Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис.

kosmos78

On your way to fame
9 јули 2023
559
597
Неее, не, јас овојпат сум сигурен дека добиваме!

Со тоа што, повеќе сум дека ќе е 1.7. Комерцијална сигурно го координирала стартот на новата апликација со стартот на Apple Pay, ама па некако не верувам тоа да не е барем една недела претходно. За 24.6, тоа е денеска.

Последна промена:

Durkoo

Gaining Experience
11 февруари 2019
72
104

Со тоа што, повеќе сум дека ќе е 1.7. Комерцијална сигурно го координирала стартот на новата апликација со стартот на Apple Pay, ама па некако не верувам тоа да не е барем една недела претходно. За 24.6, тоа е денеска.
опаа од каде овој оптимизам во космосот.. шо се деси

Последна промена:

TexasUS

Practice makes perfect
25 февруари 2017
1.082
1.063

Таман значи за летниве одмориве со ајфоните да трошиме.:cool:

Qwerty29

Intern
21 септември 2021
90
44
ГостиJар

Т’нка работа дур не видам не веруам :ROFLMAO:

TouchIT

On your way to fame
9 јули 2018
832
582
Штом веќе Скопје и Приштина се појавуваат во листата на НЛБ Pay и не се тргнати, тоа најверојатно значи дека се во завршна фаза. Гледајќи наназад, Apple Pay најчесто се пушта во вторник, а само во неколку случаи тоа било во среда. Затоа, реални датуми за лансирање би биле 24-ти јуни или 1-ви јули.

starboy10

Gaining Experience
20 април 2024
90
104
Штом веќе Скопје и Приштина се појавуваат во листата на НЛБ Pay и не се тргнати, тоа најверојатно значи дека се во завршна фаза. Гледајќи наназад, Apple Pay најчесто се пушта во вторник, а само во неколку случаи тоа било во среда. Затоа, реални датуми за лансирање би биле 24-ти јуни или 1-ви јули.

IMG_7463.jpeg

peero

Gaining Experience
3 април 2016
26
64
Има напредок, една ситница што ја забележувам последниве неколку дена е пораката за грешка за додавање виза во споредба со мастеркард изададени од НЛБ.
За виза картичките процесирањето е подолго и пораката е “пробајте подоцна или контактирајте ја банката” додека за мастеркард, грешката излегува речиси веднаш и е “издавачот сеуште не нуди поддршка за оваа картичка”
Сметам дека ова е поради тоа што се во тестната фаза и имаат одредени типови/картички на одобрена листа.

Атачменти

• IMG_1766.png
    IMG_1766.png
    368,5 KB · Прегледи: 43
  • IMG_1765.jpeg
    IMG_1765.jpeg
    473,8 KB · Прегледи: 43

TouchIT

On your way to fame
9 јули 2018
832
582
Има напредок, една ситница што ја забележувам последниве неколку дена е пораката за грешка за додавање виза во споредба со мастеркард изададени од НЛБ.
За виза картичките процесирањето е подолго и пораката е “пробајте подоцна или контактирајте ја банката” додека за мастеркард, грешката излегува речиси веднаш и е “издавачот сеуште не нуди поддршка за оваа картичка”
Сметам дека ова е поради тоа што се во тестната фаза и имаат одредени типови/картички на одобрена листа.
Кај мене на VISA е оваа порака IMG_0832.jpeg

peero

Gaining Experience
3 април 2016
26
64
Црната виза картичка ја имаат и сите вработени во банката (како интерен бенефит за вработени) така што можеби таа е одобрена за тест но не сите издадени од истата.

Ervo

On your way to fame
7 септември 2008
315
529
Очекувано е да има testing phase неколку недели. Very soon! Not happening tomorrow.

Од тоа јас што знам нема да е овие датуми што ги пишувате тука, ќе има 1-2 месеци тестирање and certification што има логика, крај на лето се големи шанси, Август/Септември maybe, нема precise date.

Gilfoyle

Practice makes perfect
10 септември 2009
563
1.992

Направи си Check for updates и честито нова мБанка ;)

kosmos78

On your way to fame
9 јули 2023
559
597
Како што претпоставував... дека ќе е оваа недела! Утнав за 2 дена само.
Што е поважно, ова само оди во прилог и можна потврда на 24.6 како ден за старт на Apple Pay.

Да, и јас сега се чудам дека не е сосема нова инсталација и особено дека е само 55 МБ! Ама во суштина, пак, само изгледот е сменет. Браво во секој случај!

starboy10

Gaining Experience
20 април 2024
90
104
Здружението на банки на БиХ денес објави дека се исполнети условите за стартување на Apple Pay во БиХ. Претпоставувам дека истовремено работат и на Македонија, БиХ и Косово.

Направен е напредок во воспоставувањето на услугата Apple Pay во Босна и Херцеговина, а сега се на потег банките.
Имено, Здружението на банки во Босна и Херцеговина ја иницираше воспоставата на оваа услуга, а потоа ја заврши својата работа со цел услугата да биде достапна.
Сега е ред на самите банки да ги договорат условите за примена со Apple.
Од динамиката на тие преговори помеѓу секоја банка поединечно и Apple зависи кога Apple Pay ќе биде достапен.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.492
Мислења
1.012.503
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions