Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Paynet терминали. Дали сеуште постојат?

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.159
476
Епа, како што кажува насловот дали постојат уште терминалите на Paynet, и дали ги има во тинексот кај Раде Кончар?
Знам 2017 - та, 2018 - та купував преку paynet за steam и се си беше океј, е сега знаеше некој пат да не ми дава, ама сепак се си беше океј.
Последна пат кога отидов во 2018 - та, во тинекс приметив дека го нема тој апарат, т.е. беше изваден. Прашав во тинекс, еден вработен ми кажа дека привремено биле извадени и не знаел кога ќе се вратат, а на интернет прочитав дека привремено ќе биле на поправка и дека немало да има paynet терминали некое време, ама тоа им беше напишано уште од 2017 - та.
Дали сега има paynet терминали?
Дали се вратени во функција, и дали пак може да се купува за steam? Ги има ли во тинексот кај раде кончар?

Ако ги нема ондак преку картица.

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
3.693
4.437
Повеќе од една година немам видено таков терминал.
Изгледа бизнисот им е капут. Ете и на ФБ последна објава од 2018-та.

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.159
476
Зошто би се мачел со тоа пејнет за да ставиш пари на стим?
Мислев како добра алтернатива за плаќање со картичка, ама најверојатно со картичка ке ставам пари.
Од други причини сакав преку paynet ама чим се капут ондак ништо.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.245
12.053
Скопје
androgaming.com
Мислев како добра алтернатива за плаќање со картичка, ама најверојатно со картичка ке ставам пари.
Од други причини сакав преку paynet ама чим се капут ондак ништо.
Зошто побогу ти треба алтернатива за картица? Ако си параноичен и не ти се плаќа со таа на која зимаш плата иди во било која банка и извади друга за онлајн плаќање.

Иако стим сигурно нема да те украде.

The Geek Boy

Gaining Experience
9 август 2018
1.159
476
Зошто побогу ти треба алтернатива за картица? Ако си параноичен и не ти се плаќа со таа на која зимаш плата иди во било која банка и извади друга за онлајн плаќање.

Иако стим сигурно нема да те украде.
Не е за тоа, имав во каса пари па викам да ги искористам.
Сеуште не сум вработен, да завршам образование ќе му ја мислам па затоа мора на моите да ја користам картичката.

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.548
1.686
Како да видов еден терминал во Рамстор, но мислам дека не работеше. Но и веб страната не им работи, така да веројатно оваа опција за плаќање не постои повеќе.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн администрација

Статистика

Теми
46.106
Мислења
955.565
Членови
34.510
Огласи
2.315