Мино Андревски
Gaining Experience
- 23 јуни 2017
- 35
- 130
Само убавини да се враќаат назад!Cestito i so merak da si se sluzis![]()
Само убавини да се враќаат назад!Cestito i so merak da si se sluzis![]()
На крај на октомври worldwide, кај нас најверојатно средина на ноември, ngreedia ќе го преплават пазарот со 3080, 3090, а буквално вишок ќе имаат од 3070, секаде, според Tom од moore's law is dead. Перфектен план реализираа, направија hype, демек огромна побарувачка, па кога ќе ги преплават продавниците сите ќе купат заради „што ако треба да чекам уште 2 месеци за залиха“. Веќе им рефундираат на сите партнери по 50 долари од следната залиха на карти.
Генијален и многу подол подег, затоа најискрено се надевам дека Radeon ќе успеат да бидат конкурентни.
о бе дете, као прво не си видел онаму кај што е најбитно, nvidia Оптимизации..па, најде сила да коментираш. Јас коментирам, за да не се заебе некој, не му мислам на никому лошо...од искуство велам, nvidia онаму каде што треба за работа, имаат топ ноч оптимизации...амд да го земем за пример и да имаат подобри резултати во синтетички бенчмаркови, немаат реални оптимизации...Prichina Nvidia Simp))
Причи ај се кладиме нави 2 ќе биде во ранг на 3080![]()
Хм...од каде ова па сеа? Не е "демек" има побарувачка за новите карти, реално има побарувачка за новите карти.На крај на октомври worldwide, кај нас најверојатно средина на ноември, ngreedia ќе го преплават пазарот со 3080, 3090, а буквално вишок ќе имаат од 3070, секаде, според Tom од moore's law is dead. Перфектен план реализираа, направија hype, демек огромна побарувачка, па кога ќе ги преплават продавниците сите ќе купат заради „што ако треба да чекам уште 2 месеци за залиха“. Веќе им рефундираат на сите партнери по 50 долари од следната залиха на карти.
Генијален и многу подол подег, затоа најискрено се надевам дека Radeon ќе успеат да бидат конкурентни.
Па баш тоа, еве и Jensen вика дека ќе има shortage. Shortage не е исто во никој случај со немање на достапност, како што е сега.![]()
NVIDIA CEO says RTX 3080 and 3090 supply shortage will last throughout 2020 | Engadget
You’ll have to watch retail websites like a hawk and be ready to refresh like mad if you want to get an NVIDIA GeForce RTX 3080 or 3090 before the year ends. According to Tom’s Hardware, NVIDIA CEO Jensen Huang has admitted that demand for the graphics cards will outstrip the company’s supply...www.engadget.com
Побарувачка има, меѓутоа нвидиа намерно не им дава на партнерите карти, правејќи вештачки да нема карти. Плус, се вадат на цената на gddr6x, а имаат земено енормна количина на gddr6x, не ги тангира воопшто таа цена.о бе дете, као прво не си видел онаму кај што е најбитно, nvidia Оптимизации..па, најде сила да коментираш. Јас коментирам, за да не се заебе некој, не му мислам на никому лошо...од искуство велам, nvidia онаму каде што треба за работа, имаат топ ноч оптимизации...амд да го земем за пример и да имаат подобри резултати во синтетички бенчмаркови, немаат реални оптимизации...
Edit: пиши искрено за оптимизациите, мислам дека праевме муабет...не знам одкаде ти е сеа муабетов...
Мислењето е автоматски споено:
Хм...од каде ова па сеа? Не е "демек" има побарувачка за новите карти, реално има побарувачка за новите карти.
Зошто тогаш ја преместија презентацијата на 3070? Ако не се плашат, можеа ја време да ја презентираат и да корегираат цена.Хм, ај да имаа лош проивод и да губеа од конкуренцијата да е разбирливо, меѓутоа имаат добар производ и нема да има потреба да се плашат од конкуренцијата сеуште.
Зашто ме цитираше и сакав да ги аргументирам моите претпоставки.На крајот на краиштата стварно не знам за што праиме муабет![]()
Гледам дека цврсто си убеден дека nvidiа прави некој работи со задни намери.Зашто ме цитираше и сакав да ги аргументирам моите претпоставки.
Не се задни намери, капитализам е. Исто како AMD што кријат на која карта ги добиваат тие перформанси што им беа на слајдовите пред некој ден. Меѓутоа, сметам дека ако AMD се доволно конкурентни, ќе видиме намалување на цени или повеќе перформанси за иста цена во блиска иднина.Гледам дека цврсто си убеден дека nvidiа прави некој работи со задни намери.
Фала ти многу за информацијата, сега проверив и гледам дека е во серија со старите конектори според статијата но, кога го пробувам тоа да ги мрдам пиновите делуваат доста цврсто, како првата група од 8пин така идентицно и втората. Исто така купив денес и ново напојување, го тестирав и конекторите влегуваат доста "smooth". Вечерва ќе ја упалам и ќе пробам да изгејмам една сесија па ќе пишам повратно инфо.Несакам да ти кршам филм ама вчера налетав на информацијава и подобро да ти кажам и да си провериш со време одколку да бидне беља некоја.
Провери го серискиот број од која недела на производсво е. Првата серија на Gygabyte произведени пред 20 септември имале фалични конектори за струја.
3080 / 3090 Gigabyte Eagle & Gaming OC Power Connector Concerns
Ако збориш за професионална работа да куда апликации имаат придобивки. Ете за стриминг исто. Се друго е скоро идентично.о бе дете, као прво не си видел онаму кај што е најбитно, nvidia Оптимизации..па, најде сила да коментираш. Јас коментирам, за да не се заебе некој, не му мислам на никому лошо...од искуство велам, nvidia онаму каде што треба за работа, имаат топ ноч оптимизации...амд да го земем за пример и да имаат подобри резултати во синтетички бенчмаркови, немаат реални оптимизации...
Edit: пиши искрено за оптимизациите, мислам дека праевме муабет...не знам одкаде ти е сеа муабетов...
Хм...од каде ова па сеа? Не е "демек" има побарувачка за новите карти, реално има побарувачка за новите карти.
Земи си половна GTX 1060. На high сетинзи скоро на секоја игра ќе имаш 60 fps.Ми треба помош околу избор на графичка.
Моментално ја имам оваа откако го имам добиено компјутерот - MSI GTX 750 Ti Gaming
Генерално за игрите што ги играм понекогаш на high/ultra гледам графичкава е оптеретена до максимум. Па претпоставувам време е за нова, бидејќи кога склопувавме компјутер рековме да одиме на "поефтина" графичка.
За нова генерално буџетот ми е околу 150 еур (тука влегува и половна). Игри кои што играм моментално се: Fifa 20, F1 20, Cs Go, Project Cars и слично...
Благодарам однапред за препораките.
RX580 8GBМи треба помош околу избор на графичка.
Моментално ја имам оваа откако го имам добиено компјутерот - MSI GTX 750 Ti Gaming
Генерално за игрите што ги играм понекогаш на high/ultra гледам графичкава е оптеретена до максимум. Па претпоставувам време е за нова, бидејќи кога склопувавме компјутер рековме да одиме на "поефтина" графичка.
За нова генерално буџетот ми е околу 150 еур (тука влегува и половна). Игри кои што играм моментално се: Fifa 20, F1 20, Cs Go, Project Cars и слично...
Благодарам однапред за препораките.
Се мислам и јас за половна. Мислам дека не би требало да има било каков проблем.Земи си половна GTX 1060. На high сетинзи скоро на секоја игра ќе имаш 60 fps.
Јас више од година дена користам половна 1060ка земана од докажан член од форумот. Не би те советувал за радеонки од проста причина шо многу се копаше со тие карти.Се мислам и јас за половна. Мислам дека не би требало да има било каков проблем.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Фејк е таа промоција, поточно фејк е редовната цена, ко ќе отидеш по промоција ти рачунаат.![]()
Anhoch PC Market Online - Графички картички
Anhoch PC Market Online Основни Desktop PC компоненти Графички картичкиwww.anhoch.com
3090kata повторно на залиха. Многу пари за најслабата класа.
Оваа е поразумна цена. Како се добива инаку оваа промотивна цена?Погледнете го атачментот 92477
Ме разочаруваш.... Напротив најјмногу копани имам шитнато 1060,1070ки отколку 580ки и 570ки.Јас више од година дена користам половна 1060ка земана од докажан член од форумот. Не би те советувал за радеонки од проста причина шо многу се копаше со тие карти.
Со здравје да ја гејмаш!Фала ти многу за информацијата, сега проверив и гледам дека е во серија со старите конектори според статијата но, кога го пробувам тоа да ги мрдам пиновите делуваат доста цврсто, како првата група од 8пин така идентицно и втората. Исто така купив денес и ново напојување, го тестирав и конекторите влегуваат доста "smooth". Вечерва ќе ја упалам и ќе пробам да изгејмам една сесија па ќе пишам повратно инфо.
Поздрав дечки, да направам еден апдејт на темава со конекторите на 3080. Компјутерот го склопив од ново ради тоа што ставав и ново напојување од 850 вати. Претходно имав 650-ка на Cooler Master па ми беше малку незгодно бидејќи е Bronze 80+. 2-та 8-пин конектори штекнаа без никаков проблем и како што одговорив претходно на коментар, не мрдаат кога ги бодеш со чепкалка за заби. Веќе 2 саати компјутерот ми работи со некои игри што ги имам симнато во моментов, а не се многу ради Warzone што зема скоро 300GB. Графичката делува доста стабилна со инстантен boost на 1955 MHz при иницирање на стрес тест или игра и после 30-тина минути максимална температура на тестот и Watchdogs 2 е 59-60 степени. Феновите на графичката се доста тивки, повеќе го слушам сток кулерот на АМD (со Ryzen 5 3600x). Заедно со комбинација од 2 плочки од по 8GB RAM (G.Skill Sniper X 3200MHz) и матична на ASRock (B450 Steel Legend) како за споредба со претходно 2060 исто на Gigabyte, перформанси гледам едно 2.5-3 пати повеќе судејќи грубо по фрејмови. Не дека нешто многу ја истестирав досега за да ви дадам Gamer Nexus review, ама сакав да ви споделам првични импресии, за мене ова е буквално WOW.