mitash
Intern
mitash's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 1600 six-core
- Motherboard
- MSI Tomahawk B350
- Storage
- SanDisk 240GB SSD Plus
- PSU
- Cooler Master Real Power 550W
- RAM
- 16GB DDR4 2400MHz
- Video card
- Sapphire RX580 4GB
- OS
- Windows 10 x64
Imam malce postara ploca, Abit BH7 i posto imam navika cesto da izveduvam eksperimenti pod windows
znam i cesto da formatiram. E sega, ednostavno eden den mi pukna filmot i vikam dosta bese so formatiranja, daj ke si napravam eden image pod Norton i da resam rabota. Arno ama, ne znam koj kolku znae, sata-ta(koja e relativno pobrza i zatoa staviv Win na nea) na abit bh7 plocata e dodadena kako optional, odnosno milsam deka predvidena e da se koristi samo kako storage device. Za instalacija na windows i butiranje od sata, nema problem. Edinstveno sto bese problem kaj nea e deka mora da ja prijavam kako LBA vo bios, inaku ne mi ja cita ako ja ostavam na auto detect.
Problemot: Butiram od Hiren's Boot cd-to, odam preku Norton Ghost 8.3, si pokrenuva kako sto treba i ne go naogja diskot!!! Posle nekolku saati googlanje, najdov nekoj si paragon drive backup, koj sto ja vrsi istata funkcija no daleku pobaven on nortonot, t.e problemot e resen(mada povekje go preferiram Norton Ghost). E sega, me interesira edna rabota, sto ne ja najdov: od kade norton ghost-ot zima podatoci za diskot?Logicki, ako zima od bios, ne mozam da go koristam...Vo toj slucaj, paragon od kaj zima??!?!?!
1. Probano e i so drugi verzii na Norton Ghost(i postari i ponovi), ne raboti.
2.So obicen ata disk nema problemi.
Problemot: Butiram od Hiren's Boot cd-to, odam preku Norton Ghost 8.3, si pokrenuva kako sto treba i ne go naogja diskot!!! Posle nekolku saati googlanje, najdov nekoj si paragon drive backup, koj sto ja vrsi istata funkcija no daleku pobaven on nortonot, t.e problemot e resen(mada povekje go preferiram Norton Ghost). E sega, me interesira edna rabota, sto ne ja najdov: od kade norton ghost-ot zima podatoci za diskot?Logicki, ako zima od bios, ne mozam da go koristam...Vo toj slucaj, paragon od kaj zima??!?!?!
1. Probano e i so drugi verzii na Norton Ghost(i postari i ponovi), ne raboti.
2.So obicen ata disk nema problemi.