Најпрво види колку пари се заменските тонери и дали воопшто може да се стави заменски ако се двоумиш помеѓу тие два модели.Кој е подобар основен модел на принтер за домашна употреда, HP DeskJet 2320 или CANON PIXMA MG2550? Имате искуствва? И дали вреди CANON PIXMA G1430?
Земи си CANON Pixma G2416 MF мултифункциски принтер | aparati.mkКој е подобар основен модел на принтер за домашна употреда, HP DeskJet 2320 или CANON PIXMA MG2550? Имате искуствва? И дали вреди CANON PIXMA G1430?
Тогаш Epson, не!Mi e potreben vo boja ama ne za mnogu printawe
Ако ти е за повремено штампање - економската логика вели да се земи инкџет (плукач) печатар, пошто ласерските во боја се поскапи, па не се исплаќало за мали количини (читај: за по дома).Здраво дечки,
Да не отварам нова тема.
Ми кажаа дека дошло време да имаме принтер дома.
Ке се користи да испринтам по некој цртеж за децата да бојат, но и да испринтаме некој лист во боја за децата да се занимаваат.
Битни работи:
1. Битно ми е да може сопругата да се поврзе на принтерот со телефонот, и да принта директно од телефонот, како би јас бил засегнат што е можно помалку.
2. Да можам да најдам тонер лесно, да не морам да земам ден од работа и да возам пола Скопје кога ке дојде време да се замени/дополни тонер.
3. Димензионално, препочитам да е со помали димензии. Кај ке ми стои до глава, кај ке го гледам цело време, барем да не е грд и голем.
Јас до вчера бегав како од оган од принтери, и не знам апсолутно ништо за нив.
Ако некој сака да се слушнеме да ми објасни што како стојат работите, и помогне да разберам што уствари ми треба. Частам чоколада.
Од тоа што прочитав, има InkJet и Laser. Веројатно ми треба InkJet ???
Од InkJet, видов неколку пати Epson EcoTank го спомнаа во темава. Кој модел поточно да го гледам ?
Мене HP Smart Tank ми фати око (https://www.anhoch.com/products/hp-smart-tank-519-mfp-wireless-printer-white-red-8894).
Фала однапред.
Поздрав