Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Paypal Limit?

bon_ton

Intern
27 ноември 2016
23
3
Здраво дечки,

На пејпал го надминав лимитот за примање на пари, и сега единствено што можам е да примам, но не и да праќам/повлекувам. Дали тие пари што ми останаа во paypal и што сум ги примил отпосле, ќе можам некогаш да ги извадам? Инаку ми е словенски и неможам да го потврдам а несакам да фотошопирам документи зошто е незаконски и казниво.

Еве слика што добивам кога ќе се логирам:
oB0dBkD.jpg

Pulse

Practice makes perfect
26 октомври 2014
1.456
1.545
127.0.0.1
petrov.mk
апдејтирај си го акаунтот на бизнис/премиум за мала сума е мислам, и ќе ти се покачи лимитот. како што читам на сликата погоре, треба некоја конфирмација, изгледа ќе ти бараат лична карта и такви ствари за продолжување на лимит итн.

mak

Intern
15 април 2009
71
28
Не прави ништо повеќе со тој акаунт. Чекај да ти се ресетира лимитот. Се ресетира на една година, во зависност кога ти отворен акаунтот. Може тоа да се види, има опција на Summary страницата некаде од левата страна има линк и ќе видиш кога ти се ресетира, до тогаш не го чепкај.

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.251
7.394
mikrotikmacedonia.online
Не прави ништо повеќе со тој акаунт. Чекај да ти се ресетира лимитот. Се ресетира на една година, во зависност кога ти отворен акаунтот. Може тоа да се види, има опција на Summary страницата некаде од левата страна има линк и ќе видиш кога ти се ресетира, до тогаш не го чепкај.
Ти даваат 150 дена некаде да доставиш документи. Доколку во тие 150 дена ти се ресетира бројачот добро, ако не ке ти го лимитираат профилот.

• Ми се допаѓа
Реакции: mak

mak

Intern
15 април 2009
71
28
Тоа за 150-те дена не го знаев, но е добра информација да се знае. На мене ми се случи тоа некаде 3-4 месеци пред да ми се ресетира броjaчот, и се беше во ред.

DrMTR

Guru
27 март 2014
7.251
7.394
mikrotikmacedonia.online
Тоа за 150-те дена не го знаев, но е добра информација да се знае. На мене ми се случи тоа некаде 3-4 месеци пред да ми се ресетира броjaчот, и се беше во ред.
Јас сум во таква ситуација. Ми пишува дека ми остануваат уште 70+ дена некаде. тоа му доаѓа онаму до кај март некаде отприлика. Бројачите ми се ресетираат на 21 април. Значи акаунтот оди во ќорка. Не значи дека и кај него е истото треба да си види, уште колку дена му остануваат. Ако се ресетира бројачот на пп пред преостанатите денови нема потреба да се грижи.

mak

Intern
15 април 2009
71
28
Да, треба да си провери кога му се ресетира. Иначе лошо за тебе, затоа треба веќе кога ќе дојдеш околу 1800 евра да си внимателен. Некаде на околу 1800 ти пуштаа предупредување дека си лимитиран, но имаше уште до 2500, ако не ги надминеш и чекаш бројачот да се ресетира, ќе биде во ред. Треба човек да следи постојано до каде е стигнат.

bon_ton

Intern
27 ноември 2016
23
3
Ги повлеков поголем дел од парите преку рефунд на купувачи кои се редовни и ги познавам, тоа е најбрзата опција. Инаку мислам дека откако ќе го лимитираат, после 6 месеци можеш да додадеш банка или картичка и да ги префрлиш.

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.841
2.070
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Кога ќе дојдете до лимитот отворете си нов акаунт со друга картица. Problem solved.

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.841
2.070
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Може со исто име и презиме или мора да се менува нешто ? имам две картици со различни броеви.
Од лично искуство - исто име и презиме, различна адреса и картица од друга банка (виза). Три пати работеше, после веќе му кажав збогум на пејпал, ми здосадија тие неизвесности со исплатата и отварање нови сметки како божем којзнае што правам а само си ги вадам чесно заработените пари.

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.070
Мислења
954.888
Членови
34.481
Огласи
2.292