Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Помогнете со предлог на антивирус и firewall ?

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
До пред неколку дена го користев McAfee total protection 2007 ми истече лиценца и го избришаф, компјутерот ми корнеше како цепелин спор ми беше, ве молам предложете нешто антивирус и огнен ѕид некој, и пишете некое искуство со некој software.

ОДНАПРЕД БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ ШТО КЕ МИ ПОМОГНАТ !

Moscow_BoY

Intern
12 јуни 2007
260
4
securzone.blog.com.mk
Форматирај го компјутерот. Инаку мене најмногу ми се допаѓа BitDefender, ако имаш можност да го користиш тој тогаш не се двоуми.

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32
Probaj i so NOD32 Smart Security v3 i Sygate Firewall. Voopsto ne trosat mnogu sistemski resoursi. Ili mozis so ZoneAlarm ama kajmene mnogu mi go kocese kompjuterot i zatoa ne go koristam. Ama sepak izborot e tvoj.

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Probaj i so NOD32 Smart Security v3 i Sygate Firewall. Voopsto ne trosat mnogu sistemski resoursi. Ili mozis so ZoneAlarm ama kajmene mnogu mi go kocese kompjuterot i zatoa ne go koristam. Ama sepak izborot e tvoj.

:bravo:I ja te poddrzuvam vo ova vik normalno ako imas pojaka konfiguracija so ram dobar stavi si zone alarm i kako antivirus NOD32 i ja go imam top e ni mi koci kompjuter ni nisto

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Јас би ти го предложил Kaspersky како солиден антивирус. Само користи доста од ресурсите на комјутерот. Е сега најдобро е да си размислиш дали сакаш ДОБАР антивирус, или сакаш антивирус КОЈ НЕМА ДА ТИ ГО КОЧИ компјутерот. Ако си за првото тогаш одбери Kaspersky а ако си за второто тогаш NOD 32. ;)

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Фала момци за вашите предлози очекувам да бидат во поголем број

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Фала момци за вашите предлози очекувам да бидат во поголем број

Малку се овие? Или сакаш да го испиташ мислењето на повеќе корисници. Инаку веќе има отворени теми за тоа кој антивирус е поефикасен. Можеш да прелисташ по темите малку ако веќе те интересира и да ги видиш мислењата на другите членови на форумот во однос на повеќето познати антивируси. :bravo:

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Малку се овие? Или сакаш да го испиташ мислењето на повеќе корисници. Инаку веќе има отворени теми за тоа кој антивирус е поефикасен. Можеш да прелисташ по темите малку ако веќе те интересира и да ги видиш мислењата на другите членови на форумот во однос на повеќето познати антивируси. :bravo:

Во ред друже ке разгледам но сепак мојот пост е да дадете предлог па за да јас иостанатите корисци на форумов изберат мгу полесно одколку да разгледуваат па секој да си го даде своето мисленје и да се изјасни кој со што има искуство.

Да се надоврзам на темата на постот јас користев долги години ZoneAlarm Total Internet Protection многу го успорува компјутерот но и многу го заштитува. Како и што спомнав погоре за McAfree-то.

Чекам мислење од пошироката маса на форумов.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
Од пред некоја недела сум пак на xp (they made me do it :mad: ) и користам само Kerio WinRoute Firewaal.Малку е по комплициран за сетирање ама има и wizard за понеискусните.Антивирус не користам освен тој што доаѓа како .dll фајл со керио -то.Нема on demand scanner ни ништо ама врши работа.Ако е сетиран како што треба не може ни мува да пролета.Мене од надвор не може ни да ме пингаат :p

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Од пред некоја недела сум пак на xp (they made me do it :mad: ) и користам само Kerio WinRoute Firewaal.Малку е по комплициран за сетирање ама има и wizard за понеискусните.Антивирус не користам освен тој што доаѓа како .dll фајл со керио -то.Нема on demand scanner ни ништо ама врши работа.Ако е сетиран како што треба не може ни мува да пролета.Мене од надвор не може ни да ме пингаат :p

Ако може да ми објасниш малку повеќе јас штотуку го купив мојот компјутер.

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Штом си задоволен од Zone Alarm, тогаш земи си Kaspersky Internet Security 7. Мислам дека Касперски го користи firewall-от од Zone Alarm.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.925
183
Sto znam ja koristam Norton360 i mnogu sum zadovolen od nego sega za sega.Na 1280MB ram se uklucuva isto kako Nod32,a minimalno ram za da raboti Norton360 e 512MB,ako sakas probaj go a ako sakas eftini a orginal vo Anhoch vo Skopje 830denari e Bit Defender Total Security 2008,samiot zbor kazuva Totalna Sigurnost,ali Norton360i ovoa od Bit defender se mnogu slicni,optimiziraat,firewall,antivirus i antispyware....Norton prv napravi vakov paket pa site ostanati kompanii(softverski)go iskopiraa.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Avast Pro 4.7.0.0
Ова чудо ги задоволи мојте потреби ако некој има малку поспор компјутер како мојот тогаш авастот ви е многу добра солуција :)

mr.wicket

Intern
29 ноември 2007
38
3
Скопје, Македонија
micevski.xyz
ESET Smart Security, не го осеќам дека се стартува на почеток.. и добра заштита нуди. За домашни услови прајме мубает..

Да чукнам у дрво вирусче не сум фатил од времето коа бев ДАЈЛ АП корисник :)

MARTIN_MKD

Intern
27 ноември 2007
419
2
јас подолго време сум со Kaspersky и до сега не сум имал проблеми. Некогаш знае малку и да подкочува ама ако му направиш добри сетинзи и откако ке се запознае со машината работи незабележливо

Delicon

On your way to fame
10 јуни 2007
1.237
748
delicon.mk
Ми истече лиценцата на Kaspersky Internet Security, па решив да го пробам Nod-от... го тестирав на неколку страни и падна на неколку тестови. :ua:

...па земав пак нова лиценца од Kaspersky Internet Security и е :bravo:

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
Ako imate jaka masina preporacuvam Norton Internet Security (Norton Protection Center). Tocno, moze jade povise resursi ama ja sum zadovolen.

efto

Gaining Experience
19 април 2007
332
268
Ми истече лиценцата на Kaspersky Internet Security, па решив да го пробам Nod-от... го тестирав на неколку страни и падна на неколку тестови. :ua:

...па земав пак нова лиценца од Kaspersky Internet Security и е :bravo:

Каде киксна Nod-от?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.334
Мислења
1.009.775
Членови
36.677
Најнов член