Може и за Apple и за АндроидКОНЕЧНО Apple Pay во Македонија за сите банки, а еве и како:
Божеее каков заостанат светоглед!слаба петицијава, 4 години и не може со про макс 16 на каса во кам да се плати пред бабите за чалам....
мојот светоглед е револуционерен и креативен, имам про макс 15Божеее каков заостанат светоглед!
Оваа информација напрво ми изгледаше интересно, меѓутоа мое мислење е дека Keks pay кај нас нема да заживее, патем прочитав на хрватски форум картичката НЕ може да се додаде во Google/ Apple payKeks Pay наскоро во Македонија Картичката може да се додаде во Apple Wallet
Erste širi Keks Pay na još tri države u regiji
ZAGREB - Plaćanje popularnom aplikacijom Keks Pay uskoro će biti moguće u tri države iz okruženja, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.www.seebiz.eu
Оваа информација напрво ми изгледаше интересно, меѓутоа мое мислење е дека Keks pay кај нас нема да заживее, патем прочитав на хрватски форум картичката НЕ може да се додаде во Google/ Apple pay
Дали има новости за Aircash?Јас ко што знам КЕКС ПЕЈ картичката може да ја додадеш и на Apple Pay и на Google Pay ама тоа во Хрватска. Кај нас ќе неможе бидејќи нема да биде издадена од хрватска банка која поддржува Apple Pay, туку ќе биде од Шпаркасе.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aма луѓе, еднаш засекогаш научете - дали ќе имате Apple Pay со домашна картичка или не, нема апсолутно никаква врска и никако не зависи од сервис, услуга, банка, апликација... што и да е. Зависи и е предусловено исклучиво од тоа дали Apple ја има овозможено услугата Apple Pay за нашата земја!Оваа информација напрво ми изгледаше интересно, меѓутоа мое мислење е дека Keks pay кај нас нема да заживее, патем прочитав на хрватски форум картичката НЕ може да се додаде во Google/ Apple pay
Во ниеден момент не нагласив дека со доаѓање на Keks pay ќе добиме Apple pay, туку само мое мислење во однос на услугата мислам на Keks pay и прифатеноста која ќе ја добие на македоснкиот пазар. (Доколку мислите дека е потребно може да се отвори и посебна тема за услугата, бидејќи сигурно на некој ќе му биде од корист)Aма луѓе, еднаш засекогаш научете - дали ќе имате Apple Pay со домашна картичка или не, нема апсолутно никаква врска и никако не зависи од сервис, услуга, банка, апликација... што и да е. Зависи и е предусловено исклучиво од тоа дали Apple ја има овозможено услугата Apple Pay за нашата земја!