• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Payoneer картичка

null_ptr

On your way to fame
20 ноември 2013
698
633
Дечки, сакам да повлечам поголема сума од payoneer USD картичка на наш банкомат, се работи за сума над 100к денари.
Дали некој има искуство со вадење на волку големи суми од еднаш, или на двапати?
Исто така, дали е паметно да подигам толку голема сума во краток период?
60k max na stopanska po transakcija, dnevno mozes samo 5k (eur/usd) da povleces - limit od payoneer

Cypher

Gaining Experience
29 јули 2012
246
104
Дечки, сакам да повлечам поголема сума од payoneer USD картичка на наш банкомат, се работи за сума над 100к денари.
Дали некој има искуство со вадење на волку големи суми од еднаш, или на двапати?
ништо посебно, извади ги. Лимитот е 5к

matuna3343

Intern
25 октомври 2022
3
0
Здраво дечки сакам да прашам дали кај нас во Македонија има рестрикција како што има и во некои други држави,односно за Request a payment треба првин да имаш примено 5000$ од некој сајт како Upwork,Fiverr и сл.Прашањето ми дали сега кога ке отворам нов Payoneer account ке можам веднаш да ја користам опцијата Request a payment или првин треба да имам примено 5000$?

claus

Gaining Experience
13 април 2020
77
114
Здраво дечки сакам да прашам дали кај нас во Македонија има рестрикција како што има и во некои други држави,односно за Request a payment треба првин да имаш примено 5000$ од некој сајт како Upwork,Fiverr и сл.Прашањето ми дали сега кога ке отворам нов Payoneer account ке можам веднаш да ја користам опцијата Request a payment или првин треба да имам примено 5000$?
Не би требало да имаш проблем. Јас request-нувам плаќање од како ја извадив картичката, се што треба пред тоа е некој да ти пушти 100$ на акаунтот за да можеш да извадиш картичка и да ги пополниш тие податоци што се бараат (нешто у стил за каква фирма работиш што работиш колку месечно ќе примаш отприлика така нешто беше не се сеќавам добро).

matuna3343

Intern
25 октомври 2022
3
0
Не би требало да имаш проблем. Јас request-нувам плаќање од како ја извадив картичката, се што треба пред тоа е некој да ти пушти 100$ на акаунтот за да можеш да извадиш картичка и да ги пополниш тие податоци што се бараат (нешто у стил за каква фирма работиш што работиш колку месечно ќе примаш отприлика така нешто беше не се сеќавам добро).
Значи како што разбрав би можел да request-нувам веднаш штом ке отворам акаунт без претходно да имам примено пари.Ми треба да праќам фактури до клиенти и тие да можат да платат со Payoneer,а не планирам да работам на Fiverr ili Upwork, а за картичка ке извадам откако некој клиенти ке ми плати преку Request a payment

claus

Gaining Experience
13 април 2020
77
114
Значи како што разбрав би можел да request-нувам веднаш штом ке отворам акаунт без претходно да имам примено пари.Ми треба да праќам фактури до клиенти и тие да можат да платат со Payoneer,а не планирам да работам на Fiverr ili Upwork, а за картичка ке извадам откако некој клиенти ке ми плати преку Request a payment
И јас работам на истиот принцип, праќам фактури и ми плаќаат прекѕ payoneer. 5000$ сигурно нема да ти треба, можно е само да треба тие првичните 100$ за да извадиш картичка (не сум сигурен дали е потребна картичка за да request-нуваш, ќе те излажам..)

matuna3343

Intern
25 октомври 2022
3
0
И јас работам на истиот принцип, праќам фактури и ми плаќаат прекѕ payoneer. 5000$ сигурно нема да ти треба, можно е само да треба тие првичните 100$ за да извадиш картичка (не сум сигурен дали е потребна картичка за да request-нуваш, ќе те излажам..)
Да ти благодарам за одговорот,се сомневав за ова бидејќи пишува дека во некои земји првин треба да примиш 5000$ за да ја користиш опцијата request ама ние изгледа не сме од тие држави сега ми се разјасни,инаку мислам дека не треба картичка да request-нуваш

inhumane

Intern
13 февруари 2020
13
7
За вакви поголеми суми ако не се лажам Грците имаат помал данок, така да можеш да се извозиш до Поликастро (20км од граница), извади си пари од банкомат, апни гиро и пат накај дома со мирна глава :D

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.268
6.355
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 970 EVO Plus 250 GB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
16GB Kingston HyperX FURY DDR4 @ 3200 MHz
Video card
GIGABYTE GeForce GTX 960 4GB Windforce x2 OC Edition
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Genesis Xenon 210
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

NENO19

Gaining Experience
30 јануари 2011
96
78
За вакви поголеми суми ако не се лажам Грците имаат помал данок, така да можеш да се извозиш до Поликастро (20км од граница), извади си пари од банкомат, апни гиро и пат накај дома со мирна глава :D
Што мирна глава ? Едно барање до Payoneer да ги даде сите трансакции на луѓе од наша држава и мирна глава ќе има само за тие што плаќаме данок. Мислиш дека си невидлив х4к3р ако вадиш пари од банкомат од соседна држава ? И по кој основ би платил данок во држава каде не си остварил приход ниту си нејзин државјанин ?

SapunK

Gaining Experience
12 септември 2019
71
109
Скопје
Едно барање до Payoneer да ги даде сите трансакции на луѓе од наша држава и мирна глава ќе има само за тие што плаќаме данок.
Смее ли реално пејонир да даде такви податоци за своите корисници? Не знам, прашувам. Знае ли некој?

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.522
1.452
Скопје
Смее ли реално пејонир да даде такви податоци за своите корисници? Не знам, прашувам. Знае ли некој?
Privacy Policy - Payoneer четврта точка конкретно, ете и на кого и кога (ова само пример, има и по други членови и во другите полиси на страна оваа за privacy).
И да смее, ако побара официјална институција под одредени услови и тн и тн

dule_

Gaining Experience
7 март 2015
241
137
Дали треба да се пријавува данок ако ми стигаат пари на сметката и плаќам безготовинско со нив ама не ги ваѓам на банкомат? Дали ова некаде е дефинирано бидејќи не успеав да најдам.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

NENO19

Gaining Experience
30 јануари 2011
96
78
Дали треба да се пријавува данок ако ми стигаат пари на сметката и плаќам безготовинско со нив ама не ги ваѓам на банкомат? Дали ова некаде е дефинирано бидејќи не успеав да најдам.
.....Последното, друг доход, покрива се што не е наведено овде. Тоа значи дека не постои вид на личен доход кој не е опфатен со овој закон и кој не се даночи. Исто така, се даночи и приходот остварен од странски клиенти, вклучително и парите кои ви се исплатени на Payoneer сметката. Законот прецизира и дека се даночат сите приходи, без разлика дали се остварени во пари, хартии од вредност, во натура, или во некој друг вид. Ова значи дека ако клиентот ви плати во пари, плаќате 10% данок на тоа што ви платил. Ако клиентот ве компензирал за работата во криптовалути, хартии од вредност, натура (недвижнини, жито, кокошки), ќе платите данок на пазарната вредност на компензацијата.

Секако дека се плаќа данок, во спротивно сите луѓе во светот би користеле Payoneer за да избегнат плаќање данок.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
6.316
4.549
Данок се пријавува таму каде што си работел за тие пари. Прашај си поточно во Липково, Матејче, Арачиново

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
900
1.006
Skopje
Го немам користено како сервис за наплата можеби година дена, освен за Фивер но тие средства автоматски си легнуваа. Е сеа, до мојот акаунт ли е не знам, ама зошто во "Get Paid" табот ги немам стандардните опции од порано за барање за наплата (пример преку картица)? Имам доста такви барања креирани башка на Јутуб сеуште има и видеа од стариот дизајн за креирање на наплати (со она горе менито Receive>Request payment)

На супорт пишав ми вика клики на Get Paid и следи ги инструкциите...
До мене е нешто или?

Апдејт
Решено, до мене е т.е до нив е. Пак верификација треба. Ми викаат да препратам документи а пејџот за верификација е празен, пишува дека нема отворени нови барања за верификација, а во историја на испратени ги чекам за потврда од 2019 :D
Screenshot_1.jpg

Атачменти

• gt.jpg
    gt.jpg
    105,7 KB · Прегледи: 56
Последна промена:

bloops666

Intern
22 септември 2022
9
18
Го немам користено како сервис за наплата можеби година дена, освен за Фивер но тие средства автоматски си легнуваа. Е сеа, до мојот акаунт ли е не знам, ама зошто во "Get Paid" табот ги немам стандардните опции од порано за барање за наплата (пример преку картица)? Имам доста такви барања креирани башка на Јутуб сеуште има и видеа од стариот дизајн за креирање на наплати (со она горе менито Receive>Request payment)

На супорт пишав ми вика клики на Get Paid и следи ги инструкциите...
До мене е нешто или?

Апдејт
Решено, до мене е т.е до нив е. Пак верификација треба. Ми викаат да препратам документи а пејџот за верификација е празен, пишува дека нема отворени нови барања за верификација, а во историја на испратени ги чекам за потврда од 2019 :D
Погледнете го атачментот 122768
најде чаре за овие 2те? и кај мене седат баѓи време under review.

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
900
1.006
Skopje
најде чаре за овие 2те? и кај мене седат баѓи време under review.
И мене ми е, си куцам со супорт цела недела. Едино позитивно е што колку толку враќаат. Али џабе, некако несериозни се. Треба и 2 пати да им пишеш за истиот проблем т.е 2 пати reply да направиш за да ти одговорат роботски па тек после има некоја дискусија.

Се надевам годинава ќе се деси нешто и ќе имаме Пејпел/Револут да функционираме нормално, овие се аматери.

bloops666

Intern
22 септември 2022
9
18
И мене ми е, си куцам со супорт цела недела. Едино позитивно е што колку толку враќаат. Али џабе, некако несериозни се. Треба и 2 пати да им пишеш за истиот проблем т.е 2 пати reply да направиш за да ти одговорат роботски па тек после има некоја дискусија.

Се надевам годинава ќе се деси нешто и ќе имаме Пејпел/Револут да функционираме нормално, овие се аматери.
Баш вчера гледав, имаат и customer support линии отворено. Само шо не се исплаќа да се јавиш за нешто шо седи Under Review.

Revolut е чиста работа според мене. Искрено јас мислам дека нашите се неписмени и несвесно ја кочат работата за имплементација. А, во меѓувреме мора да се тера со Payoneer.

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.009
3.656
Баш вчера гледав, имаат и customer support линии отворено. Само шо не се исплаќа да се јавиш за нешто шо седи Under Review.

Revolut е чиста работа според мене. Искрено јас мислам дека нашите се неписмени и несвесно ја кочат работата за имплементација. А, во меѓувреме мора да се тера со Payoneer.

Па и не мораш баш да тераш со Payoneer. Пробај Wise, бившо Transferwise. Единствена заебанција е шо официјално не сме поддржани па мораш картичката во странство да ја испратиш, ама инаку се драстично побрзи од Payoneer, имаш многу помалку заебанции, и провизиите за плаќање, префрлање и вадење пари се драстично пониски.

inhumane

Intern
13 февруари 2020
13
7
Што мирна глава ? Едно барање до Payoneer да ги даде сите трансакции на луѓе од наша држава и мирна глава ќе има само за тие што плаќаме данок. Мислиш дека си невидлив х4к3р ако вадиш пари од банкомат од соседна држава ? И по кој основ би платил данок во држава каде не си остварил приход ниту си нејзин државјанин ?
Лапсуз, мислев на провизија, сум пишал данок, моја грешка. Не можеше одма да се наложиш толку, смири страсти - споделувам мислење и не давам конкретна информација, ако знаеш повеќе, напиши да прочитаат луѓето што им треба.

Неколку пријатели мои ги исплаќаат на Payoneer цела фирма, па секој месец возат до Грција за да извадат пари. Не дека се некои невидливи хакери (боже сачувај) туку очигледно имаат повеќе есап. Лично не сум вадел до сега пари од Payoneer па не сум прашал која им е математиката.

Maczy

Intern
4 март 2023
2
0
Дали е возможно од Skrill да се префрлат пари на Global Receiving Account во Европа, направив withdraw request на Skrill и статусот е Accepted, па чекам да стигнат: Но не знам дали е возможно или ќе ги вратат. Ако некој пробал во скоро време нека сподели искуство.

NENO19

Gaining Experience
30 јануари 2011
96
78
Дали е возможно од Skrill да се префрлат пари на Global Receiving Account во Европа, направив withdraw request на Skrill и статусот е Accepted, па чекам да стигнат: Но не знам дали е возможно или ќе ги вратат. Ако некој пробал во скоро време нека сподели искуство.
Се имаш на google - transfer monet from Skrill to Payoneer . Колку што брзо читам, да може, и не верувам дека е нешто "укинато" во меѓувреме.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.590
Мислења
926.674
Членови
33.196
Огласи
1.301
Најнов член