Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош со пратка преку UPS

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4
Поздрав дечки значи така нарачав нешто преку Amazon преку UPS и сега ми пратија маил со еден куп документи јас искрено незнам како и што се прави изгледа пратката е на царина нешто.

Слика од маил: https://i.vgy.me/hi8yCd.png
Слики од документи: View: https://imgur.com/a/a7ZTeRm

Ако некој знае и може да ми помогне во ова што треба да се направи и како да се потполнат документите? Можеби звучи глупо али искрено прв пат правам такво нешто и стварно не разбирам што и како треба сори...
Пратката инаку кошташе 97 долари со се и цената за шипинг

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Мислам дека не е толку комплицирано. Пополнуваш документи а тоа што не знаеш како да пополниш (материјал од производот итн), јави им се на УПС.

Ќе си платиш трошоци за услугата и царинење и тоа е.

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Поздрав дечки значи така нарачав нешто преку Amazon преку UPS и сега ми пратија маил со еден куп документи јас искрено незнам како и што се прави изгледа пратката е на царина нешто.

Слика од маил: https://i.vgy.me/hi8yCd.png
Слики од документи: View: https://imgur.com/a/a7ZTeRm

Ако некој знае и може да ми помогне во ова што треба да се направи и како да се потполнат документите? Можеби звучи глупо али искрено прв пат правам такво нешто и стварно не разбирам што и како треба сори...
Пратката инаку кошташе 97 долари со се и цената за шипинг
Што ти треба помош точно? Јас во вторникот ги поднесов овие документи бидејќи преку Амазон имам пратка за тастатура.

Последна промена:

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4
Што ти треба помош точно? Јас во вторникот ги поднесов овие документи бидејќи преку Амазон имам пратка за тастатура.
Па ако можеш да ми ја објасниш целава процедура од почеток до крај и како точно да се потполнат документите би ми помогнало многу :)

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.753
2.851
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
а шо го направиле ова така комплицирано?!

едно време само им праќаш сликана лична карта и завршуваат работа (I mean yeah, глупо али работи)

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4

едно време само им праќаш сликана лична карта и завршуваат работа (I mean yeah, глупо али работи)
незнам ова е стварно глупост сум порачувал еден куп работи од али ниту еднаш не сум требал да правам вакво нешто, еднаш порачувам од амазон и еден куп работи излегуваат...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.493
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
незнам ова е стварно глупост сум порачувал еден куп работи од али ниту еднаш не сум требал да правам вакво нешто, еднаш порачувам од амазон и еден куп работи излегуваат...

Затоа што упс е брза пошта и слична е процедурата како за дхл.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.753
2.851
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

аха, сеа проверив во стари мејлови, овие „in time“ и во 2013та биле вака комплицирани :)

Технотранс (dhl express) и PNL Транслог (fedex) беа поедноставни.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4
Денес проверив тракинг и пишува "Delivered 2024-03-29 14:48" значи требало да стигне денес во 2 часот но ништо не стигна? UPS ги оставаат пратките кај нашите пошти или директно ги доставуваат кај примачот??

wolverine

Practice makes perfect
27 јуни 2012
1.290
1.523
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Денес проверив тракинг и пишува "Delivered 2024-03-29 14:48" значи требало да стигне денес во 2 часот но ништо не стигна? UPS ги оставаат пратките кај нашите пошти или директно ги доставуваат кај примачот??

Вака, прво тоа што пишува delivered нема врска. Ако ја немаш завршено процедурата, пратката веројатно е уште на царина и чекаат документи да им пратиш за да те застапуваат таму и ја царинат. Мислам дека има и некој рок, ако не доставиш документи, ја пуштаат назад пратката.

Документите ги симнуваш и ги принташ, пополнуваш секаде. Од тоа што имаш сликано едноставни работи се бараат име, презиме број, вредност на стока и потпис.

Потоа ги скенираш или ги сликаш и ги праќаш назад. Ако сакаш јави им се или пиши им на мејл на Ин Тиме и ќе ти објаснат. Ја имам врвено процедурава повеќе пати и никогаш немало проблем.

Незнам што има овде комплицирано што одбиваш да си го завршиш тоа што е на тебе.

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4
Вака, прво тоа што пишува delivered нема врска. Ако ја немаш завршено процедурата, пратката веројатно е уште на царина и чекаат документи да им пратиш за да те застапуваат таму и ја царинат. Мислам дека има и некој рок, ако не доставиш документи, ја пуштаат назад пратката.

Документите ги симнуваш и ги принташ, пополнуваш секаде. Од тоа што имаш сликано едноставни работи се бараат име, презиме број, вредност на стока и потпис.

Потоа ги скенираш или ги сликаш и ги праќаш назад. Ако сакаш јави им се или пиши им на мејл на Ин Тиме и ќе ти објаснат. Ја имам врвено процедурава повеќе пати и никогаш немало проблем.

Незнам што има овде комплицирано што одбиваш да си го завршиш тоа што е на тебе.

Им пратив документите на маил пред едно 3 дена нешто? Ништо не ми вратија на маил викам океј ке почекам, денес гледам пишува Delivered а никој не дојде и тоа ме чуди сега.... дали ја оставиле пратката во пошта или нешто незнам викам да почекам да понеделник-вторник ако нема ништо да им се јавам да видам што е раб?

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
376
985
Скопје
Им пратив документите на маил пред едно 3 дена нешто? Ништо не ми вратија на маил викам океј ке почекам, денес гледам пишува Delivered а никој не дојде и тоа ме чуди сега.... дали ја оставиле пратката во пошта или нешто незнам викам да почекам да понеделник-вторник ако нема ништо да им се јавам да видам што е раб?
Ништо нема да ти вратат, едноставно ќе почекаш 5-10 работни дена откако ќе ги пратиш документите. Јас чекав точно 7 работни денови.
На Amazon ќе си пишува Delivered ама тоа ништо не значи за тебе.
Мислењето е автоматски споено:

Не ја оставаат пратката во пошта, ти ја носат до дома или адресата која што ти е пишана.

revolutionx

Intern
26 ноември 2021
12
4
Ништо нема да ти вратат, едноставно ќе почекаш 5-10 работни дена откако ќе ги пратиш документите. Јас чекав точно 7 работни денови.
На Amazon ќе си пишува Delivered ама тоа ништо не значи за тебе.
Мислењето е автоматски споено:

Не ја оставаат пратката во пошта, ти ја носат до дома или адресата која што ти е пишана.

Денес ми ја донесоа, ми се јавија накај 10 сабајле рекоа се од Total Post и имам пратка за земанје ме зачуди пошто обично знам не носаат пратки саб и нед.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.729
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro