• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош [resize vo IE]

darko

Intern
17 јануари 2008
35
0
Mi treba mala pomos jas sum pocetnik napraviv nekoja web strana i preku I.E gorniot del od stranata mi se rastegnuva kolku cel monitor a ne e izrazena vo procenti, a preku firefox i opera i funkcionira normalno bas kako sto treba da bide. Ova e stranata
http://proba.freehoxt.com/
 

sojic

Intern
29 април 2007
435
24
Го погледнав твојот „темплејт“.

Еве една препорака:

Твојот темплејт:

Код:
<div id="wraper">
</div>

<div id="header">
</div>

<div id="content">
</div>

Главниот проблем е што сите „висат“. Ти треба еден div што ќе ги „опфати“ сите.

Еве како би требало да биде:

Код:
<div id="wraper"> - [B]Тука го отвараш враперот[/B]

  <div id="header">
  </div>

  <div id="content">
  </div>
 </div> - [B]Тука го затвараш враперот[/B]

Се надевам дека е јасно и дека ова ќе го реши проблемот.

Ако имаш проблеми, пиши повторно.
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
42.984
Мислења
890.298
Членови
31.719
Огласи
222
Најнов член
Cicoblageeeeee
На врв Дно