• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Отварање на НЛО архивите

hmmm

Gaining Experience
30 ноември 2007
1.242
80
hmmm's setup  
Processor & Cooler
i5 3570k @4.2GHz & CM Hyper 212+
Motherboard
AsRock Z77 Pro3
Storage
Samsung 840 EVO 120GB + WD Black 1TB
PSU
Corsair CX600
RAM
2x4GB G.Skill Sniper 1600MHz
Video card
HD4000
Case
Custom
Mouse
Gigabyte GM-M7000
Keyboard
Generic
Audio
Asus Xonar DG
Monitor
Compaq Q2159
OS
Windows 8 64bit
Британското министерство за одбрана планира да ги отвори архивите за неидентификуваните летачки објекти, кои со сигурност ќе привлечат големо внимание на јавноста, бидејќи владата до скоро го негираше постоењето на разузнавачката служба DI55 чија должност е да ги истражува извештаите за забележани НЛО.

Со отварањето на архивите кое е најавено за оваа пролет, на јавноста ќе и станат достапни деталите од истрагите за преку 7.000 случаи поврзани со НЛО во периодот од последните 30 години, како и некои од најпознатите и досега нарасветлени случаи, од кои највеќе внимание за Британците привлекуваат случаите со британските пилоти кои пријавиле неидентификувани летала.

Иако британското министерство за одбрана најавува дека отварањето на архивите ќе биде целосно, сепак останува сомнежот дека навистина сите достапни информации ќе бидат отворени за јавноста.

Уфолозите предвидуваат дека нагласокот ќе биде на случаите кои нудат докази дека станувало збор за воени вежби во времето на Студената војна, како и дека многу од досиеата ќе бидат претходно "наштимани" што ќе донесе многу разочарувања, и дека постојат многу други кои ќе останат скриени.

Извор:Кајгана

hmmm

Gaining Experience
30 ноември 2007
1.242
80
hmmm's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
AsRock Z77 Pro3
Storage
PSU
Corsair CX600
RAM
Video card
HD4000
Case
Custom
Mouse
Gigabyte GM-M7000
Keyboard
Generic
Audio
Asus Xonar DG
Monitor
Compaq Q2159
OS
Windows 8 64bit
Да да.. секако

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.640
187
Многу европски земји како Франција и др. ги отворија овие архиви и ништо интересно. Јас лично ги чекам американските но не верувам дека ќе се случи во блиска иднина.
Се врши голем притисок врз владите на најразвиените земји за отварање на НЛО архивите.

Неодамна владата на Јапонија го потврди постоењето на НЛО :)

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Се додека Македонија не ги отвори архивите ништо не правиме. :LOL: Најверојатно и кај нас постои таква служба која брои двајца вработени, а може и тројца.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.818
88
Многу европски земји како Франција и др. ги отворија овие архиви и ништо интересно. Јас лично ги чекам американските но не верувам дека ќе се случи во блиска иднина.
Се врши голем притисок врз владите на најразвиените земји за отварање на НЛО архивите.

Неодамна владата на Јапонија го потврди постоењето на НЛО :)

За Американските случаи немој многу да се надеваш,тоа нема да се случи во блиска иднина.Баш над америчко тло се случија и едни од најголемите скандали за НЛО како случајот во Мексико и друго.Кај нив овие работи се се топ тајни.

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.719
220
www.foxmediahouse.com
@DynamicMK Па тие се и најинтересни поготово со контроверзната област 51, каде се верува дека имаат и примероци од НЛО како и вонземјани. Но како што кажа filipvselena тоа тешко дека ќе се случи во блиска иднина

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.510
1.366
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Јас сум ЗА да ги отворат сите досиеја за НЛО и да ја известат јавноста но само заради тоа што мене премногу ме интересира тоа. Иначе многу пати е кажано дека народот не е спремен да дознае за вонземни цивилизации. Тоа ќе се случи кога нема да имаме расни предрасуди, национални... кога сите луѓе ќе се гледаат исто помеѓу себе. А тоа моментално ми изгледа како научна фантастика.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.640
187
Се додека Македонија не ги отвори архивите ништо не правиме. :LOL: Најверојатно и кај нас постои таква служба која брои двајца вработени, а може и тројца.
Македонија е меѓу земјите кои многу често се посетувани од НЛО.
Жално е што немаме моќни институции кои ќе ги следат овие појави.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.640
187
Имам доста читано по весници и гледамо голем број ТВ емисии.
На интернет најдов само една статија од 9/14/2002 која го потврдува ова.

Blagojce

Gaining Experience
26 декември 2007
904
77
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
"igorkrst" dali ti nekogas si razmislil deka vo vselenata ima mnogu galaksii vo tie galaksiii ima milijardi zvezdi, okolu tie zvezdi neka se vrtat vo prosek po okolu 4 planeti presmetaj kolku planeti bi imalo i na kolku od niv ima moznost da ima bilo kakva forma na zivot.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.818
88
Немој некој у кревет да ми дојде ке го мавнам со мониторот лом ќе го направам...хехе и јас постојано слушам дека имало сомнителни активности на македонско тло.Еве ја сум сведок на еден случај кој го имаше и на вести.Пред 1 година можеби летно време беше,беше темница и излегов надвор.Само што излегов надвор бев кај влезот од зградата над мене помина едно многу сјајно портокалово тело.Се изненадив и помислив дека е метеор.Подоцна кога се вратив дома случајно налетав на вечерни вести на А1 и имаше и и видео снимка некој кај Кочани го имаше снимено и беше кажано дека тоа не е метеор туку НЛО.Многу се изненадив дури беше и покажана и патеката од каде што поминал дека прво поминал кај Кочани па еден круг Штип и се изгубил према Малешевијата.Не сме сами...

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Верувам во вонземјани, иако не сум бил сведок. Се плашат од мене.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.818
88
Верувам во вонземјани, иако не сум бил сведок. Се плашат од мене.

ЕЕ ја ич не им се плашам ќе им оставам домашна адреса да ми дојдат на кафенце да се запознаеме.Сакам да запознаам вонземјани.:bye1:

hmmm

Gaining Experience
30 ноември 2007
1.242
80
hmmm's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
AsRock Z77 Pro3
Storage
PSU
Corsair CX600
RAM
Video card
HD4000
Case
Custom
Mouse
Gigabyte GM-M7000
Keyboard
Generic
Audio
Asus Xonar DG
Monitor
Compaq Q2159
OS
Windows 8 64bit
Ако се толку напредни како што се зборува, сами ќе го дознаат вашиот MSN или Skype :LOL::LOL:

igorkrst

Intern
13 јули 2007
400
1
Не бе се зезав!
Нормално дека има вонземјани, само не верувам дека доаѓаат навака, а камоли да се рушат во Америка. Па нешто летаат над Кочани лево-десно, глупости. Не велам дека не си видел „нешто“ ама дека се вонземјани - тешко. А дека има - има! Не верувам дека сме толку специјални да сме единствени.

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Ако се размислува логички тогаш мое мислење е дека исто како што настанал животот тука на земјата, постои можност да има живот и на други планети или галаксии. Мислам..... ова прашање е малку филозовско и има доста за расправње.
П.С. Замислете дека постјат вонземјани, и дека тие се развиени на повисоко ниво од нас земјаните и постојано не пратат и се чудат со нашава цивилизација. И еден ден ќе одлучат да слетаат на планетава со цел лично да не запознаат. :marsovec: :detektiv: :nazdravje: Ова сценарио колку и да личи на научна фантастика според мене и не е толку невозможно. :rolleyes:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.556
Мислења
926.075
Членови
33.172
Огласи
1.278
Најнов член