Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

18 септември 2020
634
543
Македонија
Не би било лошо и некој предлог телефон без 5Г во рангот до 15К.
Мислењето е автоматски споено:

Dobar e ovoj: Техномаркет - XIAOMI REDMI NOTE 12 PRO 8GB/256GB GRAPHITE GRAY
Одличен ти е овој, плус добиваш брз полнач во кутија и 3.5мм Џек за слушалки.
Барај на пазар3 Galaxy A52S.
Подобро е да побара од мобиларите некој нов да не му се најдува.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.262
31.457
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Riku

Gaining Experience
27 ноември 2021
334
127
Има многу попусти во техномаркет и сетек на телефони со огромни попусти ама мислам дека тие се повеќето експонати. Не сум користил ниту купил експонат телефон но мислам дека овие во сетек со редовна цена од 20 000 ден а клуб цена 12000 денари ми стојат како експонати.
Еве мој предлог Xiaomi Redmi 13 8/256GB Black
Ако некој разбира повеќе нека сподели дали телефонот е добар или не.

TouchIT

On your way to fame
9 јули 2018
780
536
Има многу попусти во техномаркет и сетек на телефони со огромни попусти ама мислам дека тие се повеќето експонати. Не сум користил ниту купил експонат телефон но мислам дека овие во сетек со редовна цена од 20 000 ден а клуб цена 12000 денари ми стојат како експонати.
Не се експонати нови се, а тоа со редовна и клуб цена е маркетинг трик кој го користат сетек,нептун и техномаркет. редми 13 не вреди за тие пари. Самсунг нека гледа членот.

Riku

Gaining Experience
27 ноември 2021
334
127
Не се експонати нови се, а тоа со редовна и клуб цена е маркетинг трик кој го користат сетек,нептун и техномаркет. редми 13 не вреди за тие пари. Самсунг нека гледа членот.
Што самсунг би гледал за тие пари според тебе?

За телефонот од погоре што има линк од техномаркет. Како ќе се претолкува оваа?

Атачменти

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    48,3 KB · Прегледи: 54

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
426
616
Што самсунг би гледал за тие пари според тебе?

За телефонот од погоре што има линк од техномаркет. Како ќе се претолкува оваа?

Отпакуван не значи користен. Тие се само отворени и изложени зад стакло и ретко некој ги чепка. Ако си добар можеш да идеш таму и да ги убедиш за некој попуст, ама ретко се дава на такви работи оти ако не ти некој друг ќе го купи телефонот.

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
84
84
јас го земав Redmi Note 12 Pro во јануари од техномаркет за 15к а сега е 14к, и тогаш беше на клуб попуст. 13 Pro излезе неколку дена од кога јас го купив телефонот. тие попусти и клуб цени се само за мачкање очи и демек даваат намалување на цената, таа всушност е реалната цена

телефонот е добар за тие пари, до сега немам проблем. е сега тоа што не е спакуван може да ти биде шубе. како што кажа членот погоре ако стоел исклучен позади стакло ретко некој го чепкал за проба. за другите предлог телефони погоре не знам што да ти кажам

puerto6

Intern
24 јули 2024
10
6
Како оди нарачката? Гледам дека немаат ни акаунт да се направи, прифаќаат ли картички или само ќеш на рака?
Na web stranata koga odas kupi ti dava da ostavas samo informacii da te iskontaktirat. Zatoa im pisav na instagram mi rekoa sto imat sto nemat im ostaviv podatoci i preku kargo najverojatno ke go pratat i togas i ke go platam. Se na se fer komunikacija.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
942
515
Скопје Аеродром
Na web stranata koga odas kupi ti dava da ostavas samo informacii da te iskontaktirat. Zatoa im pisav na instagram mi rekoa sto imat sto nemat im ostaviv podatoci i preku kargo najverojatno ke go pratat i togas i ke go platam. Se na se fer komunikacija.
Внимавај гаранција дали ќе добиеш.

puerto6

Intern
24 јули 2024
10
6
Внимавај писмена гаранција да добиеш, во нивниот дуќан не даваат гаранција а па пратен по карго уште помалце дека ќе добиеш писмена гаранција.
Ako ne davat garancija togas kako uspevat da rabotat tolku godini, malce mi e nelogicno. Pred 5 godini koga go kupiv A70 od Ledikom mi dadoa samo pismen dokument bez fiskalna taka ocekuvam i od ovie nekoj A4 dokument deka e kupen od niv bez fisklana i tie raboti. Neka se pogodi teledonot garancijata manje bitna.

Последна промена:

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
942
515
Скопје Аеродром
Ako ne davat garancija togas kako uspevat da rabotat tolku godini, malce mi e nelogicno. Pred 5 godini koga go kupiv A70 od Ledikom mi dadoa samo pismen dokument bez fiskalna taka ocekuvam i od ovie nekoj A4 dokument deka e kupen od niv bez fisklana i tie raboti. Neka se pogodi teledonot garancijata manje bitna.
Работат со усмена гаранција. Немам искуство доколку телефонот се расипе што би се случило, но како и да е правно ништо не им можеш во случај да немаш никаков документ.

• Ми се допаѓа
Реакции: Riku

PC_GAMER

Gaining Experience
16 јуни 2017
453
382
Xiaomi redmi 12 ти го препорачувам, го имаше некаде на некоја страна за 8000 денари. Одлично фаќа мрежа и разговорите се најквалитетни, батеријата држи, звучникот е одличен, се на се одлично искуство имам со овој мобилен телефон. Јас ја имам земено варијантата со 4+128 GB.
Потврдувам и од моја страна. Телефончето е супер.(y):) За таа пара (можеби илјадарка плус) може да најде варијанта и со 8 + 256 GB.

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
1.975
1.704
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

puerto6

Intern
24 јули 2024
10
6
Работат со усмена гаранција. Немам искуство доколку телефонот се расипе што би се случило, но како и да е правно ништо не им можеш во случај да немаш никаков документ.
Update. Denes stigna telefonot i so nego i pismena garancija od 12 meseci.

Sega za sega poprilicno zadovolen od istiot.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.925
5.413
SK
Телефонов (Redmi Note 13 Pro+) спред фотографијава иде со некој „мек“ филм/протектор. Ова е функционален протектор или треба да се извади? Приказот/сликата се сосема ОК, некако не ми изгледа како фолија за шипинг која треба да се извади.

Совет за скрин протектор за телефон со заоблени ивици?
Да се држам на меки протектори? Од тоа што читав стаклените протектори со заоблени ивици не ги препорачуваат заради проблеми со одлепување по ивиците. А не ми се малтретира со UV лепаци и слично. Некое поинакво мислење?

1722667850097.jpeg

kristijan_m75

On your way to fame
22 март 2016
736
540
Телефонов (Redmi Note 13 Pro+) спред фотографијава иде со некој „мек“ филм/протектор. Ова е функционален протектор или треба да се извади? Приказот/сликата се сосема ОК, некако не ми изгледа како фолија за шипинг која треба да се извади.

Совет за скрин протектор за телефон со заоблени ивици?
Да се држам на меки протектори? Од тоа што читав стаклените протектори со заоблени ивици не ги препорачуваат заради проблеми со одлепување по ивиците. А не ми се малтретира со UV лепаци и слично. Некое поинакво мислење?

Погледнете го атачментот 139615
Функционлен протектор,ставен од производителот,не е заштитна фолија која се вади при купување на телефонот.

Peceto

Gaining Experience
24 јули 2012
79
103
Здраво. Зедов Nothing Phone 2. Дали некој има нарачувано маска за него од некаде или знае дали има локално?

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.515
Мислења
981.528
Членови
35.771
Најнов член
HanaArs