Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Playstation 5

Luca Toni

On your way to fame
18 септември 2015
252
531
Скопје
Купив 2 гифт картички од по 50 долари, преку G2A, направив redeem на кодовите, се си е супер, се си е ОК, 100 долари во паричник... Ама за PS+ Extra требаат уште 35 долари, а не ми дава да купам друга картичка никако. Пробав и со Google Pay, не директно со картичка, и така не сака. Пробав и со друга картичка, истиот проблем. Едно 15 пати минимум ми го одбива плаќањето. Што може да е проблемот?

Ме советуваа да купам преку Амазон, ама за да додадам картичка таму, ми бара адреса и телефонски број. Ми е страв ако ставам наш да не не можам да го користам кодот после, зашто профилот на PS е во Орегон, САД. Ако ја ставам пак адресата од таму, кај ќе најдам телефонски број од Орегон.

CDKeys не можам да најдам американска гифт картичка.
Drugar lesno e sega ..pisi mobile phones oregon i adresata sto si ja stavil

Jas taka napraviv so Montana i izmislen broj

I kupuvam 3 godini od G2A , nikakov problem so bilo sto

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

AfterMaxify

Gaining Experience
18 септември 2012
204
160
Дали некој имал проблем со поврзување на тастатура на PS5.
Се работи за механичка тастатура Natec Genesis THOR 300 TKL со USB приклучок. Кога ќе ја приклучам во PS5 треба да потврдам кој ќе ја користи тастатурата и во истиот момент штом потврдам се појавува Keyboard Disconnected. Во меѓувреме на тастатурата свети само Windows копчето и тастатурата не функционира, не регистрира input PS-то.
Читав на интернет дека за вакви проблеми мора да има некој workaround на тастатурата, ( BIOS ) мод што треба да се активира ама никако не најдов информација на интернет како се прави тоа. (најчесто е комбинација на копчиња или switch). Им напишав и Mail на Genesis но не верувам на повратен одговор. Доколку некој имал сличен проблем се надевам ќе сака да сподели како го решил бидејќи тастатурава ми е ептен погодена и не би сакал да ја сменам... ПС: Пробано е и на друга конзола PS4 и проблемот е ист така да верувам дека е нешто до тастатурата...

xaser

Gaining Experience
5 октомври 2011
70
50
Дали некој имал проблем со поврзување на тастатура на PS5.
Се работи за механичка тастатура Natec Genesis THOR 300 TKL со USB приклучок. Кога ќе ја приклучам во PS5 треба да потврдам кој ќе ја користи тастатурата и во истиот момент штом потврдам се појавува Keyboard Disconnected. Во меѓувреме на тастатурата свети само Windows копчето и тастатурата не функционира, не регистрира input PS-то.
Читав на интернет дека за вакви проблеми мора да има некој workaround на тастатурата, ( BIOS ) мод што треба да се активира ама никако не најдов информација на интернет како се прави тоа. (најчесто е комбинација на копчиња или switch). Им напишав и Mail на Genesis но не верувам на повратен одговор. Доколку некој имал сличен проблем се надевам ќе сака да сподели како го решил бидејќи тастатурава ми е ептен погодена и не би сакал да ја сменам... ПС: Пробано е и на друга конзола PS4 и проблемот е ист така да верувам дека е нешто до тастатурата...

Види комбинација на Fn+ Cmd или некоја комбинација провери во упатството на Genesis.

AfterMaxify

Gaining Experience
18 септември 2012
204
160
Види комбинација на Fn+ Cmd или некоја комбинација провери во упатството на Genesis.
Ми одговорија на mail, тастатурата не била компактибилна со конзоли... Каква глупост, штета... Можеби има опција со адаптер некој да ја кроистам треба да видам на aliexpress...

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.913
Членови
36.496
Најнов член
Gosha

ит маркет