1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

Помош за мysql и php(сортирање)

Дискусија во форумот 'Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Oracle, S' започната од pedro:), 15 Февруари 2015.

  1. pedro:)

    pedro:)
    Intern

    27
    2
    30 Јуни 2013
    Ако може некој да ми помогне....Сакам да ми се прикажат сликите од базата на податоци на целата страница а не само во еден ред...дали може некој да ми помогне со кодот, како да ги прикажам како да ги повикам со PHP... сакам да ми се прикажани каде што се црвените квадрат, а не само во еден ред, и колку и да имам во базата ми дава само во еден ред...користам код:
    da.png da.png <?php
    include 'conn.php';
    $query="SELECT pro_id,product_name,image FROM magacin ORDER BY pro_id";
    [email protected]_query($query)
    or die(mysql_error());
    echo"<table id='results'>";
    while ($row=mysql_fetch_array($result))
    {
    echo "<tr>
    <td><img src='inventory_images/".$row['image']."' height='150px' width='190px'></td>
    <td align='right'><a href='detalis.php?id=".$row['pro_id']."'>".$row['product_name']."</a></td></tr>";
    echo "</tr>";
    }
    echo "</table>";
    ?>-----------како да го средам кодот? ако може помош
    da.png
     
  2. Sephiroth

    Sephiroth
    Баниран/a

    3,497
    2,514
    14 Мај 2008
    Машко
    Тргни ги table таговите и аранжирај ги сликите на друг начин. Ако сакаш да се сељачиш поиграј си со CSS-от на табелата. Толку од советот за без платно.
     
  3. kebe

    kebe
    Gaining Experience

    215
    172
    29 Март 2012
    Без табели и CSS Float и завршеа работа.
     
  4. pepo123

    pepo123
    Gaining Experience

    167
    258
    8 Април 2008
    Код:
    ccount = 3;
    tempy=0;
    
    while(i<bsliki)
    {
        if(tempy == 0)
    {
         echo"<tr>"
    tempy++;
    }
    
        while(tempy < ccount)
    {
        echo"<td>slika[bsliki]</td>"
    bsliki++;
    }
    
        if(tempy == ccount)
    {
       echo" </tr>"
        tempy=0;
    }
    }
    Никој нема да ти даде готов код. Eве ти е еден мелез/хаос од код. Преведи си го во пхп. Прво нешто е што ми текна сабајлечки пред кафето (па може и врска нема), кога веќе мораш со табели, иако има и попаметни начини.

    Инаку научи си ги хтмл таговите, на тоа ми мириса работата од горе кодот што го гледам.

    И друг пат ставај си го кодот во code таг..

    ccount е број на колони на галеријата..
     
    Последна промена: 16 Февруари 2015
  5. burce

    burce
    Intern

    268
    38
    1 Април 2009
    tr е ред, td се колони. Ти имаш само две колони (td) во секој ред (tr), затоа се ти е во една колона (всушност две, слика и опис). Значи ти требаат повеќе колони.
     

Сподели

Вчитување...