outsider
Practice makes perfect
HDR и IPS не одат заедно.
Убав квалитетен панел има.Еј океј е мониторов бе (G2724D), го имам веќе неколку месеци, го купив од ИТ маркетот.
HDR му е само слаба точка, некако ептен без врска е сликата.. се друго е топ.
Шо страна е оваа со инфово за монитори?
Еј океј е мониторов бе (G2724D), го имам веќе неколку месеци, го купив од ИТ маркетот.
HDR му е само слаба точка, некако ептен без врска е сликата.. се друго е топ.
Кажи прво дали 1440п или 1080п сакаш монитор .Здраво дечки, сакам да земам монитор, почнав да гледам различни монитори со различни спецификации и типови на панели и можам да кажам дека по overwhelmed за купување на било каков хардвер не сум бил. Затоа пишам тука ако сака некој да ми препорача монитор во price range 150-250eur.
Мониторот ќе го користам најмногу за гејминг и ќе биде приклучен во лаптоп (Zephurys G14, 2023 model, rtx4060, ryzen 9)
Лаптопот е 165hrz па мислам дека и на монитор би бил задоволен со толку (освен ако разликата во цена не е голема за монитор со 180/240 hrz.
Поради тоа што би се задоволил и со помал 24 инчен монитор, 1080 резолуција е доволно
Да ама треба и лаптопот да може да извади 140-160 фрејма на 1440п - што не е лесно . И 24 инча 1440п - „њама„Греота е на 1080 да играш кога можеш барем 1440
Лаптопот е 165hrz па мислам дека и на монитор би бил задоволен со толку (освен ако разликата во цена не е голема за монитор со 180/240 hrz.
Поради тоа што би се задоволил и со помал 24 инчен монитор, 1080 резолуција е доволно
Ја купив еден EX2710Q | MOBIUZ 1ms 27" IPS 165Hz QHD Gaming Monitor . Сега за сега - монгу добар е -утре подетално ќе го анализирам и испробам .
Погледнете го атачментот 140720
Овој пат проверив дали е ЛЏ панелот
Па ќе видиме утре разлика од Самсунгот ...
Викаш добар е за работа и со Word?Друго текстот почитлив. По неутрални бои на бела (без прејак тон на сина како што е на Самсунгот...)
Па ако земеш во предвид дека плавата најмногу смета - а мониторов има помалку и фабрички сите бои се балансирани да дадат хартија бела боја (еден јутубер збореше дека трик за да наштечлуваш бои на монитор е да земеш парче бела хартија лист и да го корегираш РГБ интензитетот да добиеш иста боја како хартијата) -ако немаш таков алат- спајдер за штелување , и и во ривјута велат дека многу добро се боите наштелувани - фабрички Color Gamut 95% P3 и со оглед дека најновиот фирмвер го има -значи е добар. Башка што има 10 мода И-пејпр , М-book мод итн .Викаш добар е за работа и со Word?
Јас ти кажав и на Редит - тој од 14.980 ти е суперСакам да купам нов монитор, ми треба за работа (не е дизајн) добар дел од денот го поминувам пред компјтер. Моментално користам Philips 22", но изборот за Philips монитор малку е "тенок" во моментов. Другиве брендови ги немам користено, така да секоја препорака е добредојдена. Направив мал избор, ако некој исто користи некој од овие модели нека сподели искуство.
27"
32"
Јас ти кажав и на Редит - тој од 14.980 ти е супер
LG 27UL500P-W
Кое за заштита на вид? Овие монитори се професионални, за употреба во видео и графичка продукција, и сосема друго им е предноста и поради тоа и скапотијата.Фала друже
Исто и овие денес ги разгледав, незнам само колку тоа за заштита на вид има ефект или само маркетинг тераат.
https://www.anhoch.com/products/mon...0-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstandrj45-6984
https://www.anhoch.com/products/mon...x1440-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstand-6983
4K имаш повеќе простор за прозори и почист текст - инаку овие Дел се многу квалитетни и барани - иако 1440п барем корист ќе имаш од 120хцФала друже
Исто и овие денес ги разгледав, незнам само колку тоа за заштита на вид има ефект или само маркетинг тераат.
https://www.anhoch.com/products/mon...0-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstandrj45-6984
https://www.anhoch.com/products/mon...x1440-ips120hz-hdmi2xdpusbc3xusbadjstand-6983
Кое за заштита на вид? Овие монитори се професионални, за употреба во видео и графичка продукција, и сосема друго им е предноста и поради тоа и скапотијата.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
4K имаш повеќе простор за прозори и почист текст - инаку овие Дел се многу квалитетни и барани - иако 1440п барем корист ќе имаш од 120хц
Да има кај да си пробаш (у Анхоч Премиум на пример ) да ти вклучат монитор па да си видиш сам најдобро .
Поминувам скоро 10+ часа на ден пред компјутер. Ми треба за работа, но не е видео едитирање, иако понекогаш користам CapCat. Сегашниот што го имам 22" Philips и со low-blue mode пак очите партал Користам и очила со заштита, но не гледам некое подобрување. Dell Ultrasharp моделите се certified by TÜV for 5-star eye comfort, некако ми звучи на Топ Шоп маркетинг too good to be true.
Мислењето е автоматски споено:
Не сум некој голем обожавател на Dell, но би размислил за некој од овие два модела.