Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош за избор на монитор

Igor6

Intern
24 мај 2020
67
42
Веќе користам 27ца Va панел 72hz 1080p, барам нешто 144hz 27ца 1080/1440p до накај 15 000 ден. Се мислам мегу овие, не сум во можност да ги видам во продавница, па ако има некој земено да ми каже искуство.

Мониторот не ми е за comptetitive gaming. Mониториве шо ги глеам сите се Va, на 72 херци немам многу проблем со ghosting, ама ако на 144 е полошо да барам ips. Знам дека мониториве се низок квалитет, посебно самсунгот(читам лошо за него по интернет), ама ако некој ги има да ми каже мислење да не фрлам пари за џабе.

Фала

Igor6

Intern
24 мај 2020
67
42
тестирав за гејминг со vsr на 1440p нема којзнае каква разлика на фрејмови спрема 1080п(battlefield 2042 ми дава скоро исти фрејмови ама постабилни така да подобро е :D), пошто процесорот ми е bottlneck и не планирам да го менам уште долго време. Па најверојатно ке го земам филипсот 1440p, ке одам на ризик за ghosting валјда нема биде претерано

Goddzila

Gaining Experience
15 март 2018
74
108
Инсистирај да го тестираш ако можеш пред да го платиш.

Igor6

Intern
24 мај 2020
67
42
го земав phillips 27M1N3500LS, 1440p Va, 144hz на hdmi, 165hz na DP. Има ghosting на fastest response time, на fast e ok. Уклучив mprt na 0 јачина(motion blur reduction нешто шознам...) и се е како шо треба, не се замачкува ништо скоро перфектно за casual гејминг. Има доста добар констраст и бои, нема ни малку clouding/light bleed на црна позадина(шо е малце чудно за ефтин монитор). Screen uniformity тестирав на сите бои кажи речи е перфектно. Има freesync premium (48-165hz) арно ама трепери чат пат на некои темни позадини, најчесто во мени на некои игри и не работи ако е пуштено mprt(шо и нее некој проблем за мене не осекам разлика без freesync). Сталката му е доста стабилна и има само tilt, и има плус vesa 100mm. Оди со два звучника кои се катастрофа ама ај барем ги има. HDR во windows e за никаде, ама во игра е... ок, се осека разлика.

За 13k ова е валјда најефтиниот QHD монитор во мк, за аllround екран подобро за парите здравје. (за tryhard гејмери не го препорачувам дефинитивно :D )

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.467
Мислења
1.012.110
Членови
36.680
Најнов член
xplodeart