Никогаш не ми побарале да ги видат продуктите што сум ги купил, а имам и сметка што сум платил, ваљда тоа е доволен доказ?Пробај, но може да ти побараат да го видат продуктот.
Никогаш не ми побарале да ги видат продуктите што сум ги купил, а имам и сметка што сум платил, ваљда тоа е доволен доказ?Пробај, но може да ти побараат да го видат продуктот.
Можно е, пробај си ја среќата.дали е можно сега да одам (после 2 дена) до границата со Грција и да побарам да ми удрат печат?
Дали имаш опција да си избереш да одиш преку Глобал Блу кога купуваш нешто, од било каде во ЕУ? Или со кој провајдер соработува таа продавница, на тој ке ти дадат?Закључок: Глобал блу, преферирана опција, калкулатор, табела, не барај процент, не му ја мисли имаш калкулатор.
Со кој соработуваат со тој. Ако воопшто соработуваат со некој.Дали имаш опција да си избереш да одиш преку Глобал Блу кога купуваш нешто, од било каде во ЕУ? Или со кој провајдер соработува таа продавница, на тој ке ти дадат?
Во продавницата го зема формуларот? На него има инструкцииДруштво од Италија си земав патики за околу 80€ и по совет од другар пополнив Tax Free формулар. На Хрватска граница само ми удрија неколку печати и потпис. Ме интересира што понатаму како да го добијам повратот?
Нема никакви информации во врска со повратот пишува само без печат од граница нема поврат. Инаку познаници ми рекоа во Сити мол СК требало да одам да си го подигнам повратот.Во продавницата го зема формуларот? На него има инструкции
Да од GB е само ме интересираше ако има можност некако онлајн да го средам ова и на девизна да ми го пуштат повратот бидејќи за помалку од 10€ баш и не ми се оди до СКПробај. Инаку секоја фирма има различна процедура. Имаш и кај Палета, кај ГТЦ, главно по менувачници… Од која фирма е формуларот? Global Blue?
Гледај по менувачници... Сигурно ќе најдешДа од GB е само ме интересираше ако има можност некако онлајн да го средам ова и на девизна да ми го пуштат повратот бидејќи за помалку од 10€ баш и не ми се оди до СК
Пиши апдејт што си направил.Да од GB е само ме интересираше ако има можност некако онлајн да го средам ова и на девизна да ми го пуштат повратот бидејќи за помалку од 10€ баш и не ми се оди до СК
Од која фирма? Глобал Блу?Некој случајно да не има искуство со повраток на данок од Австрија?
Од која фирма? Глобал Блу?
Некој случајно да не има искуство со повраток на данок од Австрија?
А што конкретно те интересира?
Дали се зема во готово повратокот на данок во Австрија, исто ми се чини дека прочитав дека можи онлајн се на аеродром да се заврши работа... чисто дека незнам многу па затоа прашувам искуство од некој како платил и како вратил данокот