1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

Помош со база на податоци

Дискусија во форумот 'ASP.NET // VB.NET // C# // Coldfusion' започната од Симбад, 12 Јануари 2009.

  1. Симбад

    Симбад
    Intern

    13
    0
    5 Јануари 2009
    Метод Film CitajFilm(int id) кој за дадено id враќа објект од типот Film со податоци за филм кои се повлекуваат од базата на податоци со помош на SQL наредбата: SELECT GLUMCI,SODRZINA FROM FILMOVI WHERE ID=id

    Незнам како да пристапам до базата на податоци со тоа id со ќе ми биде влезен параметар и во базата да го пребарува исто id.

    string SqlString = "SELECT GLUMCI,SODRZINA FROM FILMOVI WHERE ID=id";

    пробував вака ама не бива
     
  2. Alexandar

    Alexandar
    Gaining Experience

    2,514
    90
    21 Мај 2007
    string SqlString = "SELECT GLUMCI,SODRZINA FROM FILMOVI WHERE ID=" + id.ToString();

    Ова ти е најлесно решение :)
     
  3. Delicon

    Delicon
    Gaining Experience

    676
    112
    10 Јуни 2007
    Би требало и вака да функционира:

    Код:
    string SqlString = "SELECT GLUMCI,SODRZINA FROM FILMOVI WHERE ID='id'";
    Само што не разбрав баш што е точно прашањето.
     
  4. Симбад

    Симбад
    Intern

    13
    0
    5 Јануари 2009

Сподели

Вчитување...