Chaeld10_8
user
- 29 март 2011
- 1.064
- 926
да седиш цел ден пред компутер не чини да шеташ цел ден не чини шо чини ?
Да оставиш и компјутер и телефон и да искочиш и да прошеташ ко нормален човек, тоа чини. А не некоја мочана игра да ме натера да го мрднам гзот од столица.да седиш цел ден пред компутер не чини да шеташ цел ден не чини шо чини ?
Има разлика помеѓу нормално шетање и шетање(трчање како луд) со телефон како робот.да седиш цел ден пред компутер не чини да шеташ цел ден не чини шо чини ?
O, да.OGame (Му текнува на некого) итн...
После твојов текст очигледно ти се сметаш за експерт по психологија и здрав живот.Сеуште не ми е јасно како толкави експерти за психологија и здрав живот има, ама очигледно не размислувате пошироко од самите себе.
Буљаат во екран пошто родителите им дозволуваат. Буљаат пошто родителот да го "отараси" му купува таблет или телефон да штрака по цел ден. Буљаат во екран пошто и самиот тој родител буља во екран по цел ден и нема време да го изнесе детето да прошета малце. Затоа е дојден до курац светов, каде сите сме зависни од технологија.Фантазерски прикаски од типот „не ви треба Pokemon GO, имаш точак иди вози“ не ми требаат овде, значи збориме за деца што буљаат во екран
После твојов текст очигледно ти се сметаш за експерт по психологија и здрав живот.
Буљаат во екран пошто родителите им дозволуваат. Буљаат пошто родителот да го "отараси" му купува таблет или телефон да штрака по цел ден. Буљаат во екран пошто и самиот тој родител буља во екран по цел ден и нема време да го изнесе детето да прошета малце. Затоа е дојден до курац светов, каде сите сме зависни од технологија.
Абе не идам да серам (да ми простите на изразов) ако немам телефон со мене. До таму сме дојдени.
И се додека чекаме игри како горе-наведенава за да не "извадат" надвор, така ќе тера светов. Ако не сте го гледале, изглејте го филмов. Порано си мислев која глупост е, али најсериозно, тераме во тој правец.
А ова е лоша работа? До ваму одамна сме „дојдени“ и е океј.Абе не идам да серам (да ми простите на изразов) ако немам телефон со мене. До таму сме дојдени.
... затоа секад коа некој бара да збори од мој телефон незнам шо да му кажам, а да ме разбере шо се му се дешаало тој ден.А ова е лоша работа? До ваму одамна сме „дојдени“ и е океј.
@skullmonkey со години ова го прави па има дете/деца, жена (најубава во Скопје според Јанко), кариера, убав е и се тоа освен коса
http://www.apkmirror.com/apk/nianti...lease/pokemon-go-0-29-2-android-apk-download/Еве јас како некој кој бил во зимски сон последни 6 месеци.
Дајте ми линк за симнување? На плеј стор има гомила аплиакции што го носат името покемон го.
Хвала лепо.
Зборови од созреан и освестен човек, на кој разумот му проработел одлично. Камо сите да станат како тебе.
Вчера сабајле станав во 6, излегов во 8, отидов на работа, се вратив во 7 вечерта, одморив еден час колку да покакам малце по форумов и да видам што глупости се тропаат, а успат и да си ја средам дневната. Продолжив со работа до 00.30. Јас вчера заработив чисти 50 евра. За еден ден.
Што направивте вие со игрите?
@TylerMkD не дремам цел ден на форум како зомби, имам попаметни работи во животот. И сигурен сум дека поголемиот дел од членовите се полнолетни, луѓе кои треба да прехрануваат семејство еден ден. А со губење време до раните утрински часови поминати во гејмање, тешко дека ќе стекнат некоја работна навика.
Не генерализирам, само спомнав еден пример, не можев да пишувам толку многу затоа што постот ќе испаднеше цели три страни. Гледам дека има доста хејтери, па одат контра мене, што за мене е во ред, само никој не сака да признае дека барем делумно сум во право. Стварно ме мрзи да пишувам повеќе околу темава, не можам и не сакам насила на некого да му долеам памет. Не сме во Америка или Европа, во Македонија сме, па размислете дали е практично губењето време по игри.
Играта е премногу добра. Филингот кога ќе фатиш редок поќемон те исполнува. Од многу работи се нема бенефит али нема врска.Од ова што го читам, играта е добра за тинејџери, студенти и невработени. Нема потреба од хејтање, кој може да игра нека играНема некој бенефит од играње ваква игра ама не гледам и дека има нешто страшно. Освен се разбира ако не забегаш и го посветиш животот на играње.

Гледање кантер утакмица е милион пути поголемо трошење време ама ај. А да те издадам дека гледаш "мењам жена", г-динот Драган Вучиќ и се остало срање on a daily basis. Поголемо трошење време од таа патетика НЕМА.Гледање фудбал
Свесен сум за тоа. Никој не кажува дека можам да го решам. Чисто наведувам до кај сме дојдени кога е потребна игра за да ме изнесе надвор од дома.Од сите зла, ова е најмалото - тоа ти пишав. Знаеме дека проблемот е што буљаат, ама ај иди реши го ти на друг начин. Вака барем буљаат и шетаат, некако се социјализираат.
Да лоша работа е. Зошто од таквите ситници произлегува целата таа ситуација на незаинтересираност на луѓево за социјализирање во живо и зависноста од технологијата. Полека полека стануваме стока која си ја тераат како што сакаат. Милион побитни работи се случуваат околу тебе, но ти си го имаш смартфонот и кур ти чуе.А ова е лоша работа? До ваму одамна сме „дојдени“ и е океј.
Даниел сакаше да долови дека социјалниот аспект секогаш треба да биде пред игрите, ако ова до сега не ви е јасно, ниту еден хипстер/следач на трендови нема да ви помогне. Колку повеќе седиш пред пс, толку си по инфериорен од аспект на социјални вештини, од ова нема бегање, има некои многу ретки исклучоци али тоа е тоа.
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден