• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

[PHP] banner-grabber

mount_doom

Баниран/a
4 јануари 2008
12
0
Sakav da napravam banner-grabber u PHP...probav ama ne raboti kako shto treba...Imav namera ovo j banner grabber da moze da go koristam za da vidam shto daemon i koja verzija na bilo koj port na serverot....Ako imate podobar, ili znaete kako moze da go podobram, pisete mi...

function get_server_software($domain) {
$fp = fsockopen($domain, $port, $errno, $errstr, 1);

if (!$fp) {
return("");
}

else {
fputs($fp, "HEAD / HTTP/1.1\r\nHost: " . $domain . "\r\n\r\n");

while (!feof($fp)) {
if (preg_match("/\bServer:/", $server = fgets($fp, 256))) {
fclose($fp);
return(substr($server, 8, -2));
}
}

fclose($fp);
}
}
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.148
Мислења
891.574
Членови
31.491
Огласи
25
Најнов член
Aleksandarst55
На врв Дно