Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Подобар модел на принтер за домашна употреда, HP или Canon?

mobfors

Intern
23 јули 2009
107
41
Кој е подобар основен модел на принтер за домашна употреда, HP DeskJet 2320 или CANON PIXMA MG2550? Имате искуствва? И дали вреди CANON PIXMA G1430?

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.136
18.219
Кој е подобар основен модел на принтер за домашна употреда, HP DeskJet 2320 или CANON PIXMA MG2550? Имате искуствва? И дали вреди CANON PIXMA G1430?
Најпрво види колку пари се заменските тонери и дали воопшто може да се стави заменски ако се двоумиш помеѓу тие два модели.

Ако не може тогаш од на Epson EcoTank

HP е дно од фирма иначе..

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.599
1.729
Ако не ти треба принтер во боја, земи најевтин ласерски принтер.

Предности:
  • поевтин отпечаток
  • повеќе страни со еден тонер
  • полесно се наоѓаат заменски тонери (секако прогуглај дали има пред да купиш)
  • може да стои долго време без употреба

Пример најевтин ласерски во Анхоч

Исто со компатибилен тонер

Лично имам и ласер и во боја Canon Pixma од G5000 серијата, со резервар за бои. Нередовно печатам и имам редовно проблеми со печатачот во боја.

Stru4nak

Gaining Experience
16 април 2007
393
151
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Земи си CANON Pixma G2416 MF мултифункциски принтер | aparati.mk
Бои имаш за без пари дури и на алиекспресс ги има и е мултифункционален со поголем резервар за црна.

mobfors

Intern
23 јули 2009
107
41
Mi e potreben vo boja ama ne za mnogu printawe, zatoa se mislev megu ovie dva, sekeo deka laser ili multifunkcionalen e podobro, ama ne mi treba tolku, a i ne mi se davaat pari, nekako site se slicni po kvalitet ama se overprised prema porano sto bea domasnite printeri, fala za site odgovori, ke treba da vidam primeri koj kako pecati vo boja i fotografija.. neznam dali e pametno da se kupi printer na staro ne mnogu koristen ama podobar model..

draganamon

On your way to fame
24 јануари 2016
673
835
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки,
Да не отварам нова тема.
Ми кажаа дека дошло време да имаме принтер дома.
Ке се користи да испринтам по некој цртеж за децата да бојат, но и да испринтаме некој лист во боја за децата да се занимаваат.
Битни работи:
1. Битно ми е да може сопругата да се поврзе на принтерот со телефонот, и да принта директно од телефонот, како би јас бил засегнат што е можно помалку.
2. Да можам да најдам тонер лесно, да не морам да земам ден од работа и да возам пола Скопје кога ке дојде време да се замени/дополни тонер.
3. Димензионално, препочитам да е со помали димензии. Кај ке ми стои до глава, кај ке го гледам цело време, барем да не е грд и голем.

Јас до вчера бегав како од оган од принтери, и не знам апсолутно ништо за нив.

Ако некој сака да се слушнеме да ми објасни што како стојат работите, и помогне да разберам што уствари ми треба. Частам чоколада.

Од тоа што прочитав, има InkJet и Laser. Веројатно ми треба InkJet ???

Од InkJet, видов неколку пати Epson EcoTank го спомнаа во темава. Кој модел поточно да го гледам ?
Мене HP Smart Tank ми фати око (https://www.anhoch.com/products/hp-smart-tank-519-mfp-wireless-printer-white-red-8894).

Фала однапред.
Поздрав

Последна промена:

shooter

Gaining Experience
2 март 2010
621
459
Имам позитивно искуство со Епсон, користам моментално L3211 кој е без ВиФи веќе 3 години, претходно имав друг модел кој го користев 7 години, мислам беше модел 1250. Месечно во боја се печатат некојпат и по 500 листа. Боите ги мењам зависно како се трошат, една боја е околу 600ден.
Разгледај го овој модел, гледам има и некоја продолжена гаранција.. https://www.anhoch.com/products/epson-l3251-inkjet-w-ecotank-system-ciss-mfp-wifi-direct-9798

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.775
1.938
Здраво дечки,
Да не отварам нова тема.
Ми кажаа дека дошло време да имаме принтер дома.
Ке се користи да испринтам по некој цртеж за децата да бојат, но и да испринтаме некој лист во боја за децата да се занимаваат.
Битни работи:
1. Битно ми е да може сопругата да се поврзе на принтерот со телефонот, и да принта директно од телефонот, како би јас бил засегнат што е можно помалку.
2. Да можам да најдам тонер лесно, да не морам да земам ден од работа и да возам пола Скопје кога ке дојде време да се замени/дополни тонер.
3. Димензионално, препочитам да е со помали димензии. Кај ке ми стои до глава, кај ке го гледам цело време, барем да не е грд и голем.

Јас до вчера бегав како од оган од принтери, и не знам апсолутно ништо за нив.

Ако некој сака да се слушнеме да ми објасни што како стојат работите, и помогне да разберам што уствари ми треба. Частам чоколада.

Од тоа што прочитав, има InkJet и Laser. Веројатно ми треба InkJet ???

Од InkJet, видов неколку пати Epson EcoTank го спомнаа во темава. Кој модел поточно да го гледам ?
Мене HP Smart Tank ми фати око (https://www.anhoch.com/products/hp-smart-tank-519-mfp-wireless-printer-white-red-8894).

Фала однапред.
Поздрав
Ако ти е за повремено штампање - економската логика вели да се земи инкџет (плукач) печатар, пошто ласерските во боја се поскапи, па не се исплаќало за мали количини (читај: за по дома).
Арно ама (стално мора да има некое АМА, нели?), овие инкџетите знаат да запечуваат и да се затнуваат на главите за печатење, и најчесто тоа го откриваш во моментот ко ќе ти затреба нешто испечатено на хартија. Моето лично искуство со инкџет (од ЕПСОН - без CISS беше) е негативно, бидејќи неколку пати запекваше, иако со применував советот да штампам барем еден лист со нешто боја - на неколку дена и без потреба, за да не се затни/запечи, ама пак го носев на мајстор за одзатнување и на крај кренав раце...
Е сега, дали денешните CISS системи користат бои кои не ја затнуваат глата на печатаро, не би знаел.
Ласерите секако дека не патат од тој проблем (или можда грешам, но еве на работа имаме ласерски печатари во боја, и еден го имавме оставено една година-или подолго, без да го чепниме, пошто имавме други подобри од него. Во меѓувреме ни се поарчиле тонерите на другите, па се вративме стариот ласер - па си проработе без нешто многу да се буни).

TL;DR
Ако искуствата со денешните CISS системи тврдат дека НЕ запекуваат, супер! Земај.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.900
Мислења
986.944
Членови
36.037
Најнов член
GORAN TRAJOSKI
На врв Дно