Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Old school pascal

Статус
Затворена за нови мислења.

HyBRiD_HeLL

Intern
13 април 2007
106
1
Што мислите за старите кодери кои сеуште праат база во лотус и ја вржуваат со паскал и шиткаат апликации за ефтина пара или скапа(превара) и ни го крадат лебот со еден збор?

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Тоа е чиста катастрофа, еве овде (у мој град :) ) има на пример кафулиња и слаткарници или што ти знам а користат ист софтвер од ист програмер само различен интерфејс и базата... за можеби 200-300 евра од клиент ама тоа е кога има уште такви луѓе...Сега повеќе се стремат на Gui и користење на маусот и клик клик и готово али ке видиме до кога ќе заврши тоа кај нас (Македонија) :)

delix

Intern
7 април 2007
702
23
А кај мене. У кафулињата неам сметка да ти наплати. Уште ти ја донесува келнерот на да не речам салфетка. Па затоа ми наплаќа со 200% заработка. Они немаат фискални што мораат, не пак компјутер.

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Што мислите за старите кодери кои сеуште праат база во лотус и ја вржуваат со паскал и шиткаат апликации за ефтина пара или скапа(превара) и ни го крадат лебот со еден збор?

Што ти се они криви? Прај и ти така. Твојата програма направена во Delphi, Visual Basic, C++, C# или др. ја има истата функција како и таа во Pascal, само што има графичка околина - пошминкерска е. Никој не ви го краде лебот. Напротив, твојата програма мислам дека е во предност бидејќи поубаво изгледа, а тоа е најбитно за луѓе кои не се разбираат. Не гледам причина за загриженост од твоја страна...

_BurneR_

Intern
26 април 2007
114
3
www.baltazar.com.mk
Ја се потполно слагам оти па у мојо град Кочани има еден шо направил програма у Cliper у 95та година и денеска цел град користе негова програма за 6000 ден. а програмата нема врска у споредба со мојта у Delphi. Така да тие програмери треба да се стрелат.

delix

Intern
7 април 2007
702
23
Што ти се они криви? Прај и ти така. Твојата програма направена во Delphi, Visual Basic, C++, C# или др. ја има истата функција како и таа во Pascal, само што има графичка околина - пошминкерска е. Никој не ви го краде лебот. Напротив, твојата програма мислам дека е во предност бидејќи поубаво изгледа, а тоа е најбитно за луѓе кои не се разбираат. Не гледам причина за загриженост од твоја страна...
Epa odi prodadi programa vredna 500 evra za 200

Electron

Баниран/a
23 април 2007
53
0
Epa odi prodadi programa vredna 500 evra za 200
Epa si se snajdoja lugeto, oti da ne mozat da si rabotat i da si vadat leb i tie, ete si najdoja nacin i si zemaat para a so nas standard progama od 500 eur. mozi samo da mu progajs na nekoja goelma firma, a ne na nekoe internet kafe ili nekoj kafic, pa zatoa videte malku opopsirno pred da donesete nekoja odluka

NoLander

Intern
11 ноември 2007
216
15
Ја се потполно слагам оти па у мојо град Кочани има еден шо направил програма у Cliper у 95та година и денеска цел град користе негова програма за 6000 ден. а програмата нема врска у споредба со мојта у Delphi. Така да тие програмери треба да се стрелат.

veruvi mi deka toj vo pascal se pomacil poveke od tebe ako sakas da ja smenis progrmata vo kafulinjata i restoranite treba da gi ubedis deka tvojta progrma i podobra od negovata i ne se zali

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Така е NoLander. Потполно се слагам со тебе. :bravo: :bravo: :bravo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми