Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош за избор на маус за CS2

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.535
3.672
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Никогаш не го разбрав името на steelseries ... попрво би го врзал името со срање и евтина пластика отколку со steel .... Ако сакаш да се заебеш за парите земи steelseries, за се друго препорачувам logitech, добар сензор, добар дизајн и ергономија, издржливост, одличен софтвер, подршка итн. G502 во било која варијанта (стара или нова) е подобар избор од било што од steelseries !!!

outsider

Practice makes perfect
14 јуни 2019
827
1.645
Битола
www.instagram.com
Никогаш не го разбрав името на steelseries ... попрво би го врзал името со срање и евтина пластика отколку со steel .... Ако сакаш да се заебеш за парите земи steelseries, за се друго препорачувам logitech, добар сензор, добар дизајн и ергономија, издржливост, одличен софтвер, подршка итн. G502 во било која варијанта (стара или нова) е подобар избор од било што од steelseries !!!
+ подалеку од СС за мауси.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Нема врска што пишуваш што им фали на стеелсериес кога беше ерата со цс2 сите сенсеи користеа уште од тогаш сакав да го имам маусот.. сега гледам го користи twizz кој беше во liquid освои титула со маусот... али не ми беше поентата тоа туку се се сведува на тоа да уживаш во играта и на твоите вештини маусот само допринесува да бидеш подобар а за тоа каков е маусот ќе го тестирам и ќе пишам мада влијае до особа
Поздрав

Boco1987

Gaining Experience
25 март 2017
288
330
Скопје
Не се квалитетни маустите на СС, ќе ти порпадне левиот клик за 4 до 6 месеци ако играш кантер секој ден

D.P.R

Him
22 октомври 2016
745
563
Free
Не да "хејтам" ама SS моментално имаат најлоша селекција на гејминг мауси на пазарот, пред 7-8 години Rival серијата беа солидни мауси а сега се втора класа at best.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.535
3.672
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Нема врска што пишуваш што им фали на стеелсериес кога беше ерата со цс2 сите сенсеи користеа уште од тогаш сакав да го имам маусот.. сега гледам го користи twizz кој беше во liquid освои титула со маусот... али не ми беше поентата тоа туку се се сведува на тоа да уживаш во играта и на твоите вештини маусот само допринесува да бидеш подобар а за тоа каков е маусот ќе го тестирам и ќе пишам мада влијае до особа
Поздрав
Професионалците користат опрема која поради договори во исто време и мораат да ја рекламираат а од која заработуваат повеќе пари отколку од парите од турнирите, а не дека е нешто вау.
Ти кажувам од лично икуство пластиката после одреден период ќе ти остане во рака, steel а уствари евтина течно лајно. Жал ми е за парите што некогаш ги дадов за периферија од steelseries, и благодарност на дечките од форумов што ми дадоа предлог за g502 ...

Атачменти

• IMG_20240125_175417.jpg
    IMG_20240125_175417.jpg
    2,2 MB · Прегледи: 35

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Баш ме интересира како ќе се покаже досега го користам 4 години RazerDeathadderv2 маусот е неуништлив буквално :D
Мислењето е автоматски споено:

Професионалците користат опрема која поради договори во исто време и мораат да ја рекламираат а од која заработуваат повеќе пари отколку од парите од турнирите, а не дека е нешто вау.
Ти кажувам од лично икуство пластиката после одреден период ќе ти остане во рака, steel а уствари евтина течно лајно. Жал ми е за парите што некогаш ги дадов за периферија од steelseries, и благодарност на дечките од форумов што ми дадоа предлог за g502 ...
Немам користено Логитеч брат многу ги фалат, ја попрво би одел со Zowie за ЦС али не ми се даваат толку пари, не се занимавам професионално со тоа и затоа го земав овој :)

Последна промена:

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Јас имав „Rival 550“, многу бев задоволен и ми беше многу тешко кога се префрлав од тој на „G502“. Толку многу дугмиња и копчиња :love:
Можам да се согласам за квалитетот, копчето на тркалото се расипа после година и пол и правеше 2-3 притискања од едно физичко. Се мислев дали да го носам во „Анхоч“ конгломератот и дали ќе го поправија или ќе расипаа друго копче, кога членот @outsider (мислам?) рече дека му ја стопија плстиката на некое друго глувче викам не вреди. Позитивниот дел за тоа глувче е што ако се расипе едно копче, имаш 14 други каде може да ја прерфлиш функцијата, ќе треба многу време да помине да останеш на само 5 копчиња.
Исто така многу ергономски беше глувчето.

Едноставно нешто што ги критикувам „Steelseries“ се тоа пластиката за слушалките, после моето 23-то/29-то вадење и ставање се скрши. Нема да речам дека бев секогаш нежен со нив(ќе ми паднат на под, кабелот ќе го потегнам малку повеќе, ќе ми се лизгаа од ушите и ќе се заглавија на столицата...) зошто тогаш нервите ми беа испечени од топлото Скопско лето, па кога си вградив клима во собата не сум се налутил воопшто.

Motiv8

Gaining Experience
11 јануари 2019
30
68
Само ќе кажам после мое искуство и на 3-4 блиски луѓе искуство со сс само користење логитек и xtrfy.Моето сс глувче после 3 месеци почна сензорот да не фаќа како што треба и не ни го однесов на сервис туку во канта,другите 3-4 исто после некој месец од делај 100мс до кликови и скролови не работење.Се извинувам што го кршам меракот да го видев постов порано ќе пишев ама морав да си кажам може кај тебе баш па со години да ти тера

Deki22

Gaining Experience
7 мај 2018
61
72

outsider

Practice makes perfect
14 јуни 2019
827
1.645
Битола
www.instagram.com
Zowie не заслужуваат пари
Јас имав „Rival 550“, многу бев задоволен и ми беше многу тешко кога се префрлав од тој на „G502“. Толку многу дугмиња и копчиња :love:
Можам да се согласам за квалитетот, копчето на тркалото се расипа после година и пол и правеше 2-3 притискања од едно физичко. Се мислев дали да го носам во „Анхоч“ конгломератот и дали ќе го поправија или ќе расипаа друго копче, кога членот @outsider (мислам?) рече дека му ја стопија плстиката на некое друго глувче викам не вреди. Позитивниот дел за тоа глувче е што ако се расипе едно копче, имаш 14 други каде може да ја прерфлиш функцијата, ќе треба многу време да помине да останеш на само 5 копчиња.

Едноставно нешто што ги критикувам „Steelseries“ се тоа пластиката за слушалките, после моето 23-то/29-то вадење и ставање се скрши. Нема да речам дека бев секогаш нежен со нив(ќе ми паднат на под, кабелот ќе го потегнам малку повеќе, ќе ми се лизгаа од ушите и ќе се заглавија на столицата...) зошто тогаш нервите ми беа испечени од топлото Скопско лето, па кога си вградив клима во собата не сум се налутил воопшто.
Точно така, два мауси со ред ми имаат расипано.

• Ми се допаѓа

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Абе го урочивте маусот хаха, валјда ќе се погоди :D
Мислењето е автоматски споено:

Брат, мене реално не ми се битни другите копчиња битно ми е кликот да ми е океј тоа да ми се погоди ќе немам мака :)

• Ми се допаѓа

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.064
Мислења
1.005.078
Членови
36.673