Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

NVME 2TB за околу 5К денари

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
915
1.164
Скопје
Ај ја што ќе си пукнам што немам вишок ќеш, ќе си пукнам. Него можда некој од овде успее да ја искористи приликава.

67 евра за 2ТБ Adata NVME со хардверска енкрипција и SLC cache + HBM.
Ќе трае попустот дур има залиха, а брзо ќе отидат пошто за 8 часа веќе на 84% е истата. Така да кој стигне денес, стигнал. Идеално бар 2-3 да се земат за да излезе цената(со сите давачки) ко што е во насловот. Така да здружувајте се дур има време, или искомбинирајте со некој друг производ за индивидуална нарачка.

БТЊ, 5% е ддвто за ССД така? Пошто памтам едно време по 18% го рачунаа.

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
810
715
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Ај ја што ќе си пукнам што немам вишок ќеш, ќе си пукнам. Него можда некој од овде успее да ја искористи приликава.

Ќе трае попустот дур има залиха, а брзо ќе отидат пошто за 8 часа веќе на 84% е истата. Така да кој стигне денес, стигнал. Идеално бар 2-3 да се земат за да излезе цената(со сите давачки) ко што е во насловот. Така да здружувајте се дур има време, или искомбинирајте со некој друг производ за индивидуална нарачка.

Примамливо. Може некој да потврди дали 5% е ддвто?

no_retreat

On your way to fame
22 јануари 2011
363
646
Доколку има заинтересирани да направиме заедничка нарачка пишете овде или ПП, можам уште денеска да му дадам кеш на тој што ќе сака да направи нарачка.

Kpakep4e

Gaining Experience
18 јули 2020
86
180

Фала ти :D, ја откажав нарачка од вчера поради ова и плус ми излезе уште еден производ подобра опција на попуст од вчерашната понуда. Два ССД си нарачав!

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.239
6.805
Скопје
www.facebook.com
Штом има вакви ( промоции ) очекувано е дека доларот паднал и дека за некој месец ке почнат цени да паѓаат на све општо.

zirkach

On your way to fame
12 февруари 2015
929
713
Струга
www.facebook.com
zirkach's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
MSI
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Штом има вакви ( промоции ) очекувано е дека доларот паднал и дека за некој месец ке почнат цени да паѓаат на све општо.
па вчера на вести баш тоа го кажаа дека доларот отишол надолу а еврото нагоре

Godlike

On your way to fame
11 октомври 2014
696
803
Додека се направи групна 32% од залихата остана.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
И ја сум за да се придружам у групњако. Кој ќе порачува нека каже.

StefanPetrov

On your way to fame
5 април 2016
463
712
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Јас порачав оти гледам падна испод 30%... Имав нарачка баш испод 800 евра со разни ствари зато и не прашав други. Соберете се и побрзо земете оти ко шо гледам за 2-3 сати толку ќе биди.

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
А сигурно ли е со срам ќеш ? Пошо глеам на Јутуб само на шпански има за воа ссд.

StefanPetrov

On your way to fame
5 април 2016
463
712
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
А сигурно ли е со срам ќеш ? Пошо глеам на Јутуб само на шпански има за воа ссд.
Мислам дека не е како шо видов набрзина ко истражвав преѓе, ама за парите и да нема не ми смета за то шо ќе го користам.

Psycore

Practice makes perfect
12 ноември 2013
913
1.176
Скопје
Нарачав и јас 2 комада, ќе видиме резултат. Цел живот на Samsung сум, немам некои високи очекувања од овие.

outsider

Practice makes perfect
14 јуни 2019
642
1.150
Битола
www.instagram.com
Порачано :D
Мислењето е автоматски споено:

Готово, нема повеќе, на 1% ја фатив зделката.
1681767513002.png

Последна промена:

no_retreat

On your way to fame
22 јануари 2011
363
646
кога ќе изнастигаат сега сите во исти ден, во пошта има да се жбуњат.

StalkeR

Нискоградба
5 декември 2009
5.319
6.420
Тие така се збунети веќе... Да не биде само да вратат некое назад...

Sent from my iPhone using Tapatalk

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
296
789
Скопје
Купени последни 3 комада. :)
Од претходно искуство со А-Дата, имам приметено разлика само помеѓу Самсунг и А-Дата. Вака океј биле, сакам да видам M.2 што разлика ќе направи.

StefanPetrov

On your way to fame
5 април 2016
463
712
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Купени последни 3 комада. :)
Од претходно искуство со А-Дата, имам приметено разлика само помеѓу Самсунг и А-Дата. Вака океј биле, сакам да видам M.2 што разлика ќе направи.
Зависи tier на моделот нормално, и Самсунг и Адата имат безврска почетни модели и поскапи. Од реално искуство мое, освен ако не префрлаш големи фајлој цело време, нема да видиш некој ќар.

Имам Firecuda 520 1TB шо го платив прилично скапо лани (демек поарен), и обичен Kioxia Exceria G2 500GB (rebranded Toshiba, полно други произведувачи користат нивни делој). Двата се NVME М.2 само Firecuda е 4.0. Измеѓу двете па скоро и да нема разлика во обично користење најискрено, само ко ќе сум префрлал 50+ гб би рекол видов некоја разлика во sustained write speed, ама тие секунди и не ни сменаја на крај.

xenon

Epic
15 јануари 2011
3.916
10.169
Erga Gomnes
xenon's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7950X, 420mm Arctic Freezer
Motherboard
Asux X670E-F
Storage
8TB (1 x 980 PRO 2TB + 3Х KC3000) SSD / 2 x 8tb HDD
PSU
Antec 1300W High current pro Platinum
RAM
32GB (2x16) DDR5 6000Mhz G.skill TridenT Z C30
Video card
RTX 3090 24Gb
Case
Enthoo Primo - Phanteks
Mouse
Logitech MX Master 3s
Keyboard
Coolermaster Master Keys Pro L, Logitech MX Mechanical
Audio
Asus Xonar STX, Adam A7x, Adam A3x, TC Electronic BMC-2 (DAC)
Monitor
43" Samsung
OS
Windows 11 Pro
Ако некој се стори пишман, се пријавувам да му го купам дискот откако ќе стигне.

no_retreat

On your way to fame
22 јануари 2011
363
646
моето ќе се користи како екстерен диск, се надевам heatsinkot нема да прави проблем и нема да треба да го вадам.

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
915
1.164
Скопје
Ај наздравје за тие што се офајдија, a ја идам у црно да се завијам :). Мада ај, и ја не пројдов многу лошо, нарачав пред неполна недела Samsung 970 Evo Plus 2ТБ за 108евра(околу 7500ден. треба да искочи со сите давачки ако се земат 2 парчиња), што исто е одлична зделка(со оглед дека во анхоч е 15К) за тие што го промашија ова од адата.

Фала ти :D, ја откажав нарачка од вчера поради ова и плус ми излезе уште еден производ подобра опција на попуст од вчерашната понуда. Два ССД си нарачав!
Море остај, имам нарачка цела конфигурација и баш денеска исчезна кансел кочето пошто ја спремиле за испорака. Ќе додадев уште 1500ден. и место 1х2тб ќе земев 2х 2тб :( . Али па од друга страна, да не го добиев денеска мејлот дека е спремна за испорака нарачката немаше ни да го видам дилов и да ви го пуштам овде. На крај како викаат... не за кого било речено, него за кого било печено :).

Абе паднал, али не 20-30%. Ова е сигурно резултат на лакомоста за време на пандемијата кога се штанцаа чипови на велико и сега треба залихи да се потрошат, пошто и залиха да чуваш во магацин кошта пари.
А доларот ќе најдат како да го качат пак, ако се рчнат кина и тајван ветено е од уса дека све тоа што е фабрика за чипови инстантно ќе биде уништено да не падне технологијата во кинески раце. Инвестираат веќе подолго време да се прфрли производство на чипови во уса. А башка и денес читнав дека ворен бафет во февруари ги продал сите акции(во вредност од 4 милијарди долари) од TSMC, така да има добра шанса да не е многу далеку тој настан.

Не е со срам(драм), него измеѓу варијанта. Тоа HBM е уствари како варијанта да користи од системската меморија за кеширање место да има свој вграден рам, и е побрзо од тие што се само со SLC Cache а е побавно од тие со сопствен рам.
Мислам дека не е како шо видов набрзина ко истражвав преѓе, ама за парите и да нема не ми смета за то шо ќе го користам.
Не да нема да ти смета.... за 5К кај нас обичен хард диск од 3тб се зима :)

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.587
Мислења
945.397
Членови
34.073
Огласи
1.967
Најнов член