- Ја почнал/а темата
petar.bt
Intern
- 12 август 2007
- 731
- 20
Правам една страна и сакам на страната да има функција да се печати одреден текст од страната или да се пушта на е-маил
не ми е во база.А за печатењето можиш да објасниш малцеПревише општо прашање.
За печатење не ти треба php скрипта. Тоа се решава со css. А за праќање на маил.... што е проблем?
Овде имаш скрипта за праќање маил, па малце модифицирај. Дали прикаска ти е у база или ....
<link rel="stylesheet" href="print.css" type="text/css" [B]media="print"[/B] />
#menu { display: none; }
#header { background: none; }
a:link:after, a:visited:after { content: " (" attr(href) ")"; }
Правам една страна и сакам на страната да има функција да се печати одреден текст од страната или да се пушта на е-маил
<form>
<input type="button" value="Print This Page" onClick="window.print()" />
</form>
Баш тоа пишуваме јас и Delicon. Нема потреба да се генерира сајт. Тоа е погрешна метода. За тоа е наменет CSS.Најдобро е да генерираш прво сајт само со главните информации кој треба да се испринтат нешто како преглед и оваа функциијаКод:<form> <input type="button" value="Print This Page" onClick="window.print()" /> </form>
Треба да се запрашаш дали знае CSS кога прашва за две најобични нештаБаш тоа пишуваме јас и Delicon. Нема потреба да се генерира сајт. Тоа е погрешна метода. За тоа е наменет CSS.
Значи, на страната имаме два CSS фајла. Едниот дефинира изглед на дизајн, другиот на принт.
Еве едне пример у живо http://files.dalibor-sojic.info/gvko/index.php/mk/
Иди принт превју да видиш што ќе добиеш.
А што повеќе му се исплаќа?Треба да се запрашаш дали знае CSS кога прашва за две најобични нешта
Тој си знаеА што повеќе му се исплаќа?
Да земе секоја страна да ја прави по ново, само за принт,
или пак да научи само 5 обични реда CSS код кои му се потребни да ги напише за да функционира на сите страни? :glavaodzd:
едит:
па и ако незнае, затоа е форумов, нека праша![]()