Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pokemon Go

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Имаме тотално спротивни искуства и мислења, на темава никого не го осудив, кој што сака нека игра - нити реков дека ставот на Даниел е the one and only, пренесов на што он целеше во неговото мислење, а и лично сметам дека игрите се главна причина за недоволните социјални вештини, огромен дел од гејмерите се недоволно самоуверени во јавност и се генерално асоцијални ако ова не си го приметил, и ако само себеси се сметаш како меродавна единка - контра-аргумент, наспроти стотици други примери тогаш нема причина да се дискутира понатака.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Ептен отидовме офтопик со Драган Вучич и мењам жене. Кога одговорив на постот на Даниел немав никаква намера да го нападнам туку сакав да кажам дека секој го прави она нешто во кое се наоѓа себеси. Секој има различен став за се и сешто и овде доаѓа до судир на мислења. Тоа што технологијата ја затемнува социјализацијата не е ништо ново. Јас можам да се наречам скоро зависник од технологија но тоа не значи дека ја сум повлечен тип кој што не е социјализиран. Се е до психата. Игрите може да делуваат позитивно и негативно но за кого како.

Онтопик: Најјак покемон што имате фатено до сега? (CP)

Ии да, може да се креира тема за ова што зборевме до сега пошто ептен забегавме.

Sent from my D2403 using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Имаме тотално спротивни искуства и мислења, на темава никого не го осудив, кој што сака нека игра - нити реков дека ставот на Даниел е the one and only, пренесов на што он целеше во неговото мислење, а и лично сметам дека игрите се главна причина за недоволните социјални вештини, огромен дел од гејмерите се недоволно самоуверени во јавност и се генерално асоцијални ако ова не си го приметил, и ако само себеси се сметаш како меродавна единка - контра-аргумент, наспроти стотици други примери тогаш нема причина да се дискутира понатака.

Не знам кои се тие гејмери, збориме за деца гејмери (14-15 години) или за возрасни (18+)? Цел живот сум во друштво на гејмери, јас би рекол дека се повеќе социјални од другите. Претпоставувам твоето друштво не се гејмери, така да не ми е јасно од каде вадиш заклучоци...

А мислење на Даниел со кое се согласувате, да го симплифицирам - Се освен работа е трошење време. Најдобро е да робувате за 50 евра дневно отколку да „трошите време“. Да не го анализираме како нешто што кажал некој поет од 17-ти век, па сега мислел на ова или она, дечкото јасно си пиша и си даде пример.

П.с. Преку онлајн игрите се развиваат социјални вештини, токму тоа е најголемиот бенефит од нив. Дополнително, гејмингот и игрите може да те спремат за многу ситуации и начин на размислување. Ама тоа е друга тема, а и на вака позатворени луѓе со стереотипи кон гејмингот не би „трошел“ време да објаснувам. :)

l1d0v1c

lurker
10 март 2011
700
1.596
Ако преку онлајн игрите се развиваат социјални вештини, дали со гледање на ту мач порниЌи стануваш добар е..ч?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Глеам се развива некој хејт против мене на форумов од неколку ликови, за Игор знам, љут е заради дешавката од пред некое време, ама овие другиве што запнале, појма неам, а богами и не се замарам ич. Ок, голем дел од членовите се уште и деца, па така да донекаде разбирам, некои па иако се возрасни, заглавени се во детството.... Терајте си како ви одговара, секој со својот памет.

Мене можеби животот без еден родител ме опаметил, да научам што е важно, а што не. Малку сум старомоден, и затоа одбивам да ги голтам сите срања што ми ги сервираат пред нос. Не заборавајте дека без мотика нема леб. Не се восхитувајте на фејм фаци кои без трошка морал стигнале да бидат такви какви што се.

Тајлер, олабави се другар, немаш потреба од индиректно и културно обраќање, слободно кажи си на сељачки начин што толку ти смета кај мене.

Еве, ќе признаам дека се фалам, да се наситат некои членови и да можат да ме плукаат. :)
Робував денес дури еден цел час.
Ова е резултатот од "робувањето" :)

srd95dcr7pk8h7izg.jpg

Јас сум тој со цигарчето. Ајде, чекам плукање и директно и индиректно омаловажување, сељак, ваков онаков, било што, што ви падне на памет, тоа плеснете го овде. Искрено ме интересира со какви луѓе си имам работа.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Зошто, не ти оди работата во твојот сервис? Подразмисли малку зошто. :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.114
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
офф топик - ја заработив 100 евра вчера за 12 часа. Онака ничим изазван, без фалење, да си кажам. Излегов три пати по 10 минути од дома ради кучето, а другите паузи ми се состоеа од појадок -10 минути, ручек 15 минути. Форум ИТ - 10-15 минути.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Глеам се развива некој хејт против мене на форумов од неколку ликови, за Игор знам, љут е заради дешавката од пред некое време, ама овие другиве што запнале, појма неам, а богами и не се замарам ич. Ок, голем дел од членовите се уште и деца, па така да донекаде разбирам, некои па иако се возрасни, заглавени се во детството.... Терајте си како ви одговара, секој со својот памет.

Мене можеби животот без еден родител ме опаметил, да научам што е важно, а што не. Малку сум старомоден, и затоа одбивам да ги голтам сите срања што ми ги сервираат пред нос. Не заборавајте дека без мотика нема леб. Не се восхитувајте на фејм фаци кои без трошка морал стигнале да бидат такви какви што се.

Тајлер, олабави се другар, немаш потреба од индиректно и културно обраќање, слободно кажи си на сељачки начин што толку ти смета кај мене.

Еве, ќе признаам дека се фалам, да се наситат некои членови и да можат да ме плукаат. :)
Робував денес дури еден цел час.
Ова е резултатот од "робувањето" :)

srd95dcr7pk8h7izg.jpg

Јас сум тој со цигарчето. Ајде, чекам плукање и директно и индиректно омаловажување, сељак, ваков онаков, било што, што ви падне на памет, тоа плеснете го овде. Искрено ме интересира со какви луѓе си имам работа.
Немам ништо против некој член на форумов и не сакам да ширам хејт зошто сепак форумов е на некој начин наменет за ширење искуства и пријателства. Мојата порака беше дека секој го прави она во што ужива. Ипак ти се извинувам доколку си нешто навреден од мене.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Даниел, кога ќе сфатиш дека никој (океј можеби само тој некој си Игор од таа некоја си случка) нема ништо лично против тебе туку има против твоите мислења?
И сериозно стави ваква слика и додаде коментар, пази, „да видиш што ќе пишеле ЗА ДА ЗНАЕШ со какви луѓе си имаш работа“?
Чекај бе малку, па баш од ставање вакви слики нормална реакција е да те плукаат.
Да не очекуваш коментари од типот „браво друже секоја чест“?
Особено кога никој не ти побара вакво нешто?
@Daniel86 Работи си друже, вреднувај си го својот труд и фали се со него ич к да не ти чуе.
Е ова на пример не е нормална реакција.
Ај стави слика и ти ако се согласуваш со потегов на Даниел.
Ај ако не сите да фатиме да ставаме слики кои ќе покажат за колкав временски рок колку пари сме заработиле?
Во случај некој да нè плука, тоа се деца ништожници!!!

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
...Малку сум старомоден, и затоа одбивам да ги голтам сите срања што ми ги сервираат пред нос. Не заборавајте дека без мотика нема леб. Не се восхитувајте на фејм фаци кои без трошка морал стигнале да бидат такви какви што се...

focos-atuacao2.jpg

Даниел, кога ќе сфатиш дека никој (океј можеби само тој некој си Игор од таа некоја си случка) нема ништо лично против тебе туку има против твоите мислења?
И сериозно стави ваква слика и додаде коментар, пази, „да видиш што ќе пишеле ЗА ДА ЗНАЕШ со какви луѓе си имаш работа“?
Чекај бе малку, па баш од ставање вакви слики нормална реакција е да те плукаат.
Да не очекуваш коментари од типот „браво друже секоја чест“?!
Не знам дали го знаеш Даниел ил не, јас имав чест да gо запознаам човекот, и со полн глас можам да кажам „браво мајсторе, секоја чест“. Мал подсетник...

BTW, ова не беше тема за карактерите на некои членови...

Последна промена:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Остајте те тоа покемоните. ај добар веб дизајнер нека се јави да му дадам работа, да ми помогне рокови ме газат...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Остајте те тоа покемоните. ај добар веб дизајнер нека се јави да му дадам работа, да ми помогне рокови ме газат...

Не би знаел некој да ти препорачам, ако сакаш можам да ти помогнам во автомото индустријата ;)

Пред и потоа :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Да најдеме разумен компромис, гонете покемони со ладна фанта. Win - win, не се карајте

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Знаеш што друже Авид? Штом толку ти пречи меѓусебното бранење заради лични познанства, тврдење за кое не си сосема во право, те канам да дојдеш кај мене, да се запознаеме, нормално, човечки, топло/ладно нес, фанта, кока-кола, благо ова она, лаф муабет, па да видиме што ќе излезе од тоа. Или ќе излезе пријателство, или ќе продолжиш да ме хејташ :)
После 7 навечер сум секој ден дома, па повели кога ти е мерак тебе. Не мораш ни сам да доаѓаш, донеси и пријателчиња со тебе, не е никаков проблем, ете, може и некој форумџија да му се придружи, мене воопшто не ми пречи. :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
те канам да дојдеш кај мене, да се запознаеме, нормално, човечки, топло/ладно нес, фанта, кока-кола, благо ова она, лаф муабет, па да видиме што ќе излезе од тоа.

хмм на диета сум, какао правиш?
сериозно размислувам за понудава, пиши пп кај си што си и телефон
ако се согласи и @TylerMkD 100% доаѓам
ако не, 65% доаѓам неделава
мада ќе се спасиш, после значително помалку ќе ти контрирам...

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.114
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Темава се претвара во најбизарна до сега на форумов (исто ко играва).

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.775
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
хмм на диета сум, какао правиш?
сериозно размислувам за понудава, пиши пп кај си што си и телефон
ако се согласи и @TylerMkD 100% доаѓам
ако не, 65% доаѓам неделава
мада ќе се спасиш, после значително помалку ќе ти контрирам...

Ете, мислев дека ќе најдеме заеднички јазик и во право бев. Какао ќе набавиме, не се секирај, батали диети и живеј до даска :)
Само ќе ми се најавиш еден ден унапред, да знам да не планирам ништо. Не мора ПП, еве овде ќе ставам телефон и како да ме најдеш, можеби и некој друг ќе сака да дојде.

076/270-486 Карпош 1, Никола Тесла 2, во близина на симпо врање сум.

@Ragnar Бизарна или не, склопуваме пријателства, закопуваме стари секири и го намалуваме хејтот на форумов, како и непријатните постови што ги правиме понекогаш. Не гледам ништо лошо и бизарно во тоа.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Ооо Директоре, последен пат кога бев кај тебе ти реков, за тоа што мислам дека е во ред, ќе те подржам , во спротивно не.
Значи нема врска тука љут, жут оваков или онаков.
По дифолт не подржувам никого или па хејтам, се зависи од ситуација.
Искрен да бидам за тебе имав друго мислење на почеток , ама сега веќе не, што не мора тоа да значи дека сега дрва и камења против тебе.
Искрен сум и што мислам тоа пишувам, кај мене нема правење лице.
Имав право на реплика пошо бев спомнат. :p

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно