- Ја почнал/а темата
Ako so net view ti gi lista kompjuterite togash ping <imeto_na_kompjuterot> kje ti ja dade ip adresata. Ne ti treba nikakov dodaten software.PAa ne sakam da znae deka mu ja znam adresata... ako me svakas... Pa taka da sakam da mu ja doznaam od mojot komp. ama bez toj da znae,, a so toa msn-ot,,nema da moze, ne sme zaedno...(aj da ne objasnivam)...inace idam u cmd i pisuvam net view i mi gi dava site so koj sto sum povrzan.. E sea gi ima poveke..i za koj i da staam mi go dava istiot rezultat.. Aj ke probam so toa SuperScan..
Со ова ќе најде повеќе IP адреси, но како ќе дознае која му е адресата на оној што тој сака да ја дознае, затоа nmap и Angry се за пронаоѓање на IP адреси за каде има слободен порт за напад, а не за да дознаеш која му е IP адресата баш на оној кој што сакаш да му ја дознаеш. Затоа е најубаво со наведеното во мојот пост погоре.Angry IP scaner - ednostaven za rabota, portable verzija
samo ke napises opsek od koja do koja ip adresa da skenira. Obicno LAN mreza site stavaat C klasa = 254 hosta.
pr) scan: 192.168.100.1 to 192.168.100.254
192.168.100.0 ==>broadcast scan
Osven ime na host i postoecka ip adresa, moze da doznaes i info za mac adresa, kako i koi porti se otvoreni...
Види, последниот пост е на дата 18-02-2008probaj so cain ke ja najdis negovata adresa
btw mojs da mu gi najdes site passwordi so nea![]()