Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Playstation 5

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.043
1.001
Скопје
Јас до сега не најдов финта за турски лири да ставам а не знам што се не пробав, едино можеш да најдеш по нет страници кои продаваат акаунти и така да купуваш дали месечен или на свој ризик годишен.
Јас неколку пати имам купувано од една српска страница Спејс нет гејмшоп месечни и сум немал проблем никаков, сега гледам имаат на промоција и се мислам за годишен

Томислав

Practice makes perfect
7 февруари 2013
931
1.046
А за USA account, има некој префериран state, и дали можам од PC со VPN, или треба на сонито да му пуштам ВПН? друго, дали таму можам картица да ставам, или ќе треба да купам ваучер код, па да го redeemnam?

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
591
405
Ако земаш за кај нас земи диск верзија бидејќи имаш игри по огласи. Турција заборави пошто не работи веќе некое време освен за тие што имаат познаници или картици од таму. За уса впн незнам, јас земам допуна кодови од амазон и ги внесувам во конзолата и тоа до сега ми е нај безболна опција покрај тврда копија. Од кај нас директ со картица секако неможеш така да редеем ти е единствен начин а од кај ќе купуваш кодови е твоја преференца. Во последно време не се толку лакоми продавнициве што носат игри кај нас и кога има попуст на дигиталните цената е иста или слична со тврдите копии така да не гледам некаков ќар на дигитална верзија на конзола.

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.043
1.001
Скопје
Мислам немаш потреба од ВПН, барем до сега не ми притребал.
А за УСА акаунт направи со држава која нема даноци, прочепкај по нет кои УСА држави немаат данок и на таа креирај акаунт

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.263
2.130
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
.....Мал број на наслови би играл, и претежно би се фокусирал на оние од плус каталогот....
Што би играл конкретно? Некој Sony наслови?
Ако ти е за multiplatform игри и да играш поевтино без замарање тогаш Xbox Series ти е подобра варијанта. Ќе си наместиш Турски регион и имаш багателни игри за по 100 денари. + Gamepass за 500ден. и најбитно од се, не се драпаш со купување кодови, pre-paid кредити...директно картица врзана на самата конзола.
Имаш овде убав Xbox Series S ;) Xbox Series S 512GB

Последна промена:

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.046
Ако ти е за multiplatform игри и да играш поевтино без замарање тогаш Xbox Series ти е подобра варијанта. Ќе си наместиш Турски регион и имаш багателни игри за по 100 денари. + Gamepass за 500ден. и најбитно од се, не се драпаш со купување кодови, pre-paid кредити...директно картица врзана на самата конзола.
Абе, чоеко тоалетна бара, а не шмиргла...

(да се насмејме тро) :LOL:

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.263
2.130
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Да му олеснам ја.. Гледам сака да влезе во нешто непознато што ќе стои за украс в дневна. Така ми делува :D

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.043
1.001
Скопје
Батали Х бокс, ги имаше на жирафа по 13-14.000 нови ги пуштаат повремено али се мислев и отидов на пс5 и не згрешив.
Ваучери кога треба купувам од з2у или од г2а и немало проблеми до сеа. Плус и знам да купам некоја ефтина игра на српската страница

batka23

Gaining Experience
16 септември 2022
84
87
Да и нема да играш ниту една ексклузива. Ке играш само форза. Xbox е дефинитивно полоша опција.

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.263
2.130
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Батали Х бокс, ги имаше на жирафа по 13-14.000 нови ги пуштаат повремено али се мислев и отидов на пс5 и не згрешив.
Ваучери кога треба купувам од з2у или од г2а и немало проблеми до сеа. Плус и знам да купам некоја ефтина игра на српската страница
Среќно наоѓање по таа цена....

Поентата ми беше Xbox како платформа е далеку поисплатлива инвестиција од аспект на софтвер.

За Black Friday купени 14 игри! по цена од 800TL или 1300ден.
Одете купете Playstation Store credit за 20$ и видете што можете да купите со нив кај нивниот Black Friday попуст.

Имам преку 200 игри!!! на мојот Microsoft акаунт. Е-mail акаунт што ми е на мое име со моја лична адреса мој телефонски број поставен во регион Македонија. Со игри купени од моја лична сметка.
Од друга страна пак:
Имам два акунти изгубено со по 200$ инвестиција од тоа куропушење на Sony кај што се местиме дека сме од USA, купуваме кредит од third party сомнителни сајтови и една зафрканција кај што ќе ти побараат, а не можеш да потврдиш идентитет и ојде цел акаунт.

Друго, од тие 200 гореспоменати игри, 60-70 ми се игриви и на компјутер. "Xbox Play Anywhere" наслови - еднаш купена игра функционира на три платформи: Xbox One, Series S/X и PC. а спрема сите најави истите тие игри ќе бидат компатибилни и со новиот handheld што ќе излага за година-две и треба да му парира на Steam Deck 2 и Switch 2.

Трето, Sony наплаќа дополнителни 5-10$ за upgrade од PS4 во PS5 верзија со која добиваш 4К текстури и сл. Microsoft имаш бесплатен upgrade на повеќето наслови.

Плус ситници како Save syncronisation кај Microsoft се бесплатни. Типа, сум играл на компјутер Death Stranding сум извадил 3-4 мисии. Играта ја продолжувам на Xbox Series кај што сум застанал.
Кај Playstation мора да плаќаш PSN Plus за да имаш cloud save и истите ти ги чуваат до 6 месеци. После 6 месеци неактивност ако не плаќаш PSN Plus ти бришат сејвови и после оди чади се, играј наново
Мислењето е автоматски споено:

Да и нема да играш ниту една ексклузива. Ке играш само форза. Xbox е дефинитивно полоша опција.
Кој се тие ексклузиви?

God Of War - PC
God Of War Ragnarök - PC
Marvels Spiderman - PC
Ghost of Tsushima - PC
Days Gone - PC
Last Of Us Part I - PC
Horizon Zero Dawn - PC
Returnal - PC
Uncharted - PC
Horizon Forbiden West - PC
Helldivers - PC
Until Dawn - PC
Ratchet n Clank - PC

Нешто заборавам? Сигурно....

batka23

Gaining Experience
16 септември 2022
84
87
Отвори прочитај не се прај паметен еве ти неколку примери the last us2 spider man 2 gran turismo така да да бил добар xbox немало да го продаваш. Се што има таа конзола имам и на пц која е логиката да ја купам?

Среќно наоѓање по таа цена....

Поентата ми беше Xbox како платформа е далеку поисплатлива инвестиција од аспект на софтвер.

За Black Friday купени 14 игри! по цена од 800TL или 1300ден.
Одете купете Playstation Store credit за 20$ и видете што можете да купите со нив кај нивниот Black Friday попуст.

Имам преку 200 игри!!! на мојот Microsoft акаунт. Е-mail акаунт што ми е на мое име со моја лична адреса мој телефонски број поставен во регион Македонија. Со игри купени од моја лична сметка.
Од друга страна пак:
Имам два акунти изгубено со по 200$ инвестиција од тоа куропушење на Sony кај што се местиме дека сме од USA, купуваме кредит од third party сомнителни сајтови и една зафрканција кај што ќе ти побараат, а не можеш да потврдиш идентитет и ојде цел акаунт.

Друго, од тие 200 гореспоменати игри, 60-70 ми се игриви и на компјутер. "Xbox Play Anywhere" наслови - еднаш купена игра функционира на три платформи: Xbox One, Series S/X и PC. а спрема сите најави истите тие игри ќе бидат компатибилни и со новиот handheld што ќе излага за година-две и треба да му парира на Steam Deck 2 и Switch 2.

Трето, Sony наплаќа дополнителни 5-10$ за upgrade од PS4 во PS5 верзија со која добиваш 4К текстури и сл. Microsoft имаш бесплатен upgrade на повеќето наслови.

Плус ситници како Save syncronisation кај Microsoft се бесплатни. Типа, сум играл на компјутер Death Stranding сум извадил 3-4 мисии. Играта ја продолжувам на Xbox Series кај што сум застанал.
Кај Playstation мора да плаќаш PSN Plus за да имаш cloud save и истите ти ги чуваат до 6 месеци. После 6 месеци неактивност ако не плаќаш PSN Plus ти бришат сејвови и после оди чади се, играј наново

Кој се тие ексклузиви?

God Of War - PC
God Of War Ragnarök - PC
Marvels Spiderman - PC
Ghost of Tsushima - PC
Days Gone - PC
Last Of Us Part I - PC
Horizon Zero Dawn - PC
Returnal - PC
Uncharted - PC
Horizon Forbiden West - PC
Helldivers - PC
Until Dawn - PC
Ratchet n Clank - PC

Нешто заборавам? Сигурно....
Уф добро ме изнасмеа послем колку време искочија тие игри за пц?

Успат ако е толку добра таа конзола зашто ја продаваш? Нели ако се добри работи се чуваат и користат кај тебе во огласот пишува дека е ретко користена.

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.263
2.130
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Пишав погоре јас од кои и за кои причини како платформа е подобар Xbox. Немам намера да се расправам со фанатици....

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
591
405
Отвори прочитај не се прај паметен еве ти неколку примери the last us2 spider man 2 gran turismo така да да бил добар xbox немало да го продаваш. Се што има таа конзола имам и на пц која е логиката да ја купам?
Греота е да ја спомињаш last 2 која е искочена за ps4 и треба да доплатиш 10$ ако сакаш да ја надградиш за ps5. Ова истото важи за сите наслови освен spider-man, horizon, astro и другата небитната со возење кои искочија со ps5. Факт е дека сони слекува со ексклузиви.

Членот продава xbox one од 2014 та а не сериес :rolleyes:

Ти посочи многу предности меѓу конзолите, и дури и после х време да искочиле игрите за Пц муабетот е дека сони веќе нема никаква предност како уред освен ако не си фанатик и на spider-man 2 исто како што си на сони :sneaky:

Ги имам двете конзоли и откако ги завршив старите наслови што ми фалеа сеа фаќа сонито прашина и така ќе остане додека не искочи Ghost of tsushima новата и после па во фиока.

Небитно, темава не е и не треба да е за препуцавање на која е подобра кој што сака може да си користи.

batka23

Gaining Experience
16 септември 2022
84
87
Другар дали беше побарано екслузиви ете беа наброени неколку не ми објаснувај сега греота екслузивна е или не е? плус адвокати како треба не ми требаат и да ве потсетам темава е за PLAYSTATION погоре корисникот побара помош за акаунт за сони а не побара мислење сони или xbox. Така да едуцирајте се малку па послем влези во дискусија.

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.263
2.130
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Windows 11
Небитно, темава не е и не треба да е за препуцавање на која е подобра кој што сака може да си користи.

Така е. Кој што сака може да си користи. Не за џабе се продадени 60 милиони Ps5 наспроти 30 милиони Xbox Series.

Поентата ми беше која за парите (кај нас, Македонија!) нуди повеќе.

Screenshot 2024-12-01 174039.png VS Screenshot 2024-12-01 174648.png Screenshot 2024-12-01 174851.png

21$ и 6$ не се исто.Али тоа е.
Секој со своите финансии одлучува како ќе ги искористи.

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
560
279
Прилеп
Момци дали некој има купувано од овие гледам доста евтини игри нудат , освен ако не е scam

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.902
3.458
Неготино
Момци дали некој има купувано од овие гледам доста евтини игри нудат , освен ако не е scam

И мене ме интересира истото, мада мислам дека ти даваат акаунт со купена игра и така да ја играш, што не е во ред за мене.

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.043
1.001
Скопје

Јас немам купувано овде

И мене ме интересира истото, мада мислам дека ти даваат акаунт со купена игра и така да ја играш, што не е во ред за мене.
Сигурно така прават, јас од други страни имам купувано игри и така било, колку што приметив Турски акаунти се

Во една вибер група сум од една српска страница и има скоро 9400 луѓе и таму имам купувано игри

stefan

Gaining Experience
13 април 2007
560
279
Прилеп
Ја им пишав порака , ми кажаа дека даваат акаунт да се логираш на конзолата.
Е сега колку е тоа веродостојно ...

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.043
1.001
Скопје
Која игра те интересира и која цена е? Чисто да видиме споредбено колку е на турскиот

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.488
Мислења
995.805
Членови
36.493
Најнов член
darkooooooooooooo

ит маркет