direktor.e
Intern
- 6 април 2007
- 608
- 4
Sto mislite? Jas mislam deka sme na prviot cekor od 100-te cekori
za razvoj na gejming opstestvoto kaj nas.
Sto mislite? Jas mislam deka sme na prviot cekor od 100-te cekoriza razvoj na gejming opstestvoto kaj nas.
![]()
Ма каков 1 чекор, ние сме 1 000 000 чекори назад за да можеме да стигниме до тој чекор.Во Македонија се игра највеќе само Кантер а само со кантер не се рачуна за гејминг
Poleka na Canter mu minuva vremeto, se pocesto ima i drugi igri niz klubovite, za mene e i toa napredok, iako mal. Za glava se fakam koga ke vidam deka u cel sti p nikade ja nema WarHammer, a se igra na WCG, im kazuvam na drugarite za nea a oni me prasuvaat koja e taa igra.
jas se slagam so una taka da counterot e primarna disciplina na site eventi i toa kazuva se ... problemot u makedonija ne e u gejmerite ... i za gejming svesta ... podobro neka razmislat biznismenite vo vrska so temava kaj se pronaodjaat oni tuka kaj se site tie kompjuterski firmi kako sponzori i red drugi raboti ... dosta veke na nash grb se pravat pari milioni iam ostaveno do sea po igracnicite i so use da ne pljukaat ... mislam deka site gejmeri ke se slozat so ova ... nas ni trebaat pari sponzori za da mozeme da se dokazuvame tamu kaj so ni e mestoto ... koja svest treba da ja razvivame nasata so barame sponzori kako amc , river , neokom , bla bla i ***********niso nedobivale od toa bolje mu bilo da plati bilbord taka da mislam deka svesta voopsto vo nasava zemja za gejming kulturata use dolgi godini ke ostane zakoravena ima samo nekoi poedinci koi probuvaat da napravat neso no ne bez pari sekako deka i sakaat da profitiraat od toa ... no toa ke go ostavime za sledniot post
koj i zoso saka da profitira pak na ovoj nas gejmerski napaten grb ... se nadevam deka ova ne e use eden nov forum za mrcenje i prepucavanje pozdrav aF.quality
ma kakov warhammer bre .... blizard ima 8 miliona wowdzii sierra radi hl + hl2 ima isto taka mnogu fanovi sigurno vo milioni ... a vie toa go osporuvate toa so e najsmesno !!! koga zadni put na finale nekoe warrhamer prisustvuvale povekje od 50000 online i lan spectatori za da pratat da gledaat .. nikad a i nema da bide cs,war3,starcraft,wow,fifa,codII,q4 tie se igrite ! prvi ne kreva ona so vekje postoi pa posle ostalo![]()
Луѓево на нашиве простори не се доволно запознаени со Cyber Sportot и мислат дека тоа е само губење време и слично, па затоа никој не се нафаќа да спонзорира и слично. Тоа е причината според мене зошто гејмингот во Македонија не е толку развиен.
Sto mislite? Jas mislam deka sme na prviot cekor od 100-te cekoriza razvoj na gejming opstestvoto kaj nas.
![]()
Ne Toto ni cekori ni butur gejming nema u makedonija toa e fakt no ne vikam deka nema da ima za edno 10 godini koa sin ti i sin mi ke idat u Enter![]()
WOW-djiiite (popularno kazano) se navistina posebna sorta. Sporedeno so fizickite sportovi, bi doslo nesto kako maratonci koi trcaat po 2-30 km. Sekoja cest, no sekako vo ramki na normalata![]()