Помош за функција.

Дискусија во форумот 'PHP, ASP, JSP (JavaServer Pages)' започната од DrMTR, 9 Јули 2017.

 1. DrMTR

  DrMTR
  Unbeatable

  5,023
  4,847
  27 Март 2014
  Здраво дечки. Ја имам следнава функција.

  Код:
  add_filter( 'woocommerce_variation_is_active',
  'grey_out_variations_when_is_backorder', 10, 2 );
  function grey_out_variations_when_is_backorder( $grey_out, $variation ) {
  
  if ( ! $variation->is_in_stock() && $variation-
  >backorders_require_notification() )
  $grey_out = false; // Текстот на варијацијата треба да биде во жолта боја !
  
  return $somevalue;
  }
  Се работи за WooCommerce функција, за која што сакам доколку производот не е на лагер (Out of stock ) а во варијацијата има означено "Allow but notify customer" варијација во dropdown менито кај производот да биде во жолта боја. Да бидам појасен со слика од ситуацијата:

  [​IMG]

  Не успеав да најдам ништо на нет за ова како да го сварам? Помош некоја нинџа ? Гадно е што за тој тип Woo немаат никаква класа дефинирано со која можам да ја кастумизирам.
   

Сподели