- Ја почнал/а темата
Delicon
Gaining Experience
Кога ќе го завршите туторијалот, ќе треба да добиете нешто вакво:
01. File - New - 700 x 500
02. Ресетирате ја палетата со бои со притискање на D.
03. Офарбете ја позадината со црна боја. (Alt + Backspase)
04. Направете дупликат на тој layer. (Ctrl + j)
05. Изберете Filter - Render - Lens Flare. Оставете ги дефолтните подесувања (Brightness: 100%, Lens Type: 50-300mm Zoom).
06. Потоа изберете Filter - Sketch - Chrome Detail: 7, Smoothness: 5
07. Сменете blend mode во Lighten.
08. Направете дупликат на тој layer 3-4 пати.
09. За сите layer-и (освен за позадината) направете го следното:
Filter - Distort - Wave, кликнете на Randomize се додека не добиете нешто по ваша желба.
10. Селектирајте некој од layer-ите и ротирајте го за 180° или пак Flip Horizontal/Vertical. (Edit - Transform - Rotate 180° или Edit - Transform - Flip Horizontal/Vertical)
11. Одберете го најгорниот layer и додадете Hue/Saturation (Ctrl+u) со подесувања:
Најпрво селектирајте Colorize, Hue: 0, Saturation 57, Lightness: 0. (или пак нешто по ваша желба)

01. File - New - 700 x 500
02. Ресетирате ја палетата со бои со притискање на D.
03. Офарбете ја позадината со црна боја. (Alt + Backspase)
04. Направете дупликат на тој layer. (Ctrl + j)
05. Изберете Filter - Render - Lens Flare. Оставете ги дефолтните подесувања (Brightness: 100%, Lens Type: 50-300mm Zoom).

06. Потоа изберете Filter - Sketch - Chrome Detail: 7, Smoothness: 5

07. Сменете blend mode во Lighten.

08. Направете дупликат на тој layer 3-4 пати.
09. За сите layer-и (освен за позадината) направете го следното:
Filter - Distort - Wave, кликнете на Randomize се додека не добиете нешто по ваша желба.

10. Селектирајте некој од layer-ите и ротирајте го за 180° или пак Flip Horizontal/Vertical. (Edit - Transform - Rotate 180° или Edit - Transform - Flip Horizontal/Vertical)
11. Одберете го најгорниот layer и додадете Hue/Saturation (Ctrl+u) со подесувања:
Најпрво селектирајте Colorize, Hue: 0, Saturation 57, Lightness: 0. (или пак нешто по ваша желба)