Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помош околу CSS делот за Joomla template

Статус
Затворена за нови мислења.

edervisoski

Intern
9 април 2007
4
0
www.oktisi.com
Css

Me intereseira imam nekoj templates od php za Joomla..
kako moze da se preraboti css fajlot pa da bide automatski da se siri koga ke go zgolemis prozorot a isto i da se smaluva koga ke go smaluvas prozorot ...

finger.k4

Intern
9 април 2007
228
3
www.myspace.com
hm...ne te ukapirav bas sto sakash da se shiri koga ke go resize-uvash prozorot??
pozadinata da bide fiksna, sto??

ako mozesh da podobjasnish uste malce verovatno bi bil sposoben da ti pomognam :D

edervisoski

Intern
9 април 2007
4
0
www.oktisi.com
css prerabotka

mislam koga si na nekoja webstrana .. ima nekoi so se fiksni a drugi kako naprimer forumov koga ke go smalis prozorot i toa se mesti vo prozorot.. a dok ovie so se fiksni koga ke go namalis prozorot toa se skriva vo prozorot pa mozes so scroll da ja pogledas stranata... vo css toa mozes da go dades vo pixel i vo procenti kolku so jas znam... ???

na angliski mislam .. dynamic with

finger.k4

Intern
9 април 2007
228
3
www.myspace.com
ako sakash objektot sto se prikazuva na web stranata (najverovatno slika ili tabela) sekogash da bide na fiksna pozicija vo odnos so ostanatite objekti sto se naogjaaat web stranata treba da mu stavish atribute align vo povekjeto sluchaii...III goleminata da mu ja izrazish vo procenti a ne vo pixeli!!!

toa bi mu doslo nesto vaka:

Код:
table 
{
<tuka kod deka sakash celite tabeli da ti bidat levo desno centar,,,,>
}

i na primer:

Код:
td
{
<tuka kod deka sakash sekogash da zafakja kjelijata 90% od stranata vo shirina i moze da mu stavish fiksna visina....>
}

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Темава е префрлена во овој дел од форумов бидејќи беше поставена во погрешна категорија :) (Го сменив и насловот од разбирливи причини)

Ве молам сите да обрнувате внимание каде ги започнувате темите/ поставувате прашањата. Со тоа ќе ги зголемите шансите да добиете соодветен одговор во пократок временски интервал.

Би сакал да му помогнам на edervisoski ама навистина неможам да го разберам што сака да каже :)

Маша

Unstoppable
24 април 2007
893
2.411
Не го едитираш CSS-от, таму ти се дефинира стилот на темплејтот.
За ширината да ја прецизираш треба да ги преуредиш табелите во index.php фајлот на темплејтот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.598
Мислења
945.545
Членови
34.082
Огласи