Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Плаќање со Skopska во ЈСП

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.965
2.181
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Како бараш? Имав 11 возења сега како да го гледам на тоа кај што е за QR код скенирање стои десет возења. Ајде едно ќе им простам.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.892
6.278
Како бараш? Имав 11 возења сега како да го гледам на тоа кај што е за QR код скенирање стои десет возења. Ајде едно ќе им простам.
по меил. на времето имав комуникација со нив па сега на истиот меил

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
1.017
981
Скопје
И со акаунтот и со телефонскиот број. Компир. Ама љубезни беа прошлиот пат, ќе средат ваљда
Епа што така со ист акаунт си логиран сигурно ќе ти ги додадат, не би смеело да снемува пари голем проблем ќе настане, мене и на Скопска ми ги немаше после некое време, али не се замарав дека не сум се возел со автобус не памтам од кога :)

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.713
2.799
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
хм, ако свртам на 185 и со тоа купам карта за едно возење - кога завршува тоа едно возење? како знаат за која линија сум го купил?

пс.
у принцип ферски е со 40 денари да можеш да се возиш колку пати сакаш во еден саат, реално најмногу ќе смениш еден автобус ионака.

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
1.017
981
Скопје
хм, ако свртам на 185 и со тоа купам карта за едно возење - кога завршува тоа едно возење? како знаат за која линија сум го купил?
Истово го помислив и јас, дека никаде не наведуваш на која линија се возиш

stamenbog

Intern
6 март 2023
4
4

пс.
у принцип ферски е со 40 денари да можеш да се возиш колку пати сакаш во еден саат, реално најмногу ќе смениш еден автобус ионака.
Истото го помислив кога прочитав за веста. Не е наведено никаде околу ова. Може да се исконтактира за да се види.
Истово го помислив и јас, дека никаде не наведуваш на која линија се возиш
И претходно со плаќање на повик, не се наведувало на која линија се плаќа. Единствено пристигнува СМС порака известувајќи дека е успешно наплатен билет на продажно место „Автобус“.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.713
2.799
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
И претходно со плаќање на повик, не се наведувало на која линија се плаќа. Единствено пристигнува СМС порака известувајќи дека е успешно наплатен билет на продажно место „Автобус“.
ама тоа (повикот) порано се правеше во самиот аутобус на автоматот (ако збориме кога свири телефонот а автоматот го регистрира тоа).
Автоматот регистрира во кој автобус го видел твојот телефон.

stamenbog

Intern
6 март 2023
4
4
ама тоа (повикот) порано се правеше во самиот аутобус на автоматот (ако збориме кога свири телефонот а автоматот го регистрира тоа).
Автоматот регистрира во кој автобус го видел твојот телефон.
Да, точно така беше. Сум заборавил. Чекам да видам следниве денови во случај да објават нешто околу тоа. Ако не ќе ги исконтактирам.

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
1.017
981
Скопје
И претходно со плаќање на повик, не се наведувало на која линија се плаќа. Единствено пристигнува СМС порака известувајќи дека е успешно наплатен билет на продажно место „Автобус“
Плаќањето се правеше од самиот автобус од неговиот читач и се знаеше на која линија е
Едит:
Сеа видов дека истото го пишал @gdamjan :)

Rejzerot

Practice makes perfect
19 мај 2022
683
1.221
Скопје

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
684
563
Многу интересно презиме има авторов

џонидерп

Gaining Experience
16 јуни 2019
111
65
Ги префрлуваат од картицата на апликацијава само ако си ја користел старата скопска апп? Јас не ни знаев дека постои таа апликација, не сум ја "регистрирал" картицата, полнев од трафика пошто ретко се возев. Нз како да ги префрлам, не гледам друга опција.

kirev

Guru
31 мај 2010
7.892
6.278
Ги префрлуваат од картицата на апликацијава само ако си ја користел старата скопска апп? Јас не ни знаев дека постои таа апликација, не сум ја "регистрирал" картицата, полнев од трафика пошто ретко се возев. Нз како да ги префрлам, не гледам друга опција.
Не знам дали може. Јас само за апликацијата правам муабет. Потроши ги тие на пластиката па пребаци се :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.183
Мислења
991.462
Членови
36.281
Најнов член
shawn94m56475224
На врв Дно