Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Платен Интернет - нема врска!

• Ја почнал/а темата D
  • Време на почнување
Статус
Затворена за нови мислења.

D

Администратор
31 март 2007
3.979
4.142
www.aqtos.com
Платен Интернет, врска нема!

Илија Вучков, Берово

Според Законот за друштвата за информациски системи, член 4, во права и обврски на давател на услуги се вели дека давателот на услугата се обврзува да обезбеди пристап за корисникот до мрежата на Интернет во рок од 15 работни дена, по извршената уплата и по реализирањето на сите потребни технички услови на страната на корисникот (конфигурирана опрема и обезбеден пристап до местото на инсталација. Јас имам договор бр.87-02/07-ДК- склучен на 9.2.2007, за користење на WADSL за период од 24 месеци.

Договорена е цена за договорот - 1.090 денари месечно ( без ДДВ), помеѓу ДИС Он-нет ДОО – Скопје, потписник од страна на давателот на услугата Анета Петровиќ и мене. Надомест за услугата ми е побаран со фактура од Сузана Јовановска (фактура бр.18703/07) и имам уплатено на 20.2.2007 преку Тутунска банка АД- Скопје.

Според овој договор, би требало досега да имам веќе користено Интернет цели пет месеци, но за жал, до ден денес, го немам се' уште ниту инсталирано. Пробав многу пати да добијам одговор по телефон, но пак оние што ги добивам само запишуваат податоци и ништо не се презема. Пробав и преку и-мејл, но немам одговор.

Пред еден и пол месец лично отидов таму, во просториите на Он-нет, со пријател од Словенија, со кого имавме договорено деловна соработка и кој по сите одговори се чудеше на македонските навики и неодговорност. Се прашуваше како може нешто да се плати однапред, а ништо со месеци да не се презема?

Превземено од Утрински Весник.

Alek24

Intern
18 април 2007
83
0
Makedonska rabota. Samo uste da postoeja zakoni i se ke bese vo red. Za vakov prestap od strana na On net mozi slobodno da gi tuzis na sud, ama posto ne postoi zakon vo drzavata se ke bidi za djabe. Sakame da gradime informaticka drzava a za postavuvanje na internet se ceka 5 meseci. Plus i plateno e odnapred. Nikade vo svetot go nema ova. Da se nadevame deka so tek na vreme ke odi na podobro. Pozdrav

D

Администратор
31 март 2007
3.979
4.142
www.aqtos.com
Zakoni postojat. Ete go zakonot pogore... sudovite ne rabotat kako shto treba.

Закони постојат точно, дури има и судови кои работат како што треба. Сигурен сум дека граѓаните не се свесни што и како треба да се направи во овој случај. Некако сум убеден дека човекот доколку ги даде на суд ќе го добие случајот, бидејќи има договор и докази, но работата е тоа што тој сигурно не сака да троши пари на адвокати, судски трошкови и сл.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Јас лично чекав 2-3 месеци додека ми инсталираат опрема.
Инаку вакви проблеми во Македонија не се решаваат по судови, само на вести на А1...

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Imame zakoni, nema koj da gi sproveduva. Prvo treba da imame policija koja na celata teritorija ke se odnesuva isto prema site. Vtoro, nezavisni i efikasno sudovi, a ne ovie dve nefunkcionalni zgradi koi se alatka na bogatasite...i treto, da se podigne nivoto na kultura i kodeks na odnesuvanje kako vo delovniot svet, taka i vo megjucoveckite odnosi...

M

Mr.Alien

Гостин
Imame zakoni, nema koj da gi sproveduva. Prvo treba da imame policija koja na celata teritorija ke se odnesuva isto prema site. Vtoro, nezavisni i efikasno sudovi, a ne ovie dve nefunkcionalni zgradi koi se alatka na bogatasite...i treto, da se podigne nivoto na kultura i kodeks na odnesuvanje kako vo delovniot svet, taka i vo megjucoveckite odnosi...

DREAM ON!
TO GOOD TO BE REAL...SOON. UNFORTUNATELY.....
Колку само треба да се поработи на тие полиња. Но ајде, да не прејдеме во политички води.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Јас лично чекав 2-3 месеци додека ми инсталираат опрема.
Инаку вакви проблеми во Македонија не се решаваат по судови, само на вести на А1...

Ха Ха во право си. Добро би било да се објави случајов на вестите на А1 и да дознае целата јавност за ваквата неодговорност. Пет месеци да се чека за да се обезбеди Интернет пристап е навистина голема неодговорност. Можеби се толерира неодговорност од неколку дена или еден месец, ама пет месеци се навистина многу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.093
Мислења
1.005.587
Членови
36.674
Најнов член