DarthJe5us
Unstoppable
- 2 јануари 2012
- 2.844
- 2.214
Ете го видеото знаев дека ќе го извади хаха, со лимит на 70% (400W, исто колку 4090) губиш само 12% ама паѓа потрошувачка за 27%.Ептен линеарно скалира за растер, така да, ако ограничиш на 400W, ќе добиеш 4090. Ете тој погоре во видеото има направено експеримент со power limits, буквално исти се за растер.
Ете го видеото знаев дека ќе го извади хаха, со лимит на 70% (400W, исто колку 4090) губиш само 12% ама паѓа потрошувачка за 27%.
Е линеарно до негде ама сепак е подобра од 4090 за иста потрошувачка. Cyberpunk и Star Wars Outlaws за ист PL е 20-30% побрза... not bad.
View: https://www.youtube.com/watch?v=kdjOfKPt51s
Се согласувам, ко што пишав некаде, мојава 3080ти со 300W дури играм и убаво го ужежува целиов работен дел околу мене. Ја имам андерклокнато, па околу 260 троши и пак се усвитува.Komentar na mesto duri i koga bi imal budzet za bolja gpu u momentot bi odel so 4080, ova 5090 e pecka, da ne pravime muabet kolku trosi i plus kolku ke kosta da gejmas na nea
Погледнете го атачментот 145966
Уште си на 3080 јас мислев дека апгрејдна, инаку мојава 3080 троши 300W со андерволт, 5090 само за openbench не е за во куќиштеСе согласувам, ко што пишав некаде, мојава 3080ти со 300W дури играм и убаво го ужежува целиов работен дел околу мене. Ја имам андерклокнато, па околу 260 троши и пак се усвитува.
Али да ми ја поклонат, ќе и најдам чаре![]()
Уште си на 3080 јас мислев дека апгрејдна,
Секако ќе има уште многу апдејти додека се исполира тоа само дали raw слика до ai слики би било нешто добро сами ќе си дознаемеСлабо ова DLSS 4, прави многу фрејмови но многу артефакти при движење вади.
Го изгледа видеото? Зошто друго вика во видеото... Ако вадиш 60 фрејма а сакаш да извадиш 240, MFFG е добра работа. Дури и на крај кажува дека МФГ е добра работа за луѓето со хај енд монитори и графички карти (5090).Слабо ова DLSS 4, прави многу фрејмови но многу артефакти при движење вади.
Тимчо како што кажа - во извесни случаи - сингл-плеер игри каде нема брзи движења - има примена - но за мултиплејер и фаст-ФПС игри - нечини .Слабо ова DLSS 4, прави многу фрејмови но многу артефакти при движење вади.
Точно - истово го тврдеа и во видеата и на Редит .Од првобитно тестирање приметив дека Transformer DLSS на CP2077 во Performance mode има сличен image quality со CNN DLSS во Quality mode на 3440x1440, а околу ~30% подобри перформанси. Искрено, дури и Ultra Performance е playable, подобро од претходниот Performance mode. (RTX 3070)
Колку само беше мирно во овие 2 дена шо го немашеЈас само сакам да прашам дали Никола се ближи до закључок и констатација со секој изминат ден или да им јавам на Nvidia да најават RTX 60xx серија?