Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Payoneer картичка

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
442
507
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Zdravo momci, vo proces na verifickacija sum na payoneer karticka za da mi stigne, im isprativ licna karta i sega mi tere verifikacija na adresa so utility bill ili bank documnet, na stopansak banka sum pa koja koj dokument bi mi zavrsil rabota ako moze da mi kazete. Fala odnapred
Секогаш прво барај ги на чат, ќе ти објаснат шо треба да направиш. Објасни ја ситуацијата во која се наоѓаш (ако си под ќирија, прикачи договор, ако е од родител, прикачи спогодба или извод од матична книга, шо и да ти побараат) и ќе ти дадат кое е наједноставното решение. Сигурно тие се далеку поинформирани отколку нас, особено што некогаш им се менуваат правилниците за што и како е потребно за верификација. Мене никогаш не ми побарало банкарски документ рецимо.

null_ptr

On your way to fame
20 ноември 2013
752
683
на 1500 еур тотал провизија 4.3 еур од кои 1.8 еур се атм акцес фи на алфа бенк, барем на тој банкомат

Cleaner

Intern
23 мај 2017
17
11
Дечки, колко е лимит за вадење кеш паре преко Payoneer картичку у денари и од коју банку е најоптимално да извадиш?

Pkocevxx1

Intern
3 март 2021
10
2
Здраво дечки, сакам да прашам дали може со payoneer виртуелна картичка да купувам на амазон.

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.932
2.147
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Здраво дечки, сакам да прашам дали може со payoneer виртуелна картичка да купувам на амазон.
Таа си е мастеркард картичка и може да ја користиш секаде каде се прифаќа мастеркард.

Pkocevxx1

Intern
3 март 2021
10
2
Таа си е мастеркард картичка и може да ја користиш секаде каде се прифаќа мастеркард.
Пробав да порачам ама на германскиот амазон бидејќи сакам на сестрами на адресата да стигне, и ми го суспендираа акаунтот, плус на виртуелната картичка валутата ми е у долари а на амазон продуктот е у евра па незнам дали да пробам пак од друг акаунт

jugos

Intern
29 мај 2007
14
4
Пробав да порачам ама на германскиот амазон бидејќи сакам на сестрами на адресата да стигне, и ми го суспендираа акаунтот, плус на виртуелната картичка валутата ми е у долари а на амазон продуктот е у евра па незнам дали да пробам пак од друг акаунт
Не ти е суспендиран од тоа, превентивно на сите .де амазон што подолго биле без активност - го направија истото на прва порачка. Контактирај ги амазон поддршка и ќе ти помогнат. Низ истото пројдов пред 6-7 месеци.
Нема врска која валута е картичката - само конверзија ќе ти пресмета по потреба...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Dekoxp

Intern
31 август 2024
2
0
Здраво дечки имам еден проблем со bank verification.
What we need

A high-quality, original bank statement or account confirmation letter (photocopies or photos of printed documents cannot be approved), clearly showing the account details of the bank account that you recently added.

See example

Tips for success

Make sure the document:

• Was issued in the last 3 months by a bank
  • Contains the following info: account owner name, bank account number, bank logo, bank name, date of issue
  • Is not an eWallet statement
Дали можам ваков документ да најдам на интернет банка или морам во банка да идам? И ако барам од банката, што би побарал не ми е јасно. Ако може некој да ми помогне.

jugos

Intern
29 мај 2007
14
4
What we need

A high-quality, original bank statement or account confirmation letter (photocopies or photos of printed documents cannot be approved), clearly showing the account details of the bank account that you recently added.

See example

Tips for success

Make sure the document:

• Contains the following info: account owner name, bank account number, bank logo, bank name, date of issue
Дали можам ваков документ да најдам на интернет банка или морам во банка да идам? И ако барам од банката, што би побарал не ми е јасно. Ако може некој да ми помогне.
Мене ми прифатија на англиски извод од сметка во пдф од веб порталот на нлб

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Alex3

Gaining Experience
20 декември 2018
84
84
What we need

See example

Tips for success

Make sure the document:

ќе одиш до банка и ќе побараш да ти дадат некаква потврда дека имаш сметка кај нив, документот да биде на англиски. на пример нека ти дадат податоци за твоја SWIFT сметка.

убаво си пишува погоре, документот да не биде постар од 3 месеци, да има име на носител на сметката (може и адреса), број на сметка, податоци за банката (нека ти стават и печат).

ако не може еден шалтерџија да ти помогне, кажи му да те префрли кај некој што знае што треба, не си прв да бара такво нешто од банка.

jugos

Intern
29 мај 2007
14
4
Јас сум у комерцијална банка, како би дошол до таков извод? Ќе треба да побарам од банка или?
Не сум запознаен со порталот на комерцијална, но побарај низ делот за увид во трансакции дали некаде има да изгенерира извештај во пдф формат најчесто се криптографски потпишани. Горе би требало да има име, лого и слично...
Можеби ќе завршиш работа.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.114
2.084
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS

Ако имаш електронско банкарство и можеш да извадиш некаков документ на македонски, симни го во PDF, најди некој интернет PDF преведувач (pdf translator online) и прикачи го документот да ти го преведе, или ако се разбираш едитирај го сам и преведи го на англиски. Прикачи го како таков ќе пројде, од искуство. Втора опција ти е во банка да одиш и да ги замолиш да ти дадат.

Маша

Unstoppable
24 април 2007
951
2.552
Не сум запознаен со порталот на комерцијална, но побарај низ делот за увид во трансакции дали некаде има да изгенерира извештај во пдф формат најчесто се криптографски потпишани. Горе би требало да има име, лого и слично...
Можеби ќе завршиш работа.
1. Најави се на Интернет банка - Најава

2. Одбери јазик англиски:

1725128632670.png

3. Оди лево во менито одбери Statments:
1725128676591.png

4. Кликни на Statement:

1725128710940.png

5. Најдоле клини на Print, сочувај го како .pdf и дај си шанса :)

1725128783151.png

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.539
Мислења
981.834
Членови
35.784
Најнов член