Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош околу избистрување на лице од сигурносна камера

mak

Intern
15 април 2009
89
40
Здраво, ми треба помош од некој експерт, ако воопшто е можно, да се избистри лицето на лопов кој разби во куќата. Лицето му е фатено само на неколку кадри, и снимката не е многу чиста. Црно бела е снимката. Резолуција 2304x1296, снимена во темно. Можно ли е нешто да се направи? Ако некој сака да помогне, ќе му го пратам видеото, нека ми пише порака. Благодарам однапред.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.680
4.654
Скопје
hackitfree.github.io
Здраво, ми треба помош од некој експерт, ако воопшто е можно, да се избистри лицето на лопов кој разби во куќата. Лицето му е фатено само на неколку кадри, и снимката не е многу чиста. Црно бела е снимката. Резолуција 2304x1296, снимена во темно. Можно ли е нешто да се направи? Ако некој сака да помогне, ќе му го пратам видеото, нека ми пише порака. Благодарам однапред.
На Редит има дечки слики обработуваат беспари или за 2УСД тип. Ваљда и за ова има -само не знам во кој сабредит да објавиш . Можеш и на https://www.reddit.com/r/mkd/ да објавиш ...
Edit https://www.reddit.com/r/AskPhotography/ може да пробаш или слични ... https://www.reddit.com/r/PhotoshopRequest/

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
4.049
4.927
Да пробаш со Topaz Video.
Но ако заматеноста е од долга експозиција заради темницата, се сомневам дека ќе добиеш нешто употребливо.

mkd

Gaining Experience
5 јуни 2007
310
155

Претпоставувам дека имаш пробано со менување на brightness, gamma и останати параметри. Софтвери од типот на Topaz Video/Photo сепак прават математичка претпоставка и таквите резултати тешко дека полиција ќе ги прифати, судот уште помалку. Сериите и филмовите ги лажат гледачите дека тукутака се добива избистување.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.267
847
мислам знаеш такво видео ,судот не го уважува како доказ

dashbog

On your way to fame
24 јуни 2008
414
550
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
И у полиција да пријавиш, со снимка од камера која не е доказ за во суд, не значи дека полицијата ќе те врати и нема ништо да превземат.
Може не е доказ за во суд, но е доволно да ги наведи од полиција со кои треба да разговараат и во кого да се сомневаат.

mak

Intern
15 април 2009
89
40
И у полиција да пријавиш, со снимка од камера која не е доказ за во суд, не значи дека полицијата ќе те врати и нема ништо да превземат.
Може не е доказ за во суд, но е доволно да ги наведи од полиција со кои треба да разговараат и во кого да се сомневаат.

Tочно така.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.267
847
и да го пријавиш во полиција,највеќе е што може да направат,да го задржат 24часа,

после тоа е слободен

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.327
2.083
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Преведено...џабе се малтретираш, батали

mak

Intern
15 април 2009
89
40
Не е мој, иначе не сум сеуште нашол ништо. Само еден член ми се јави да ми помогне, ама не беше успешно.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.327
2.083
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да си ја пратите сликата во некој Сериски или Филм, обично таму за 3-4 мин све решаваат :)
Од слика во коцки прават 4к слика на крај каде му се гледаат сите бемки и што све не на осомничениот на лицето ахахаха

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.055
1.410
Скопје
Имам кракната веријза од Topaz и имам еден платен AI tool. Не ме кошта ништо да пробам, прати ми.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.680
4.654
Скопје
hackitfree.github.io
View: https://youtu.be/6IABOuIcshM?t=173

Ова може да помогне - како во примеров со војниците лица што им избистри ..
Не треба ништо да инсталираш само оди на странава и една слика од видеото - најдобро што очекуваш дека ќе ја распознае - прати ја на странава InstantIR - a Hugging Face Space by JOY-Huang

Јас еве пробав
1732454933151.png

Последна промена:

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.680
4.654
Скопје
hackitfree.github.io
А си пробал ли да избистриш лоша фотографија од лик што го познаваш? Дали ќе го добиеш истиот лик?
Добро - јасно ми е дека АИто ќе си халуцинира и ќе даде неточна фаца - сепак поизбистрена фотографија можеби ќе помогне.. 50% да го трефне ликот - пак имаш нешто повеќе ...

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.183
Мислења
991.463
Членови
36.281
Најнов член
shawn94m56475224
На врв Дно