Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис.

Drakesis

Intern
21 мај 2020
13
23
Skopje
Mislam nema potreba od zaludni komentari i ismevanje na toa sto nekoj se obiduva na nekakov nacin da pomogne vo celta " Da se donese apple pay" bez razlika kolku moze da e toa far strech. Od edna strana komentirate deka "zaradi sto ste takvi, sme tamu kade sto sme" a pokazuvate so odlicen licen primer od sto si patime.

Plukaj go toj sto probuva i pravi se pameten. GG decki :)

Necromancer

Unbeatable
24 февруари 2012
4.043
5.258
Скопје
Plukaj go toj sto probuva i pravi se pameten. GG decki :)
Напатени сме, оттаму и саркастичните коментари. Пишувано е на многу министри, директори, медиумски натписи...
ПејПал 15 години имплементираат, SEPA имплементација уште од 2013 година стои на веб страна на НБРМ дека ќе се имплементира...штурци. Кај нас едноставно се нема интерес (главно политички, но и меѓу народот) нешто да се направи како што треба. Јас се обложувам дека 6/7 од 10 луѓе на улица, ама искрено да ти одговорат, ќе кажат дека вака повеќе им одговара, шуш-буш да се заташка и потплати. Едноставно такво ни е општеството, да не беше така и системите ќе си ги сменевме многу порано.
Почитувам ентузијазам и се надевам дека министерот навистина ќе се обиде да направи нешто, но досегашното искуство го докажува спротивното.
Инаку во неговата чиста политичка изјава, два пати за она што го прашуваат и бараат и треба да го направи, тој изјавува ќе се обидел.
"Благодарам на иницијативата и идејата. Во најбрзо можно време ќе се обидам да стапиме во контакт и да се обидеме Apple да не постави и нас во план."

Overbored94

Intern
23 март 2024
5
5
По напишан мејл до НЛБ банка кај шо побарав по детална информација добив одговор дека услугата не е овозможена на нашата територија така шо не ни очекувам да биде ова со Apple pay било кога.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Michael Scott

Intern
5 октомври 2021
14
8
A sto mislite za SEPA? Ja pak mislam deka ke pomaga mnogu vo ova direkcija. Dodeka ja olesnuva transferive, PayPal treba da doaga vo nasa zemja. Pa mozebi i drugi banki (pr. Revolut, Wise..) ke vlezat vo market: kompeticija > podobri uslugi > Apple Pay

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
91
89
A sto mislite za SEPA? Ja pak mislam deka ke pomaga mnogu vo ova direkcija. Dodeka ja olesnuva transferive, PayPal treba da doaga vo nasa zemja. Pa mozebi i drugi banki (pr. Revolut, Wise..) ke vlezat vo market: kompeticija > podobri uslugi > Apple Pay
СЕПА, исто како и за епл пеј, мечтаеме со години, ништо не се помрднува дека ќе има во земјава следниве години

kosmos78

Gaining Experience
9 јули 2023
232
252
Со членство во СЕПА полесно плаќање од странство во евра – DW – 9.07.2024

„Народната банка се подготвува до Европскиот совет за плаќања да ја поднесе апликацијата за пристапување на земјава во Единствената област за плаќања во евра - СЕПА...“

„Очекувањата се дека по поднесувањето на апликацијата, Европскиот совет за плаќања ќе даде формална оценка и ќе одлучи за пристапот на земјава кон СЕПА.“

„Активностите за пристапување на земјата кон СЕПА започнаа во 2021 година во рамки на регионалниот проект „Модернизација на плаќањата за земјите од Западен Балкан”, којшто потекнува од Берлинската иницијатива...“

„Во ноември лани, Европската комисија објави и нов План за проширување на Западен Балкан, при што еден од приоритетите е членството на земјите од регионот во СЕПА.“

Реално, влезот во СЕПА нема некоја поврзаност со достапноста на услугата, но може да придонесе кон перцепцијата и евентуално поинакво категоризирање на Apple за земјава, па да се забрза.

sqselmani

Intern
21 септември 2024
2
2
Postoi workaround za tie sto imat payoneer.

1.Otvorete Virtual Card na payoneer.
2. Smenete Region od iPhone na USA
3. Odete vo wallet i dodavajte ja virtuelnata kartica sto go kreiravte vo payoneer.
4. Vratete region povtorno na MK.
Jas go koristam celo vreme i raboti.

fikret2023

Intern
18 мај 2023
39
38
Postoi workaround za tie sto imat payoneer.

1.Otvorete Virtual Card na payoneer.
2. Smenete Region od iPhone na USA
3. Odete vo wallet i dodavajte ja virtuelnata kartica sto go kreiravte vo payoneer.
4. Vratete region povtorno na MK.
Jas go koristam celo vreme i raboti.
само одредени payoneer картички се авторизираат

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
Еве и за Wise.

Ама Curve Card (кажете ако сакате реферал :) е супер ствар ако имаш некакви EU, UK или USA документи :) Ставаш било каква картичка (што нема Епл Пеј) и станува со Епл Пеј (или Гугл Пеј) . Ако на таа нема пари, има Anti-embarasemment Mode да повлече од друга картичка :)

starboy10

Intern
20 април 2024
37
36
Еве и за Wise.

Ама Curve Card (кажете ако сакате реферал :) е супер ствар ако имаш некакви EU, UK или USA документи :) Ставаш било каква картичка (што нема Епл Пеј) и станува со Епл Пеј (или Гугл Пеј) . Ако на таа нема пари, има Anti-embarasemment Mode да повлече од друга картичка :)

MK документи и телефонски број :)

IMG_5541.jpg

Адресата беше проблемот. Го заобиколив вака:

Street (вистинска адреса)
1000 Skopje, MK
Bulgaria

Картичката пристигна во Македонија. :)

kirev

Guru
31 мај 2010
7.711
6.029
Првиот Пејпал вака го регистирав со Slovenija (не беа во ЕУ па ти види кога било хахах).

Туку мислам може да се додаваат македонски картички ама е 2,9% провизија (ако немаш скап план) па Wise картичка би било паметно со ова. И можеш на безконтактен банкомат да вадиш пари зашто добиваш и PIN

starboy10

Intern
20 април 2024
37
36
Првиот Пејпал вака го регистирав со Slovenija (не беа во ЕУ па ти види кога било хахах).

Туку мислам може да се додаваат македонски картички ама е 2,9% провизија (ако немаш скап план) па Wise картичка би било паметно со ова. И можеш на безконтактен банкомат да вадиш пари зашто добиваш и PIN
Да, македонски картички може да се додадат, провизија 2,9%.
Но, ми се допаѓа затоа што не морам да ја надополнувам мојата Curve сметка, автоматски повлекува пари со секоја трансакција. И нема провизија за трансакции во MKD.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.702
Мислења
984.234
Членови
35.900
Најнов член
Gj0rgiew