Anungunrama
Gaining Experience
- 5 февруари 2019
- 153
- 149
И на Халк не зима банкоматот 300 ден провизија, проверено сто пути.
Одлично штом е така. Мислам дека сите банкомати ги имам пробано освен Халк, а ми земале по 300 ден рекет.И на Халк не зима банкоматот 300 ден провизија, проверено сто пути.
Картичка како и да е ќе можеш да добиеш одкако ќе примиш доволно средства на твојата сметка согласно со лимитот кој ќе ти биде одреден. После надминување на овој лимит имаш право на картичка.Дали на Payoneer може да примам пари само од физички лица и притоа да добијам картичка?
Halkbank банкомат. На 20 илјади денари околу 800 денари провизија. Последно шо знам е дека околу 3 долари е провизијата од Пејонир, а другиве се нешто друго, најверјоатно.Одлично штом е така. Мислам дека сите банкомати ги имам пробано освен Халк, а ми земале по 300 ден рекет.
Баш пред некој ден вадев 15 илјади од друг банкомат на НЛБ и провизијата беше 300 ден. Било која сума да ја извадам од НЛБ банкомат до сега ми било секогаш 300 ден.Halkbank банкомат. На 20 илјади денари околу 800 денари провизија. Последно шо знам е дека околу 3 долари е провизијата од Пејонир, а другиве се нешто друго, најверјоатно.
Верувам дека е така, ама ај објасни ја провизијата од 15 долари на оваа трансакција?Баш пред некој ден вадев 15 илјади од друг банкомат на НЛБ и провизијата беше 300 ден. Било која сума да ја извадам од НЛБ банкомат до сега ми било секогаш 300 ден.
Првпат вадиш од банкомат, така?Halkbank банкомат. На 20 илјади денари околу 800 денари провизија. Последно шо знам е дека околу 3 долари е провизијата од Пејонир, а другиве се нешто друго, најверјоатно.
Грешка сум.Верувам дека е така, ама ај објасни ја провизијата од 15 долари на оваа трансакција?
Nope, скоро година дена, секој месец по неколку пати. Тестирав различни банкомати шо ми се во близина, ова е релативно најниската провизија.Првпат вадиш од банкомат, така?
Од она шо го имам тестирано, секоја трансакција платена со картица има 3.5% провизија од сумата на трансакцијата, а за вадење пари од банкомат Халкбанка и Стопанска ми беа во некоја минимална разлика од 30-40 денари на слична сума како погоре. Сигурно има и некоја поефтина алтернатива, па супер ќе е да напиши некој, ама вака проверено на сметката колку е земено, а не на банкоматот шо пишува.Грешка сум.
Баш сега ја отворив трансакцијата.
17$ ме имаат рекетирано а на банкоматот стоеше 300 ден.
Ако Payoneer зема околу ~ 3$ за АТМ користење и банкоматот некаде дополнително околу ~ 5$, значи некој си 10$ екстра рекет некаде е отиден а појма немам каде.
90% од случаевите картицава ја користам насекаде а ретко вадам пари со неа од банкомат.
Ова не сум го забележал со друга картица, треба да проверам истово со поголема сума.
Nope, скоро година дена, секој месец по неколку пати. Тестирав различни банкомати шо ми се во близина, ова е релативно најниската провизија.
Мислењето е автоматски споено:
Од она шо го имам тестирано, секоја трансакција платена со картица има 3.5% провизија од сумата на трансакцијата, а за вадење пари од банкомат Халкбанка и Стопанска ми беа во некоја минимална разлика од 30-40 денари на слична сума како погоре. Сигурно има и некоја поефтина алтернатива, па супер ќе е да напиши некој, ама вака проверено на сметката колку е земено, а не на банкоматот шо пишува.
Најверојатно станува збор за ова, шо го објаснува и скалирањето на провизијата при различни суми пошто технички прајш и конверзија и користење на банкомат. Некоја безвезна логика ми е оваСега баш пребарував низ изводите од друга картичка која ја користам ( Paysera ) и каде што имам вадено од банкомат. Сите АТМ charges гледам дека се околу 2.5 ЕУР. Ништо екстра освен оние 300 ден.
Не гледам кај е забунава, сеа проверив трансакција извадено 20к пред 6 месеци на халк банкомат исто ми има земено 15$ поточно 4,5% што е нормално.Nope, скоро година дена, секој месец по неколку пати. Тестирав различни банкомати шо ми се во близина, ова е релативно најниската провизија.
Мислењето е автоматски споено:
Од она шо го имам тестирано, секоја трансакција платена со картица има 3.5% провизија од сумата на трансакцијата, а за вадење пари од банкомат Халкбанка и Стопанска ми беа во некоја минимална разлика од 30-40 денари на слична сума како погоре. Сигурно има и некоја поефтина алтернатива, па супер ќе е да напиши некој, ама вака проверено на сметката колку е земено, а не на банкоматот шо пишува.
Забуната е оти од 149 страни на темава, на 100+ се тврди дека провизијата е 300 денари или нешто слично, шо реално не е така.Не гледам кај е забунава, сеа проверив трансакција извадено 20к пред 6 месеци на халк банкомат исто ми има земено 15$ поточно 4,5% што е нормално.
300 денари е провизијата за користење на банкомат различен од стопанска и халк, никој не рекол назад у темава дека при вадење пари од банкомат ќе ти земе само плус 300 денари.Забуната е оти од 149 страни на темава, на 100+ се тврди дека провизијата е 300 денари или нешто слично, шо реално не е така.
Значи не ги мепајте провизиите на Payoneer со тие од банкомат - различни работи се. На НЛБ на пример те известува услугата чини 300 ден. на Халк такво нешто нема. Бар не сум приметил да има, а Payoneer провизија у проценти увек има, на секоја трансакција.
Здраво друже,И пак од почеток...пролистај барем неколку страни наназад 3-4 пати минимум е одговорено прашањево детално.
1. Скриншот од трансферот кон банка и скриншот од Profile Settings кај што ти се гледаат личните податоци како име, адреса итн..Здраво дечки, би сакал да прашам поврзано со трансфер на средства од Пејонир во НЛБ банка, првпат.
1. Каков документ ви бараат при распределба на средствата, дали треба да носите извештај за исплати на пејонир кои што сте ги добиле, или само за трансферот (пример јас имам 3,000$ на пејонир, но во банка праќам само 1000$).
2. Дали мислите дека би имало проблем доколку во банка праќаш дел од средствата кои сакаш да ти легнат, и ги пријавиш во УЈП каде што нормално ќе си го платиш данокот, а другите ги вадиш од картица по потреба?
Јасно,1. Скриншот од трансферот кон банка и скриншот од Profile Settings кај што ти се гледаат личните податоци како име, адреса итн..
2. Ние ништо не мислиме, законот е јасен дека секоја заработка треба да се пријави, другото останува на тебе дали ќе сакаш да влезеш во сива зона или не![]()
Не од балансот, само од трансферот. Тоа е чисто за банката да си ја има евиденција за трансакцијата, нив не им е гајле колку имаш вкупно на балансот. Порано праќав само PDF од трансферот, ама последен пат кога бев таа во банка ме тераше да праќам скриншот од страната со личните податоци (Profile Settings) и скриншот од трансакцијата и ми рече во иднина така да им праќам.Јасно,
Фала ти за одговорот друже
Значи да потврдам доколку те разбрав добро, ти бараат скриншот од трансферот, не од балансот на пејонир, така?
И патем уште едно прашање, данокот потоа си го плаќам под вид на друг доход, како и други интернет заработки, на е-пдд?
Ти благодарам уште еднаш.