Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Payment Gateways што можат да ги користат Македонци?

C0ldFlow

Intern
3 ноември 2008
41
4
Здраво,

Сакам да тестирам веб страна што користи monthly payments и нуди сервис (worldwide). Но прво треба да видам дали ке функционира како што треба / некој профит - па после тоа би можел понатака да отворам фирма. Но ме интересира дали постои некои payment gateway што би ми го овозможил то со мк адреса како индивидуалец без фирма?

Antonio002

Intern
18 јули 2019
29
9
За жал нема,

Освен касис, во Македонија нема друг пејмент процесор / гејтавеј што би ти овозможил да примаш средства без претходно отворено фирма и ред други работи.

Доколку некој од членовите има наидено на нешто ново ве молам и мене известете ме пошто и јас долго време сум во потрага по истото.

coNNectMKD

Practice makes perfect
13 март 2017
1.037
1.138
Skopje
За жал нема,

Освен касис, во Македонија нема друг пејмент процесор / гејтавеј што би ти овозможил да примаш средства без претходно отворено фирма и ред други работи.

Доколку некој од членовите има наидено на нешто ново ве молам и мене известете ме пошто и јас долго време сум во потрага по истото.
Немаш опција без фирма.

k3rnel

Intern
10 октомври 2017
4
2
Можеш мислам на овие што се поголемите payment провајдери да отвориш sandbox акаунт со кој што можеш да тестираш. Меѓутоа за реализирање на реални трансакции мора да имаш регистрирано фирма. Дополнително можеш да го погледнеш ова - Freelancer Payment Gateway - Payment Solution for Freelancer.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.729
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro