Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

OpenBSD 4.0

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Dokoloku ste nekoj golem fraer za operativni sistemi toplo vi preporacuvam da si simnete OpenBSD.
Ova e opensource OS baziran na UNIX i e eden od najbezbednite operativni vo momentov.
Ako ne planirate nisto deneska a imate vreme i dovolno MB ostanato za download OpenBSD mozete da go simnete od http://www.openbsd.org/40.html kade sto moze patem i da citnete kako se instalira :)
I of course se znae komentari dole ;)

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Kolku za informacija Ismet ima iskustvo vo site verzii na Windows,Linux,Mac.Isto se razbira i vo hardver i softver.U kratki crti go biva za se.Ova go kazuvam posto go poznavam mnogu kratko a mi pomogna mnogu.Pozdrav:D

Благодарам за убавите зборови :D .
А сега за прашањето, во BSD сеуште не сум "тата мата" :D но работам на случајот ;) .

HyBRiD_HeLL

Intern
13 април 2007
106
1
Гледаш дека незнаш ништо..
Uber user или супер user команда ти пости без разлика на корисниците кои ти ќе ги поставиш naredbata su vo shell ти го прави тоа затоа не презентирај нешто што не си го пробал !!!

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Uber user или супер user команда ти пости без разлика на корисниците кои ти ќе ги поставиш naredbata su vo shell ти го прави тоа затоа не презентирај нешто што не си го пробал !!!
Хмм... не се разбравме, јас мислев на друг усер, ок нема врска колега :cool: .

miStErioz

Intern
18 април 2007
93
4
zoki.lugola.net
Еве ви една интересна можност да испробате доста добар *BSD систем кој што се вика PC-BSD всушност е базиран врз FreeBSD. Овој систем нуди многу лесна употреба за разлика од било кој друг *BSD систем поради многу лесниот начин на инсталирање и употреба и ПЛУС најлесно инсталирање на пакети (PBI датотеки - систем развиен од типчето што го прави PC-BSD) на било кој *BSD систем. Инсталацијата се состои од дво-клик на датотеката, внесување на root лозинка и еве за оние кои што не знаеле - имате NEXT како и на M$ Windows само што овде имате само ЕДНО притискање на копчето NEXT и пакетот се инсталира. Полесно здравје. И после ќе ми викат тешко било да се инсталираат програми на *UNIX базирани системи :)
Информации за дистрото:
http://www.pcbsd.org/
Веб страница каде што можете да најдете пакети за дистрибуцијата:
http://www.pbidir.com/
И секако со ова добивате супер брз, супер стабилен и супер лесен оперативен систем кој користи KDE и НИКОГАШ во животот нема да имате потреба од антивирус :)

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.831
94
Еве ви една интересна можност да испробате доста добар *BSD систем кој што се вика PC-BSD всушност е базиран врз FreeBSD. Овој систем нуди многу лесна употреба за разлика од било кој друг *BSD систем поради многу лесниот начин на инсталирање и употреба и ПЛУС најлесно инсталирање на пакети (PBI датотеки - систем развиен од типчето што го прави PC-BSD) на било кој *BSD систем. Инсталацијата се состои од дво-клик на датотеката, внесување на root лозинка и еве за оние кои што не знаеле - имате NEXT како и на M$ Windows само што овде имате само ЕДНО притискање на копчето NEXT и пакетот се инсталира. Полесно здравје. И после ќе ми викат тешко било да се инсталираат програми на *UNIX базирани системи :)
Информации за дистрото:
http://www.pcbsd.org/
Веб страница каде што можете да најдете пакети за дистрибуцијата:
http://www.pbidir.com/
И секако со ова добивате супер брз, супер стабилен и супер лесен оперативен систем кој користи KDE и НИКОГАШ во животот нема да имате потреба од антивирус :)

Mislam deka bi trebalo da se instalira minimalna zastita bidejki dnevno po nekolku novi virusi se pravat za ovoj OS.Inace i bez antivirus super raboti.

miStErioz

Intern
18 април 2007
93
4
zoki.lugola.net
Се согласувам, не велам Не, но сепак и потребата не е толку голема и ретко фаќаат тие вируси. Сепак за оние кои се заинтересирани постои добро антивирусче кое се вика Clamav Antivirus и е супер И секако тоа е со отворен код (Open Source) а тоа значи нема потреба од кракови и тие слични работи :)

Ata

Intern
21 април 2007
412
4

Никој не знае се.
Ама ти како да уживаш фатиш некој на незнаење.
Па не сме тука во школо или во клас, па ти да си учителот па да треба да се ситиш ако некој нешто згрешил.
Јас не се разбирам во BSD уопште, и сеа ти ко што правиш, ако некој праша нешто "глупо" ај сите да го ругаме.

Јас барем така сватив.
Или тешко ти паднаа пофалбите за Исмеет.
Ама ја да скратам, оти одам во off topic.

GotiX

Intern
13 април 2007
22
0
Kako da go podesam Ubuntu da mi deli net za drugite mashini t.e. da sluzi ko Gateway ili kako Linux Router?!? Ideja nekoja...?

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Kako da go podesam Ubuntu da mi deli net za drugite mashini t.e. da sluzi ko Gateway ili kako Linux Router?!? Ideja nekoja...?

Твоето прашање не е во контекст на оваа тема, би те замолил да отвориш нова тема, во спротивно би бил приморан да ти го избришам твојот пост :tazhen:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.587
Мислења
945.399
Членови
34.074
Огласи
1.967
Најнов член