Godlike
lurker
- 11 октомври 2014
- 881
- 1.012
Ако е 5% и не е многу, ама па 38 да ти земат зашто они ќе ти подмиреле е многу.Погледнете го атачментот 124995
Тоа ти е финална цена, нема никакви дополнителни плаќања.
Само пракаш на брзата пошта полномошно за да ја процесират.
И пишува, пример ако си платил повеќе од колку што треба ти ја враќаат разликата од Амазон.
Погледнете го атачментот 124996
Тоа е дека стига во брза пошта, си имаат тие фиксен трошок шпедиција и други маниуплативни трошоци.Ако е 5% и не е многу, ама па 38 да ти земат зашто они ќе ти подмиреле е многу.
Можно е да прошириле асортиман. Долго време Амазон испраќаше само книги, музика и филмови. Како и да е, со трошоците за испорака ретко нешто е исплатливо да се нарача.Грешка си, зависи од продукт до продукт. Сум заприметил повеќе пати испраќач да е Амазон и плус да е од нивни дистрибутивен центар.
А тоа што 3rd party sellers праќаат, и тие некогаш не пуштаат до МК, и плус цените кај нив се доста поголеми.
Повели па пиши ни некоја локална зделка која ќе изгледа бар приближно добро, па да си рече човек "кој ташак ќе се заебавам, од овде ќе си земам".И за гаранција, не дај Боже, истите драми со праќање па примање...Не гледам некој голем бенефит и поента за цела заебанција, особено што и кај нас цените на ССД-ата се паднати и ќе паѓаат уште.
Онде ко што читам 166+ евра, тоа не се 7к денари туку 10+к денари. E сеа зделка кај нас, има, не ги пратам по продавници. Имаше 980 PRO 2TB во Сетек на лагер за 13к денари пред еден месец, сега на пример го симнале на 11к ама нема лагер...Повели па пиши ни некоја локална зделка која ќе изгледа бар приближно добро, па да си рече човек "кој ташак ќе се заебавам, од овде ќе си земам".
Со оглед дека среден годишен феил рејт е околу 1% за нвме(користени како бут драјвови во дата центар) и не е некој ризик. Или па мачно со пошта да се позамара човек, кога пример разликата за 970 evo plus 2ТБ ми е 8-9000 ден(моментално по скоро 16К се во сет и анхоч а мене ме чинеше оклу 7К). Додатен плус е што со земените од CU добиваш гаранција од производителот (5 години за самсунг), а кај нас се со по 2 години.
Чинам дека баш на форумов читав дека со гаранција од производителот(интернационална) доколку има потреба да се сервисира производот, може да се однесе локално во било кој овластен сервис на самсунг, нормално доколку е самсунг ссд, со другиве дефинитвно не бега одење во пошта. Не сум имал искуство од прва рака со потреба од сервис за производ со интернационална гаранција од бренд кој има локален овластен сервис/застапник, така да нек се надоврзе некој ако има повеќе информации на темава.
Самсунг Постигнува брзина на читање/запишување до 3500/3300 MB/s.Ако ми требаше SSD и јас ќе одев со ова. Сепак е многу значаен дел во компјутер. Три или четири илјади денари разлика не се малку. Но за диск на драго срце би ги дал. Само да е посигурна опција. Сум имал главоболија и одамна купувам исклучиво самсунг. Тоа не значи дека други брендови не чинат. Само мене не ми се експериментира.
Незнам што го пуштил младичот тој линк кога има линк од мене на првата страна за 970 Ево Плус 2ТБ по цена од 108 евра.Онде ко што читам 166+ евра, тоа не се 7к денари туку 10+к денари. E сеа зделка кај нас, има, не ги пратам по продавници. Имаше 980 PRO 2TB во Сетек на лагер за 13к денари пред еден месец, сега на пример го симнале на 11к ама нема лагер...
![]()
ај пак ќе пишамНезнам што го пуштил младичот тој линк кога има линк од мене на првата страна за 970 Ево Плус 2ТБ по цена од 108 евра.
Не можеме да споредуваме цени на тоа што го нема на лагер, моментално ако треба да се земе 2ТБ ево плус опции за најголем дел од младичи, се анхоч или сетек по 15800 ден. Или да се нарача 2х 2тб за 300-500 ден. поефтино со сите давачки вклучени. Ова без да се комбинира со додатни производи него само 2х ссдиња. Ако се прави додатна комбинација и поефтино излегува, пошто беше додадено моево во поголема нарачка, од таму цената "околу 7К". Ако се земе само 1х 970 ево плус цената со сите давачки излегува нешто под 8500 ден. што е пак скоро на пола од тоа што моментално има кај нас.
Иначе кога би земал 980 про 2тб веројатно би размислил за земање од тука ако цената би била 11К(но моментално ова е не повеќе од рукав цена пошто нели нема лагер) и би немал со што друго да искомбинирам во нарачка, пошто моментално се 146 евра(без давачки и достава) на CU.
Ти по колку ги продаваш 2ТБ моделите на 970 ево плус, 980 про и 990 про? Дај да ти направиме промет.
1 година гаранција од ѓирафа, наспроти 5 години гаранција од Самсунг ако се оди преку CU. И пак е поефтино од CU за едно 500-600 ден. со едно парче да се оди. E сеа ептен ако до толку си мрза од дома да искочишај пак ќе пишам
ги имаат на залиха мислам дека од вчера или завчера за 9к - 2тб
![]()
Samsung SSD 970 EVO PLUS, M.2 - 2TB
Samsung SSD 970 EVO PLUS, M.2 - 2TB nа продажба! Купувајте онлајн по супер понуди и цени. Нарачка низ цела Македонија - Zirafa50.mkgjirafa50.mk
излегува некои 500-600 денари поевтино, ама па побрзо ќе го добиеш продуктот, за ова со гаранцијата не знаев така да подобро е од CU да се земе1 година гаранција од ѓирафа, наспроти 5 години гаранција од Самсунг ако се оди преку CU. И пак е поефтино од CU за едно 500-600 ден. со едно парче да се оди. E сеа ептен ако до толку си мрза од дома да искочишподобра опција е за тебе ѓирафава пошто нели имаат служба за достава до дома.
Не сум нарачувал од ѓирафа, колку што сватив од темата околу 1-2 недели им е време на достава?излегува некои 500-600 денари поевтино, ама па побрзо ќе го добиеш продуктот, за ова со гаранцијата не знаев така да подобро е од CU да се земе![]()
The manufacturer's guarantee is usually between 6 months and several years. We can only provide information on this individually depending on the article. As a rule, the guarantee period and conditions can be found in the manual or the guarantee documents enclosed with the item. Alternatively, you can ask the manufacturer directly or normally consult their website. Information on this can usually also be found on our website in the relevant item description. Please note that the guarantee for consumables may be very limited or may not be granted at all. In the case of an expired guarantee, goodwill solutions are more likely to be achieved if the buyer contacts the manufacturer directly.
The guarantee is therefore much more far-reaching than the warranty, as it is usually longer than the warranty and covers not only defects that were present at the time of purchase, but also all those that occur throughout the guarantee period.
Guarantee conditions are not regulated by law, so that the manufacturer is by and large free to interpret them. Unfortunately, we as dealers have no influence whatsoever on the manufacturer's guarantee conditions. Your statutory warranty rights are not restricted by an additional manufacturer's guarantee.
The manufacturers offer very different types of service: on-site service, direct exchange, PickUp & Return, BringIn, etc.. You will find information on this in the guarantee documents or simply ask the manufacturer.
In the event of a guarantee claim, the manufacturer is the contractual and contact partner.
Warranty is a period prescribed by law, which is 2 years for consumers (entrepreneurs: 1 year).
Погледнете го атачментот 124995
Тоа ти е финална цена, нема никакви дополнителни плаќања.
Само пракаш на брзата пошта полномошно за да ја процесират.
И пишува, пример ако си платил повеќе од колку што треба ти ја враќаат разликата од Амазон.
Погледнете го атачментот 124996
Другар има нарачано процесор од Amazon.com, во цената имаше вкалкулирано и царина,ддв,лежарина,шпедиција се.Имаш нарачано нешто вака? Сакам да нарачам али да не ме репнат тука плус царина,лежарина дрн дрн јариња плус расправај се по телефон 10 пати.
Колку плати давачки (царина, ддв) ?Само што го земав ссд-то, подоцна ќе го наместам и пробам.
Абе дубара ти стегнале, треба да е максимум 3500/2800МБ рид рајт...То не знам пошто другар ги земаше и од него го зедов. Погледнете го атачментот 125309Погледнете го атачментот 125310Погледнете го атачментот 125311
Не се жалам штом е побрзо. Фала, поубаво да се враќа.Абе дубара ти стегнале, треба да е максимум 3500/2800МБ рид рајт...
Ова веројатно пошто ги кажав дека имаат менувано контролери на инфериорни без најава, па да си ги искупат гревовите.
Со здравје да се користи.
За тие што веќе го користат ссд-то, како ви се движат температурите на idle и кога е оптеретен драјвот? Кај мене стои на околу 53 степени на ајдл, и крева накај 63-64 кога е оптеретен. Не знам дали е ова нормално за овој модел или нешто не чини.
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден