Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Позајмица Полнач за Lenovo Y50--70

Статус
Затворена за нови мислења.

Blahah

Gaining Experience
13 јануари 2018
118
59
Здраво дечки, како што пишува во насловот ми треба полнач за лаптопот, само за да испробам да видам дали ми цркнал полначот или плочата бидејки имав проблеми и порано. Ако има некој и ако не е проблем да го позајми на кратко.
Фала однапред :)

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
324
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Здраво дечки, како што пишува во насловот ми треба полнач за лаптопот, само за да испробам да видам дали ми цркнал полначот или плочата бидејки имав проблеми и порано. Ако има некој и ако не е проблем да го позајми на кратко.
Фала однапред :)
најпрвин провери доле или од страна,дали има некој знак кога го ставаш полначот на лаптопот или рамот или пак со мултиметер провери го полначот,имам таков полнач,но пред се провери го со мултиметер.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.419
8.015
Мелмак
најпрвин провери доле или од страна,дали има некој знак кога го ставаш полначот на лаптопот или рамот или пак со мултиметер провери го полначот,имам таков полнач,но пред се провери го со мултиметер.

Некои полначи не даваат волтажа при проверка со мултиметар дури нема load на самиот полнач.

Јас имав проблеми со нов кинески леново полнач периодов така шо дефинтиивно најдобро е да си провери со исправен и проверен (known working) оригинален полнач.

@Blahah сподели за во кој град ти треба за да ти излезе некој пресрет. И сликни го текстот на оригиналниот полнач за да се гледа колку ампери/вати треба да е, пошо со тој конектор има полначи од 40-90W ако не и повеќе, а за гејминг лаптоп веројатно треба помоќен полнач. Јас не би ризикувал со кинески за лаптоп кој троши повеќе струја.

Blahah

Gaining Experience
13 јануари 2018
118
59
фала многу на одговорите дечки. Имам мултиметар не ми текна да го проверам така. Инаку од Скопје сум јас близу центар :)

kirev

Guru
31 мај 2010
7.958
6.381
Сите лаптопи што имаат USB Type C конектори сум пробал да ги закачам на таков пуњач наместо на фабричкиот. Или само се палат и работат, или некои и се полнат. Не знам овој лаптоп дали има Type C? Ако има пробај

Blahah

Gaining Experience
13 јануари 2018
118
59
нема type c за жал. Малку пред времето на type c полначи е

kirev

Guru
31 мај 2010
7.958
6.381
Не ме разбра. Може да има било каков полнач. Важно е дали има USB Type C конектор за да закачуваш уреди. Ако има - пробај на него со посилен Type C пуњач.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.729
Членови
36.488