Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pokemon Go

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
Бркајте нешто да клецнете, не покемони.
И за ваков случај знам. Пред некое време фин момак и девојче завршија заедно заради бркањето на покемоните. Као дејт ваљда ај да бркаме заедно... pokemon and chill.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Кое некое време, играва почна пред 10 дена?

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Абе ја со зенската заедно мериме улици за другово незнам

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Респект за Дечките што ја направиле.
Истото беше и за ФБ на почетокот сега Циа може вода да му носе.
Како на некој од нас не му текна нешто слично...

Sent from my iPhone using Tapatalk

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Сега големиво корпорации не само што ке знаат кај сте туку и ке гледаат што гледаш.
Ај игра како игра си се заразил ја играш интересно ти е али овоа стигна до степен да има жртви, да умреш за покемон бе.

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB
PSU
72W
RAM
16GB DDR4 2666MHz (Samsung/Geil)
Video card
GTX1050 4GB DDR5
Case
HP Omen
Mouse
Genesis
Monitor
15.6" IPS
OS
Windows 10
Се ослабнува малце со играта. :D

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Како оваа игра го има надминато користењето на фб кога има само 230к симнувања..и како некои од членовиве некој ја симнал кога у мкд нема подршка? Бтњ.. за децава играва е супер.. лето=излавање од дома.. барем нема да се затворени 24часа дремејки на фб и играње фб игри...

Атачменти

• Screenshot_20160715-162838.png
    Screenshot_20160715-162838.png
    1,1 MB · Прегледи: 77

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
кој ви дава право да ја оценувате глупа и дека сите што ја играат се глупи???...............но тука да навредувате игра и гејмери е рамно на богохулие.
Не си ја разбрал поентата...
Pokemon Go не е игра со која се карактеризира играчкото општество. Pokemon Go е обичен популистички stunt кој што од франшизата која ја користи, што од иновативниот концепт на играње, што од добриот word of mouth се прошири како чума.

Ко некни една ме прашува дали имало излезено нова Game of Thrones епизода а тоа завршено пред една недела. Значи се гледа срањето не од интерес туку од помодарство колку да се има што да се збори во друштво затоа што нештото е тренди и кул и зашто некој да го гледа а ја не.
Исти случај е и со Pokemon Go.... Мене ми е гајле. Нека игра цел свет од 7 до 77, баш ќе ми биде мило да се сруши догмата околу играњето игри, али начинот и причините за кој се прави сево ова е погрешен.

stevo1337

hello world
17 септември 2012
309
261
Битола
stevo1337's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Arctic Liquid Freezer III 280
Motherboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Storage
Samsung 970 EVO Plus 500GB, Samsung 860 EVO 500GB X2
PSU
NZXT C650
RAM
G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 32GB
Video card
ASUS ROG STRIX RX5700XT O8G GAMING
Case
NZXT H7 Flow
Mouse
Logitech G Pro X Superlight
Keyboard
Keychron K2
Audio
HyperX Cloud Flight
Monitor
ASUS TUF VG27AQL1A
Како оваа игра го има надминато користењето на фб кога има само 230к симнувања..и како некои од членовиве некој ја симнал кога у мкд нема подршка? Бтњ.. за децава играва е супер.. лето=излавање од дома.. барем нема да се затворени 24часа дремејки на фб и играње фб игри...
Има APK од играва си спушташ клаваш на телефоно инсталираш и играш во Македонија иако нема официјална поддршка.

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
http://www.cnet.com/news/pokemon-go-spend-more-time-than-facebook-app/

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
http://www.apkmirror.com/apk/nianti...lease/pokemon-go-0-29-0-android-apk-download/

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

BazeMK

hello world
5 април 2011
140
190
Skopje
BazeMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Xeon x5450 @ 4.01GHz (9 x 444) & Cooler Master Hyper 212 Plus Double
Motherboard
Asus P5Q-E
Storage
LITEONIT LJT-128L6G-11 M.2 2260 128GB & Hitachi HDS721050CLA360 500GB
PSU
Cooler Master Elite Power - 460W Power Supply
RAM
8GB DDR2 1066+ MHz
Video card
AMD Radeon R9 270x Dual-X
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
Mac look alike
Keyboard
Mac look alike
Monitor
22' 1680 x 1050 main, 19' 1440 x 900 second
OS
Microsoft Windows 10 Enterprise Edition 64-bit (Build 14393)
13686615_1746396605628385_6291810061515643131_n.jpg

еве линк за апк од google play е, не е фејк
HERE

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631
Ја симнав, играв 15-20 мин, видов дека е срање, uninstall.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Во меѓувреме во Загреб
zagreb.jpg

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Играва е перфектно направена од дизајнерите за да те навлече, а веројатно по 10-20 дена play time ќе треба да правиш и микро-трансакции, ако нели сакаш да продолжиш да ја играш како човек.

Е сега, наместо глупине мобилни игри во кои дремеш дома пред екран, ова барем те вади надвор и те социјализира. Имам неколку затворени пријатели кои преку играва си најдоа друштва, за нив беше мисловна именка да одат во парк, а сега секоја вечер дремат таму.

Ако мене ми текнува добро, во 2005-та кога почнав да висам по форуми, паметните збореа дека муабет се прави во живо. А баш преку форум запознав кул фаци и научив многу работи. Некои играат покемон за да слабеат, некои за да се дружат, некои од помодарство...

Ама највеќе ме фасцинира потребата на луѓе како вас, одма да се дистанцираат како „попаметни од другите“ зашто не ја играат, а на форумов има тема за ноќни ламби и разглабате во детали за такви работи. Да дојде друг од страна, вас ќе ве нарече будали.

П.с. Не ја играм јас...

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Ете така, убаво си кажа @TylerMkD и 100% се слагам со него, особено за последниот дел.
Олабавете малце дечки, девелоперите си знаеле што прават со играва, спојуваат мега популарен серијал и augmented reality и одма имаш рецепт за успех тука. Не мора да се хејта све и свашта, едноставно ја ставаш на игнор и толку. Или па да ја правите македонската со коментари од типот “идете бркајте пички, не покемони хехе“ за 10 лајка на пост :D ...

П.С. не ја играм ниту јас.

Еве за промена, прочитајте едно текстче од креаторот на играва и разведрете се малце. “It takes 20 years to make an overnight success.”
How long does it take to create an overnight success? For John Hanke it’s taken him 20 years to create Pokémon Go.

This week, the Pokémon Go app has broken all records, with 10 million+ downloads in the first week, exceeding Twitter in daily active users, and with higher average user time than Facebook, Snapchat, Instagram & WhatsApp.

How did John Hanke create such a massive overnight craze? Here’s the 10 times he levelled up in his lifetime to reach Pokémon Go:

1st Level up: In 1996, while still a student, John co-created the very first MMO (massively multiplayer online game) called ‘Meridian 59’. He sold the game to 3DO to move on to a bigger passion: mapping the world.

2nd Level up: In 2000, John launched ‘Keyhole’ to come up with a way to link maps with aerial photography, and create the first online, GPS-linked 3D aerial map of the world.

3rd Level up: In 2004, Google bought Keyhole and with John’s help, turned Keyhole into what is now ‘Google Earth’. That’s when John decided to focus at creating GPS-based games.

4th Level up: John ran the Google Geo team from 2004 to 2010, creating Google Maps and Google Street View. During this time, he collected the team that would later create Pokémon Go.

5th Level up: In 2010, John launched Niantic Labs as a start-up funded by Google to create a game layer on maps. John explains why he called it Niantic:

“The Niantic is the name of a whaling ship that came up during the gold rush and through a variety of circumstances got dragged on shore. This happened with other ships, too. Over the years, San Francisco was basically just built over these ships. You could stand on top of them now, and you wouldn't know it. So it's this idea that there's stuff about the world that's really cool but even though it's on the Internet, it's hard to know when you're actually there.”

6th Level up: In 2012, John then created Niantic’s first geo-based MMO, “ingress”:

John explains: “In the case of Ingress the activity is layered on top of the real world and on your phone. The inspiration was that it was something that I always used to daydream about while I was commuting back and forth from home to Google."

"I always thought you could make an awesome game using all the Geo data that we have. I watched phones become more and more powerful and I thought the time would come that you could do a really awesome real-world adventure-based game.”

7th Level up: In 2014, Google and the Pokémon Company teamed up for an April Fools’ Day joke, which allowed viewers to find Pokémon creatures on Google maps. It was a viral hit, and got John thinking the idea could be turned into a real game.

8th Level up: John decided to build Pokémon Go on the user-generated meeting points created by players of Ingress, and the most popular became the Pokéstops and gyms in Pokémon Go:

As John says, ”The Pokéstops are submitted by users, so obviously they're based on places people go. We had essentially two and a half years of people going to all the places where they thought they should be able to play Ingress, so it's some pretty remote places. There are portals in Antartica and the North Pole, and most points in between.”

9th Level up: John raised $25 million from Google, Nintendo, the Pokémon Company and other investors from Dec 2015 to Feb 2016 to grow a team of 40+ to launch Pokémon Go this year.

10th Level: John and his team launched Pokémon Go on July 6th in USA, Australia and New Zealand. Since its launch, Nintendo’s share price has risen $12 billion, and the app is already generating over $2 million daily in in-app purchases, making it an overnight phenomenon.

The overnight success of Pokémon Go has taken John Hanke 20 years to create. Throughout these 20 years, while he had a big vision of a game layer over the world, he didn’t know what form it would take. At every step, he just focused at his next level up.

At each new level, he had new powers, new team members, and new items in his inventory…

Are you, like John, treating your own entrepreneurial journey like one big MMO?

Keep the end in mind, but focus today on simply levelling up.

At every level, grow your powers, your team, and your luck.

And know it takes many levels to win the game.

“It takes 20 years to make an overnight success.” ~ Eddie Cantor

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Ingress беше шитот кога бетата почна да се појавува низ мрежи преку "гличови" на самиот гугл енџин, беше страва, покемон игрицава е лесна и проста, неможеш да згрешиш, тек почнува да се оформува тоа што го имаа во план од почеток со нинтендо

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ама највеќе ме фасцинира потребата на луѓе како вас, одма да се дистанцираат како „попаметни од другите“ зашто не ја играат, а на форумов има тема за ноќни ламби и разглабате во детали за такви работи. Да дојде друг од страна, вас ќе ве нарече будали.

П.с. Не ја играм јас...

Претпоставувам дека на мене целеше. Па да ти одговорам.

1. Јас никаде не се дистанцитав, кажав дека Дигимони/Покемони не поднесувам, го имам тој став цела деценија пред играва да се појави и уште ќе го имам. Во ниеден дел од мојот пост не кажав нешто негативно за играчите.

2. Никаде не ја критикував играта, нити сум земал да видам што и како е, затоа што одамна имам раскрстено со игри - да беа некои други створови или што и да се прави/собира немаше ништо да напишам на темава.

3. Ламбите, и се што е поврзано со нив, знаат екстремно многу да помогнат во real life сценариа-ситуации, што се вика да ти се најдат, а меракот за истите е ист како и мерак за било што друго, нема логика позади него, и нема причина да се бара истата.

Од сите постови на темава, овој е еден од по омаложувачките, не е ништо подобар од оние кои "пробаа да се дистанцираат"

Последна промена:

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Претпоставувам дека на мене целеше. Па да ти одговорам.

1. Јас никаде не се дистанцитав, кажав дека Дигимони/Покемони не поднесувам, го имам тој став цела деценија пред играва да се појави и уште ќе го имам. Во ниеден дел од мојот пост не кажав нешто негативно за играчите.

2. Никаде не ја критикував играта, нити сум земал да видам што и како е, затоа што одамна имам раскрстено со игри - да беа некои други створови или што и да се прави/собира немаше ништо да напишам на темава.

3. Ламбите, и се што е поврзано со нив, знаат екстремно многу да помогнат во real life сценариа-ситуации, што се вика да ти се најдат, а меракот за истите е ист како и мерак за било што друго, нема логика позади него, и нема причина да се бара истата.

Од сите постови на темава, овој е еден од по омаложувачките, не е ништо подобар од оние кои "пробаа да се дистанцираат"

Можеби ти се пронајде во постот но стварно не делуваше како наменет врз тебе. Ја колку што разбрав примерот со ламбите го даде баш ради таа спореба, не треба да се бара логика и за вкусови не се дискутира.. Што некои други членови погоре наведоа аутизам и слични ментални болести на возрасни луѓе што играле покемон, сериозно?

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно