarodish sme i zatoa sme tolerantni so nadezh deka nashata "rabota" vo idnina ke se namali i site srekjno ke zhiveeme vo anarhija :))

Stefan.

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Затоа постојат модератори и администратори, да одлучат во кои случаи може да се толерира во кои не. И да, затоа постои предупредување пред бан. Нормално дека нема да се банираат членови само затоа што забегале од темата :)

abe ok, ali ova ispaga ko pcuenje i zabegavanje od tema da gi stavas na isto nivo

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.050
Мислења
1.004.934
Членови
36.671