Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Плаќање со Skopska во ЈСП

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Работи и на припејд :) Дополнување со платежна карта. Ајфон верзијата работи со аудио, како да си свртел на тој бројот, Андроид верзијата ИСКЛУЧИВО со NFC

Е сега, ја сум блеклистед на Андроид телефон и проблемот е што немаш кому да се пожалиш ако нешто оди наопаку... А на ајфонот ми се ресетира сумата на нула а имав нешто под 100 денари и исто...

Така што - добра идеја, реализација едвај доволна.

(Неврзано - тетката во ЈСП кај Градежен се плаши од плаќање со телефон и не ти дава, можеш контактлес ама со картица )

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.779
17.550
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ја имам инсталирано неколку месеци и бев фасциниран дека постои воопшто ваква апликација, ама никад не сум ја пробал. Просто неверојатно е колку вакви ситни работи недостигаат а можат многу да помогнат. На пример, за паркинг, ПОЦ имаат апликација, ок, функционира, градски паркинг нема. Не се сеќавам ни како дојдов до тоа, ама знам дека се утепав од барање за алтернативе начин на плаќање освен со порака, пошто нели, автоматски паркингот ти е плус 10 денари и дојдов до сајтот parking.mk кој изгледа како да е уште во 1993та година, ама да не ти се верува, функционира! Проблем е што треба да правиш топап па да ги трошиш парите, али ај, имаш нешто барем. Али фак ми сајдвејст, 2022 кликам на сајт на мобилен за да платам паркинг.
IMG_7008.jpg IMG_7009.jpg

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.054
1.018
Скопје
Нешто не е во ред со апликацијата кај мене, јас не јас користам али онака ја направив за ако притреба (јер да последен пат во автобус сум влегол сигурно пред 5 години) и цело време како некој друг да ја користи, еден момент како да става пари ми ги покажува како сума, утре намалена сумата, и така цело време

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.779
17.550
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.355
6.497
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас до сега неколку пати имам директно купувано билет за 10 возења и не сум имал никаков проблем, го доближуваш до апаратчето, прави валидација и тоа е тоа. А другар ми кажа дека кога брат му ставил пари му ги снемало, е сеа не го прашав дали на ајфон или на андроид се десило тоа.

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.054
1.018
Скопје
Јас до сега неколку пати имам директно купувано билет за 10 возења и не сум имал никаков проблем, го доближуваш до апаратчето, прави валидација и тоа е тоа. А другар ми кажа дека кога брат му ставил пари му ги снемало, е сеа не го прашав дали на ајфон или на андроид се десило тоа.
Може да е случај како кај мене, еве дел од историјата во мојот профил, јас вооптшо немам ставено пари на сметката BE64CB1B-3195-465A-B6A1-69313E984CB7.png

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Уште да направеа тие 10 билети да бидат без ограничување од 2 недели по првата валидација, и да можеш да купиш онолку билети колку сакаш (3-5-10), ќе беше идеално.

Толку е лоша апликацијата што е целосно нејасно дека е можно да се валидира по еден билет, без потреба од групно купување - само ставаш денари и само го допираш телефонот (на иос плус стискаш на сликичката од билет долу десно). Thank me later
Мислењето е автоматски споено:

Може да е случај како кај мене, еве дел од историјата во мојот профил, јас вооптшо немам ставено пари на сметкатаПогледнете го атачментот 118862
Колку ти е состојбата? Цццццц човече колку лоша апликација јбт

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.395
7.445
Скопје
www.facebook.com
Ја користам подолго време на андроид, треба да биде отворена апликацијата и да има нет за да може да се верификуваш преку телефон. Принципот е преку НФТ пренос.

acikaaa

Practice makes perfect
22 октомври 2018
1.054
1.018
Скопје
Колку ти е состојбата? Цццццц човече колку лоша апликација јбт
AFE6F244-3E09-42DF-9C2E-8F7963FCAC59.png
Моментално нула МУ Е :ROFLMAO: ги има искористено, жал би ми било да му користам, може е некоја стара женичка или дедо со мала пензиичка и би било ептен безобразно да му потрошам :) а да знам дека е на постар човек и би му ставал месечно

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Ја користам подолго време на андроид, треба да биде отворена апликацијата и да има нет за да може да се верификуваш преку телефон. Принципот е преку НФТ пренос.
NFC Хахаха Аман па ти све крипто ти се чини дека е.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.395
7.445
Скопје
www.facebook.com
NFC Хахаха Аман па ти све крипто ти се чини дека е.
НФЦ пардон, ретко го употребувам тој поим нфц и не знам дали е нфт или нфц хахаха
Погледнете го атачментот 118863
Моментално нула МУ Е :ROFLMAO: ги има искористено, жал би ми било да му користам, може е некоја стара женичка или дедо со мала пензиичка и би било ептен безобразно да му потрошам :) а да знам дека е на постар човек и би му ставал месечно
Овде се гледа дека има 3 надополнети картици од по 10 возења секоја, тотал 30 преостанати.

Gappo

Gaining Experience
20 јануари 2016
163
210
Толку е лоша апликацијата што е целосно нејасно дека е можно да се валидира по еден билет, без потреба од групно купување - само ставаш денари и само го допираш телефонот (на иос плус стискаш на сликичката од билет долу десно). Thank me later

Лелеее јас заради ова ја избришав, пошо не најдов опција да купам единечен билет. Дури им оставив и критика на App Store заради тоа и никој ништо не одговори хахах. Фала за информацијата, ќе испробам на тој начин.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.293
883
од ЈСП купена карта он лајн за 10 возења од 250 ден,парите се земени а нема ставено на картичката.
реагирано до јсп,маилови,телефони...и уште нема повратно,еве веќе 3 месеци
многу се жалеле на истава превара од ЈСП

Gappo

Gaining Experience
20 јануари 2016
163
210
од ЈСП купена карта он лајн за 10 возења од 250 ден,парите се земени а нема ставено на картичката.
реагирано до јсп,маилови,телефони...и уште нема повратно,еве веќе 3 месеци
многу се жалеле на истава превара од ЈСП
Пријави во Државен Пазарен Инспекторат. За неколку работи имам пријавено кај што сум бил преварен и сум ги добил назад парите. Во случајов 250 денари не се многу пари, но не треба да им се дозволува да се извлекуваат со вакви работи. Колку повеќе луѓе пријавуваат толку повеќе притисок да си ги сменат односите во иднина.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
UPDATE: Парите што ги снема се појавија на ајфонот. На Андроидот сум уште блеклистед, ама во момент на откровение ја инсталирав како Dual App на Шајомито и пројде :) Ќе ја пробам некад да ѝ ги префрлам средствата од ајфонот заради побрзо ти плаќање со NFC

Petarys

Gaining Experience
28 јули 2009
201
321
Прага, Чешка
Истото ми го направија и на мене последниот пат кога бев у МК, стаив 300 денари на Скопска и парите не се регистрираа воопшто. Со iPhone апликација сум. Им пишував мејл, бев до дирекцијата, тетката врска немаше за мобилната апликација, ко и за се останато у државава не може да се најде решение у ист ден, и еве по 5 месеци уште не ми ги вратиле парите :)
Taxi it is....

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.395
7.445
Скопје
www.facebook.com
Истото ми го направија и на мене последниот пат кога бев у МК, стаив 300 денари на Скопска и парите не се регистрираа воопшто. Со iPhone апликација сум. Им пишував мејл, бев до дирекцијата, тетката врска немаше за мобилната апликација, ко и за се останато у државава не може да се најде решение у ист ден, и еве по 5 месеци уште не ми ги вратиле парите :)
Taxi it is....
Istiot slucaj i kaj mene, na dve nadopolnuvanja mi gi zema parite. Vtoroto odbieno od karticata bese. Prvoto od 250 den za 10 vozenje gi povlekoa parite od kartica i gi snema. Gi nema ni na aplikacija. Reagirav do nadleznite na email mi pisaa deka ke se obidaat refund da napravaat ali i od nivna strana neuspesno. So izgovor deka halk bankata ne dozvoluvala da se povlecaat sredstvata.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Не мораш да ставаш 250. Стави 100 кога пробуваш.

А мене ми функционира(ше) на ајфонот (има пари, и успешно дополнувам со Халк, и пишти вака на слепо ама не сум во автобус да го пробам). На Андроидот го прогласувам за умрено. Кај двајца блиски парите ги има на сметка ама никако да проработи NFC во автобус.

И ако запнеш - влези во твојата банка и побарај да пополниш документи за chargeback. Испечати ги имеиловите и приложи ги. Ем ќе ти ги вратат парите ем нив ќе ги ѕвизнат со некоја сума како казна.

(јас да должам 250 денари има на глава да ми се качат и уште 5.000 да морам да платам за казна што не сум платил на време. затоа ич на ги гали, удри чарџбек и уживај)

Последна промена:

Elizabetajo

Intern
24 јули 2022
7
1
Дали некој има проблем со инсталирање на апликација, мене не ми дозволува ми вика

App Not Available

This app is currently not available in your country or region.

Да напоменам регион ми е наместен Македонија

kirev

Guru
31 мај 2010
8.023
6.466
Дали некој има проблем со инсталирање на апликација, мене не ми дозволува ми вика

App Not Available

This app is currently not available in your country or region.

Да напоменам регион ми е наместен Македонија
Skopska - Apps on Google Play кај мене ја инсталира ама сум блеклистед а на App Store изгледа веќе ја нема https://apps.apple.com/us/developer/skopje-j-s-p-c-o/id1616849098

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.639
Мислења
998.285
Членови
36.592
Најнов член
maikmckelvey