Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

NVME 2TB за околу 5К денари

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Плус нашиве нешто тука.
1681980394501.png
Тоа ти е финална цена, нема никакви дополнителни плаќања.
Само пракаш на брзата пошта полномошно за да ја процесират.
И пишува, пример ако си платил повеќе од колку што треба ти ја враќаат разликата од Амазон.
1681980571972.png

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Погледнете го атачментот 124995
И пишува, пример ако си платил повеќе од колку што треба ти ја враќаат разликата од Амазон.
Погледнете го атачментот 124996
Ако е 5% и не е многу, ама па 38 да ти земат зашто они ќе ти подмиреле е многу.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Грешка си, зависи од продукт до продукт. Сум заприметил повеќе пати испраќач да е Амазон и плус да е од нивни дистрибутивен центар.
А тоа што 3rd party sellers праќаат, и тие некогаш не пуштаат до МК, и плус цените кај нив се доста поголеми.
Можно е да прошириле асортиман. Долго време Амазон испраќаше само книги, музика и филмови. Како и да е, со трошоците за испорака ретко нешто е исплатливо да се нарача.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
И за гаранција, не дај Боже, истите драми со праќање па примање...Не гледам некој голем бенефит и поента за цела заебанција, особено што и кај нас цените на ССД-ата се паднати и ќе паѓаат уште.
Повели па пиши ни некоја локална зделка која ќе изгледа бар приближно добро, па да си рече човек "кој ташак ќе се заебавам, од овде ќе си земам".
Со оглед дека среден годишен феил рејт е околу 1% за нвме(користени како бут драјвови во дата центар) и не е некој ризик. Или па мачно со пошта да се позамара човек, кога пример разликата за 970 evo plus 2ТБ ми е 8-9000 ден(моментално по скоро 16К се во сет и анхоч а мене ме чинеше оклу 7К). Додатен плус е што со земените од CU добиваш гаранција од производителот (5 години за самсунг), а кај нас се со по 2 години.

Чинам дека баш на форумов читав дека со гаранција од производителот(интернационална) доколку има потреба да се сервисира производот, може да се однесе локално во било кој овластен сервис на самсунг, нормално доколку е самсунг ссд, со другиве дефинитвно не бега одење во пошта. Не сум имал искуство од прва рака со потреба од сервис за производ со интернационална гаранција од бренд кој има локален овластен сервис/застапник, така да нек се надоврзе некој ако има повеќе информации на темава.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Повели па пиши ни некоја локална зделка која ќе изгледа бар приближно добро, па да си рече човек "кој ташак ќе се заебавам, од овде ќе си земам".
Со оглед дека среден годишен феил рејт е околу 1% за нвме(користени како бут драјвови во дата центар) и не е некој ризик. Или па мачно со пошта да се позамара човек, кога пример разликата за 970 evo plus 2ТБ ми е 8-9000 ден(моментално по скоро 16К се во сет и анхоч а мене ме чинеше оклу 7К). Додатен плус е што со земените од CU добиваш гаранција од производителот (5 години за самсунг), а кај нас се со по 2 години.

Чинам дека баш на форумов читав дека со гаранција од производителот(интернационална) доколку има потреба да се сервисира производот, може да се однесе локално во било кој овластен сервис на самсунг, нормално доколку е самсунг ссд, со другиве дефинитвно не бега одење во пошта. Не сум имал искуство од прва рака со потреба од сервис за производ со интернационална гаранција од бренд кој има локален овластен сервис/застапник, така да нек се надоврзе некој ако има повеќе информации на темава.
Онде ко што читам 166+ евра, тоа не се 7к денари туку 10+к денари. E сеа зделка кај нас, има, не ги пратам по продавници. Имаше 980 PRO 2TB во Сетек на лагер за 13к денари пред еден месец, сега на пример го симнале на 11к ама нема лагер...

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Ако ми требаше SSD и јас ќе одев со ова. Сепак е многу значаен дел во компјутер. Три или четири илјади денари разлика не се малку. Но за диск на драго срце би ги дал. Само да е посигурна опција. Сум имал главоболија и одамна купувам исклучиво самсунг. Тоа не значи дека други брендови не чинат. Само мене не ми се експериментира.
Самсунг Постигнува брзина на читање/запишување до 3500/3300 MB/s.
Јас би одел само со Lexar
-1089590946-1358054474.jpg

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Онде ко што читам 166+ евра, тоа не се 7к денари туку 10+к денари. E сеа зделка кај нас, има, не ги пратам по продавници. Имаше 980 PRO 2TB во Сетек на лагер за 13к денари пред еден месец, сега на пример го симнале на 11к ама нема лагер...
Незнам што го пуштил младичот тој линк кога има линк од мене на првата страна за 970 Ево Плус 2ТБ по цена од 108 евра.
Не можеме да споредуваме цени на тоа што го нема на лагер, моментално ако треба да се земе 2ТБ ево плус опции за најголем дел од младичи, се анхоч или сетек по 15800 ден. Или да се нарача 2х 2тб за 300-500 ден. поефтино со сите давачки вклучени. Ова без да се комбинира со додатни производи него само 2х ссдиња. Ако се прави додатна комбинација и поефтино излегува, пошто беше додадено моево во поголема нарачка, од таму цената "околу 7К". Ако се земе само 1х 970 ево плус цената со сите давачки излегува нешто под 8500 ден. што е пак скоро на пола од тоа што моментално има кај нас.
Иначе кога би земал 980 про 2тб веројатно би размислил за земање од тука ако цената би била 11К(но моментално ова е не повеќе од рукав цена пошто нели нема лагер) и би немал со што друго да искомбинирам во нарачка, пошто моментално се 146 евра(без давачки и достава) на CU.
Ти по колку ги продаваш 2ТБ моделите на 970 ево плус, 980 про и 990 про? Дај да ти направиме промет.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Незнам што го пуштил младичот тој линк кога има линк од мене на првата страна за 970 Ево Плус 2ТБ по цена од 108 евра.
Не можеме да споредуваме цени на тоа што го нема на лагер, моментално ако треба да се земе 2ТБ ево плус опции за најголем дел од младичи, се анхоч или сетек по 15800 ден. Или да се нарача 2х 2тб за 300-500 ден. поефтино со сите давачки вклучени. Ова без да се комбинира со додатни производи него само 2х ссдиња. Ако се прави додатна комбинација и поефтино излегува, пошто беше додадено моево во поголема нарачка, од таму цената "околу 7К". Ако се земе само 1х 970 ево плус цената со сите давачки излегува нешто под 8500 ден. што е пак скоро на пола од тоа што моментално има кај нас.
Иначе кога би земал 980 про 2тб веројатно би размислил за земање од тука ако цената би била 11К(но моментално ова е не повеќе од рукав цена пошто нели нема лагер) и би немал со што друго да искомбинирам во нарачка, пошто моментално се 146 евра(без давачки и достава) на CU.
Ти по колку ги продаваш 2ТБ моделите на 970 ево плус, 980 про и 990 про? Дај да ти направиме промет.
ај пак ќе пишам

ги имаат на залиха мислам дека од вчера или завчера за 9к - 2тб

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
ај пак ќе пишам

ги имаат на залиха мислам дека од вчера или завчера за 9к - 2тб

1 година гаранција од ѓирафа, наспроти 5 години гаранција од Самсунг ако се оди преку CU. И пак е поефтино од CU за едно 500-600 ден. со едно парче да се оди. E сеа ептен ако до толку си мрза од дома да искочиш :) подобра опција е за тебе ѓирафава пошто нели имаат служба за достава до дома.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
1 година гаранција од ѓирафа, наспроти 5 години гаранција од Самсунг ако се оди преку CU. И пак е поефтино од CU за едно 500-600 ден. со едно парче да се оди. E сеа ептен ако до толку си мрза од дома да искочиш :) подобра опција е за тебе ѓирафава пошто нели имаат служба за достава до дома.
излегува некои 500-600 денари поевтино, ама па побрзо ќе го добиеш продуктот, за ова со гаранцијата не знаев така да подобро е од CU да се земе :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
излегува некои 500-600 денари поевтино, ама па побрзо ќе го добиеш продуктот, за ова со гаранцијата не знаев така да подобро е од CU да се земе :)
Не сум нарачувал од ѓирафа, колку што сватив од темата околу 1-2 недели им е време на достава?
CU дефинитивно има повеќе чекање, 3-4 недели, али во случајов се исплати.

Иначе еве извадок од сајтот нивни за гаранциите:
The manufacturer's guarantee is usually between 6 months and several years. We can only provide information on this individually depending on the article. As a rule, the guarantee period and conditions can be found in the manual or the guarantee documents enclosed with the item. Alternatively, you can ask the manufacturer directly or normally consult their website. Information on this can usually also be found on our website in the relevant item description. Please note that the guarantee for consumables may be very limited or may not be granted at all. In the case of an expired guarantee, goodwill solutions are more likely to be achieved if the buyer contacts the manufacturer directly.

The guarantee is therefore much more far-reaching than the warranty, as it is usually longer than the warranty and covers not only defects that were present at the time of purchase, but also all those that occur throughout the guarantee period.

Guarantee conditions are not regulated by law, so that the manufacturer is by and large free to interpret them. Unfortunately, we as dealers have no influence whatsoever on the manufacturer's guarantee conditions. Your statutory warranty rights are not restricted by an additional manufacturer's guarantee.

The manufacturers offer very different types of service: on-site service, direct exchange, PickUp & Return, BringIn, etc.. You will find information on this in the guarantee documents or simply ask the manufacturer.

In the event of a guarantee claim, the manufacturer is the contractual and contact partner.

И овде имаш колку дава Самсунг гаранција за различни ссд модели - Garantie für Deine Samsung Produkte | Samsung DE
За 970 ево плусов е 60 месеци.

Ова му доаѓа од горе на тоа што се должни CU да ти го пружат како гаранција, што е минимум 2 години за физички лица според европско унијатски закон.
Warranty is a period prescribed by law, which is 2 years for consumers (entrepreneurs: 1 year).

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Погледнете го атачментот 124995
Погледнете го атачментот 124996

Имаш нарачано нешто вака? Сакам да нарачам али да не ме репнат тука плус царина,лежарина дрн дрн јариња плус расправај се по телефон 10 пати.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Имаш нарачано нешто вака? Сакам да нарачам али да не ме репнат тука плус царина,лежарина дрн дрн јариња плус расправај се по телефон 10 пати.
Другар има нарачано процесор од Amazon.com, во цената имаше вкалкулирано и царина,ддв,лежарина,шпедиција се.
Тука само му праќаш документи што ти бараат кога ќе те контактираат.
А за amazon.de незнам, би требало истата постапка да е ако во цената стои Import duties & taxes.
Нека сподели некој искуство ако има нарачано од amazon.de со Import duties & taxes, бидејќи не секој производ ја има оваа опција.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Абе дубара ти стегнале, треба да е максимум 3500/2800МБ рид рајт...
Ова веројатно пошто ги кажав дека имаат менувано контролери на инфериорни без најава, па да си ги искупат гревовите :).
Со здравје да се користи.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Абе дубара ти стегнале, треба да е максимум 3500/2800МБ рид рајт...
Ова веројатно пошто ги кажав дека имаат менувано контролери на инфериорни без најава, па да си ги искупат гревовите :).
Со здравје да се користи.
Не се жалам штом е побрзо. Фала, поубаво да се враќа.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Денес стигнаа моите 4 комада. На 26ти април стигнаа на царина, вчера (3ти мај) беа процесирани. Денес (4ти мај) стигнаа Струга. Платено 5% данок (910 денари) и 186 денари лежарина. Вкупна цена по парче испод 5000 денари, така да екстра дил.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
За тие што веќе го користат ссд-то, како ви се движат температурите на idle и кога е оптеретен драјвот? Кај мене стои на околу 53 степени на ајдл, и крева накај 63-64 кога е оптеретен. Не знам дали е ова нормално за овој модел или нешто не чини.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
За тие што веќе го користат ссд-то, како ви се движат температурите на idle и кога е оптеретен драјвот? Кај мене стои на околу 53 степени на ајдл, и крева накај 63-64 кога е оптеретен. Не знам дали е ова нормално за овој модел или нешто не чини.

Ако е истиот модел ко од ривјуво, мислам дека се ок температури

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно