spiritBreaker
LaravelMaster
Здраво на сите, ве молам препорачајте одвлажнувач на воздух за соба со големина од 25 квадрати. Имам мал проблем со влага и потребен ми е одвлажнувач. Посебна тема за препорака за одвлажнувачи не успеав да најдам.
За овие на струја, со циркулација на воздух немам искуство. Ама во Веро Џамбо има едни одвлажнувачи полни со гел од силициум диоксид , се ставаат под прозорците (каде што најмногу и се кондензира вода) и се доста ефикасни. Само се менуваат малку почесто.Здраво на сите, ве молам препорачајте одвлажнувач на воздух за соба со големина од 25 квадрати. Имам мал проблем со влага и потребен ми е одвлажнувач. Посебна тема за препорака за одвлажнувачи не успеав да најдам.
За овие на струја, со циркулација на воздух немам искуство. Ама во Веро Џамбо има едни одвлажнувачи полни со гел од силициум диоксид , се ставаат под прозорците (каде што најмногу и се кондензира вода) и се доста ефикасни. Само се менуваат малку почесто.
D16M го има, а 20ката тешко дека ќе го најдеш. Мада исти се, само што едниот е за поголема квадратура.Јас сум во потрага последнава недела и се надевам дека ќе најдам Gorenje D20M или D16M.
Јас само да споделам искуство.Здраво на сите, ве молам препорачајте одвлажнувач на воздух за соба со големина од 25 квадрати. Имам мал проблем со влага и потребен ми е одвлажнувач. Посебна тема за препорака за одвлажнувачи не успеав да најдам.
Јас само да споделам искуство.
Имам исто некој проблем со влага. Како тест, земав индустриски одвлажнувач. По 10+ часа работа не успеа да извади ни капка вода и тука заврши мојот експеримент
Околу 60% релативна влажност на 22-3 степениДали проба да мериш влажност дома со хигромер во тој процес?
Околу 60% релативна влажност на 22-3 степени
Висока е, јас сум low to mid 60%, прва грејна сезона.Значи тоа дека кај мене е висока влажност?
16м2, греење на радијатор со пелети.
Еве што покажува на xiaomi humidity сензорот
Ова е историја од цел месец
Погледнете го атачментот 120962
Кога е најниска температурата/влажноста тоа е кога е отворена собата на сабајле.
Sent from my iPhone using Tapatalk
вака се напрај кај тебе со колку влажност на воздух? сер трудам да ги сватам работиве шо ги читам и ме интересира дали кај тебе си мерел влажност и ако да на колку влажност од прилика ти се појави ова?Висока е, јас сум low to mid 60%, прва грејна сезона.
Мерам со вградениот сензор на xiaomi purifier 4, немам дедициран сензор за влажност.вака се напрај кај тебе со колку влажност на воздух? сер трудам да ги сватам работиве шо ги читам и ме интересира дали кај тебе си мерел влажност и ако да на колку влажност од прилика ти се појави ова?
мерачто добар е ? на друго место со нешто го имаш споредено .. ова се превисоки бројкиВеројатно зависи до градбата, материјалите, и тоа дали има доволно провев. Кај мене во собава во моментов е 80%, а ноќе ми доаѓа и до 90% (барем според ова).
па би требало, во други соби ми дало различни вредности (воедно и кога проветрувам овде, се менува бројката). Баш ќе испробам и со други уреди ако најдам, само кај мене верувам игра улога и тоа што сум можеби пола метро под ниво на земја.мерачто добар е ? на друго место со нешто го имаш споредено .. ова се превисоки бројки
тоа што си така што викаш укопан мења и те како поготово ако не е добро изведено изолација и сл.па би требало, во други соби ми дало различни вредности (воедно и кога проветрувам овде, се менува бројката). Баш ќе испробам и со други уреди ако најдам, само кај мене верувам игра улога и тоа што сум можеби пола метро под ниво на земја.
Патем, Видеово го најдов доста интересно за проблематикава, во случај да не ви излегло досега.