Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Norton Ghost 8.3 vs. Paragon Drive back up

mitash

Intern
8 мај 2007
120
6
Гевгелија
mitash's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1600 six-core
Motherboard
MSI Tomahawk B350
Storage
SanDisk 240GB SSD Plus
PSU
Cooler Master Real Power 550W
RAM
16GB DDR4 2400MHz
Video card
Sapphire RX580 4GB
OS
Windows 10 x64
Imam malce postara ploca, Abit BH7 i posto imam navika cesto da izveduvam eksperimenti pod windows :rolleyes: znam i cesto da formatiram. E sega, ednostavno eden den mi pukna filmot i vikam dosta bese so formatiranja, daj ke si napravam eden image pod Norton i da resam rabota. Arno ama, ne znam koj kolku znae, sata-ta(koja e relativno pobrza i zatoa staviv Win na nea) na abit bh7 plocata e dodadena kako optional, odnosno milsam deka predvidena e da se koristi samo kako storage device. Za instalacija na windows i butiranje od sata, nema problem. Edinstveno sto bese problem kaj nea e deka mora da ja prijavam kako LBA vo bios, inaku ne mi ja cita ako ja ostavam na auto detect.
Problemot: Butiram od Hiren's Boot cd-to, odam preku Norton Ghost 8.3, si pokrenuva kako sto treba i ne go naogja diskot!!! Posle nekolku saati googlanje, najdov nekoj si paragon drive backup, koj sto ja vrsi istata funkcija no daleku pobaven on nortonot, t.e problemot e resen(mada povekje go preferiram Norton Ghost). E sega, me interesira edna rabota, sto ne ja najdov: od kade norton ghost-ot zima podatoci za diskot?Logicki, ako zima od bios, ne mozam da go koristam...Vo toj slucaj, paragon od kaj zima??!?!?!

1. Probano e i so drugi verzii na Norton Ghost(i postari i ponovi), ne raboti.
2.So obicen ata disk nema problemi.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
A zosto ne probas so Norton Ghost 12?Eden drugar imase slicen problem i so 12 go resi.Problemot bil Norton Ghos neznam koj verzija bese vazno bese postara ne podrzuvala nekoi opcii i zafrkaval.Probaj so 12

GotiX

Intern
13 април 2007
22
0
Imam ASUS M2N-SLI ploca i SATA HD. Napraviv back up so Norton Ghost. Back up-ot go snimiv direktno na DVD CD. Nemav problem. Probaj so taa varijanta ali mi odzema prilicno povekje vreme.

mitash

Intern
8 мај 2007
120
6
Гевгелија
mitash's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1600 six-core
Motherboard
MSI Tomahawk B350
Storage
SanDisk 240GB SSD Plus
PSU
RAM
16GB DDR4 2400MHz
Video card
Sapphire RX580 4GB
OS
Windows 10 x64
Pred se fala na odgovorite

Filip: Fala na sovetot, bas ke probam, mada ne mi se veruva, probav so verzija 13.
Gotix: Problemot e sto voopsto ne go prepoznava diskot, ednostavno vika deka nema prikaceno nikakov disk na masinata!!

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
Pred se fala na odgovorite

Filip: Fala na sovetot, bas ke probam, mada ne mi se veruva, probav so verzija 13.
Gotix: Problemot e sto voopsto ne go prepoznava diskot, ednostavno vika deka nema prikaceno nikakov disk na masinata!!

Cudno imav dosta slicen problem i prasav covek sto se razbira vo kompjuteri i mi rece deka postarite programi pogotovo kako Norton Ghost treba da gi imas najnovite verzii bas poradi vakvite problemi.Ako toa ne ti pomogne vidi vo BIOS dali pravilno ti e povrzan diskot

nesko

Intern
5 јуни 2007
4
0
Ona sto e potrebno za da moze da se cita Sata diskot pod "Dos":

"Silicon Image Sil3611 Parallel ATA to Serial ATA Bridge" -Se dowloadira od oficijalniot site za Maticna Ploca vo ovoj slucaj Abit.

gandra

Intern
5 јуни 2007
11
0
northon ghost 8 mene mi praves problemi so sata hard diskovi neznam vo sto e problemot no mislam deka novite verzii na ghost go nemaat toj problem

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
2 солуции за тебе.
1.Или пријави го како ИДЕ во биос (привремено, додека завршиш работа)
2.Смени го Нортонот со Акронис.Многу подобро од Нортон.;)

tanush

Intern
3 ноември 2007
129
16
Мапет шоу
2 солуции за тебе.
1.Или пријави го како ИДЕ во биос (привремено, додека завршиш работа)
2.Смени го Нортонот со Акронис.Многу подобро од Нортон.;)

Ya man, Акронис му е мајката, јас го имам користено, многу брзо работи, батали гоустот.

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
Ona sto e potrebno za da moze da se cita Sata diskot pod "Dos":

"Silicon Image Sil3611 Parallel ATA to Serial ATA Bridge" -Se dowloadira od oficijalniot site za Maticna Ploca vo ovoj slucaj Abit.

DOS? koj spomna dos .. ?

inace... staj vo biosot mora da ima opcija "First Boot HardDrive" znaci koj HDD da ti e prv, IDEto ili SATAta.. probaj namesti ja SATAta

mitash

Intern
8 мај 2007
120
6
Гевгелија
mitash's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1600 six-core
Motherboard
MSI Tomahawk B350
Storage
SanDisk 240GB SSD Plus
PSU
RAM
16GB DDR4 2400MHz
Video card
Sapphire RX580 4GB
OS
Windows 10 x64
Ok, ja zavrsiv rabotata so paragon. Ednostavno ispadna malce pospor, ama ima povekje opcii od norton ghost(doduse ne sum go razgledal bas kako sto treba) no ima nadopolnuvanje na image-ot vo mojov slucaj. Vo sekoj slucaj fala na sovetite:spienje:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.219
Мислења
1.007.915
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет