Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош за Win XP

Lightlord

Intern
6 април 2007
86
1
Еве тука ако му треба некој помош нека пише, а јас ќе почнам прв. :)

Имам проблем со explorer.exe, коа ке отворам во некои фолдери ми се испишуваат некои од следниве порака:

The exception Integer division by zero.
(0xc0000094) occured in the application at location 0x04dbd928.

Click OK to terminate the program
Click CANCEL to debug the program

или пак

The instruction at "0x048bde00" referenced memory at "0x48bde00". The momory could not be "written".
Click OK to terminate the program
Click CANCEL to debug the program

ова во зависност од кој фолдер отварам, ама главно кога во фолдерот има некој видео .avi фајл и послем се зафркнува се па ни поддршка на букви неможам да сменам. Има некое решение или да го reformratiram Windowsot? Ова не се случува во сите фолдери туку во некои 30% од фолдерите со видео фајлови.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Еве зошто Windows нечини, не кажува што е проблемот иако знае дека има проблем (веројатно и да каже тешко дека ќе може нормален корисник да го реши)

Мој совет: Детално провери го системот. Детално провери (со помош на соодветен софтвер) дали имаш грешки на хард дискот, вируси/црви и слично. Доколку се е во ред, а проблемот сеуште постои, би ти препорачал реинсталирање на Windows-от.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
некој од членовите нека ти препорача соодветен софтвер, јас не сум баш во тек со најновите програми, инаку ќе ти наведев некои :)

mkd.scout

Intern
30 април 2007
9
0
Јас претпоставувам дека е до виндовсот..Некој од системските фајлови е пореметен..размисли малку што си инсталирал претходно..бидејки се работи со ави фајлови мислам дека е до кодеци или слични фајлови бидејки виндовсот автоматски ти дава превју прозорче од страната..Пробај избриши ги сите програми кои имаат врска со прегледување на видео формати - и ако успееш извади ги и кодеците..тогаш пробај дали ке сака да ги отвара фолдерите..ако и тогаш нема да сака најверојатно ке мораш формат ..исто така за да бидеш и најсигурен направи и диск чек.. (десен клик на хард дискот пример C и кај пропертиес ке најдеш систем тулс..таму е тоа еррор чекинг) пробај со ова што го кажав..ако не ..формат ке мора.

па пиши ни што си направил да знаеме во иднина..
патем јас имав сличен случај само што мене не ми отвараше еxe фајлови.. ама испадна дека е до бут секторите на дискот.

mishkovski

Intern
28 април 2007
10
0
јас мислам дека едно форматирање добро ќе му дојде на твојот хард диск. можеби не е потребен таков чекор ама ако долго време не си форматирал освежи го малку дискот!

Password

Intern
10 април 2007
393
9
Вториот error што го напиша горе ми се појавува и мене одвреме навреме. Машинчево ми е чисто како солза :) така да јас мислам дека до Windows-ot е грешката.

Lightlord

Intern
6 април 2007
86
1
Го решив проблемот благодарение на mkd.scout кој ми даде идеа да проверам дали има некоја грешка во програмиве поврзани за прикажување и пуштање медиа фајлови и најдов дека имало некој bug во една програма за префрлање на .avi фајлови во ДВД и откога ја избришав немам веќе проблеми. Сите фолдери си се отвараат без проблем. Инаку хард дискот не ми е форматиран година ипол и уште си работи совршено, освен некои вакви работи што се случуваат од време на време, ама ќе размислам и за формат штом ќе направам back up на некои важни податоци што ги имам. Поздрав и фала на сите за помошта.

P.S. Втората порака пак ми се појавува од време на време коа ќе брзам со кликањето или при multi-tasking што значи дека сигурно е грешка на Windows-от.

D

DimitarMK

Гостин
Само реинсталација на Windows-единствено решение..

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
E imam problem.Znae li nekoj program za brisene na ostatoci od izbrisani programi od Windows?Mislam programite mi se pravilno izbrisani ama mi se pojavia problemi.Uste nesto go imav daemon tools i koga go izbrisav onoj virtuelniot cd drive vo My Computer ostana?Kako da go trgnam????Help

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
E imam problem.Znae li nekoj program za brisene na ostatoci od izbrisani programi od Windows?Mislam programite mi se pravilno izbrisani ama mi se pojavia problemi.Uste nesto go imav daemon tools i koga go izbrisav onoj virtuelniot cd drive vo My Computer ostana?Kako da go trgnam????Help

Registry Mechanic и ТuneUp Utilities имаат ваква опција

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
пробај да го преинсталираш dameon tools и пред да го избришеш направи кај што се бира колку виртуелни драјвови да има одбери ниеден, после направи му disable па бриши го, а за програми за чистење на windows за мене најдобар е RegistryFix v6.1 нема нешто што не може да среди и тоа се автоматизирано е само со два клика, не е бесплатен програмот ама сигурен сум ќе се снајдеш :)

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
Ovoj problem e do windowsot ... zatoa sto windows e mnogu osetliv i moze da dojde do negovo poremetuvanje duri i poradi nekoja naj mala greska kako sto e nenadejno restartiranje ili nenadejno isklucuvanje ... Mislam deka dobro ke e da ko formatiras HDDto zatoa sto posle formatiranje kompjuterot ke ti raboti bobrzo i poefikasno ... ili podobro ... Zemi si Linux i ne se sekiraj za vakvi problemi :)

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Registry Mechanic ne ti vrsi rabota? Toa e mozno samo ako se racno vneseni podatoci i inf vo registry (barem taka mislam). Go imav istiot problem i RM go resi. FYI, imav preku 580 greski :)

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
pa raboti detektira greski vo registerot prviot pat okolu 280.Znaci go biva.i nekako podobro raboti.Registry Mechanic kako da mi go usporuvase sistemot

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Vo vrska so daemon: control panel > system > Hardware > Device Manager. Vo DVD/CD - ROM drives izbrisi go. Probaj pa pisi.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.636
Мислења
946.459
Членови
34.123
Огласи
1.997
Најнов член