10 евра имаше пратено, ми стигна дека 5.10 ќе ми стигнат, ми стигна тоа на мејл. Чисто беше да пробаме како ќе работи.Од каде ти стигна известување, од Wise? Wise зима провизија и може пошто си пратил 0.1 не ги ни обработуваат.
10 евра имаше пратено, ми стигна дека 5.10 ќе ми стигнат, ми стигна тоа на мејл. Чисто беше да пробаме како ќе работи.Од каде ти стигна известување, од Wise? Wise зима провизија и може пошто си пратил 0.1 не ги ни обработуваат.
Обично на НЛБ им треба плус 1-2 дена од кога ќе ги испроцесира Wise. Но после тоа автоматски легнуваат на девизна сметка. Девизна сметка во евра претпоставувам им кажа да ти отворат? Второ, можеби бараат потврда, но ова знам е за повисоки суми. Пробај прати им мејл на [email protected] и објасни ја ситуацијата.Друга работа со НЛБ: Од Бугарија ми пратија пари преку Wise, чисто да го пробаме.
Бидејќи нема Wise кај нас, односно не можам да ставам картичка, имаше опција преку линк, внесуваш банкарска сметка и ти стигаат парите.
Ми стигна известување дека ќе ми стигнат 0.10 евра (????) ама ниту тие 0.10 ниту тие 5.10 ги нема. Пишуваше на 26 Јули дека ќе се на сметка.
Да ѕвонам треба некаде за ова?
Мултивалутна е сметката во нлб по defaultОбично на НЛБ им треба плус 1-2 дена од кога ќе ги испроцесира Wise. Но после тоа автоматски легнуваат на девизна сметка. Девизна сметка во евра претпоставувам им кажа да ти отворат? Второ, можеби бараат потврда, но ова знам е за повисоки суми. Пробај прати им мејл на [email protected] и објасни ја ситуацијата.
За провизијата т.е тоа што ќе ти стигнат само 0.1еу, имаше опција како да се одбие. Дали од сумата што се праќа или да плати испраќачот.
Револут ги изгасија кај нас на 22 јули, затоа гледавме алтернатива. Или сепак може бидејќи е право на картичка?@mihovkris what about this? Револут знае да прати директно на КАРТИЧКА. Нема потреба од девизни сметки и сл.
Just a reminder that we've decided to discontinue our Revolut Lite services, effective from July 22nd. This wasn't an easy decision to make, and we want to thank you for your support and loyalty as a customer.
Благодарам, ни спаси еден тон нервози. Пробавме сеа, си работи.Ним им треба Револут. А тебе македонска дебитна.
Дужиш ќебапиБлагодарам, ни спаси еден тон нервози. Пробавме сеа, си работи.
Теравме претходно со револут, за 200 евра зимаше 2.5 евра провизија. Мераци.Дужиш ќебапи
(При плаќање кликни под сумата, со различни валути зема различна провизија. И мислам дека е тест опција, сешто може да биде на крај)
Данок не се плаќа сигурно. За шифрата било каков прилив стави што ќе ти личи најблиску, ако баш сакаш да си на чисто врти до банка.Дали се плаќа данок на релативно мал девизен прилив, што всушност се рефундација од страна на организаторот на меѓународен настан на потрошени лични средства за учество на истиот. Технички не се приход. Јас имам платено учество, организаторот не рефундира за пат и сместување. Исто така со која шифра да ги распределам од девизем прилив
За истово ги имав прашано УЈП и ми одговорија дека мора да се плати данок. Дебатирав со нив ама џабе, иако нема никаква логика бидејќи е рефундација, сепак бараат да се плати. Но верувам за ситна сума не би те „гонеле“.Дали се плаќа данок на релативно мал девизен прилив, што всушност се рефундација од страна на организаторот на меѓународен настан на потрошени лични средства за учество на истиот. Технички не се приход. Јас имам платено учество, организаторот не рефундира за пат и сместување. Исто така со која шифра да ги распределам од девизем прилив
Ако су имаш доказ дека е рефундација, може да свиркаат тие неписмените во УЈП.За истово ги имав прашано УЈП и ми одговорија дека мора да се плати данок. Дебатирав со нив ама џабе, иако нема никаква логика бидејќи е рефундација, сепак бараат да се плати. Но верувам за ситна сума не би те „гонеле“.
https://paysend.com/auth/send/mk/eur/BANK_CARD имаат и помала провизија...Теравме претходно со револут, за 200 евра зимаше 2.5 евра провизија. Мераци.
Ќепаби, кога сакаш каде сакаш
Тераме уште преку Револут.
Мене ми го одобрија за 5 минути во 2021 кога земав. Преубава работа е, си местиш сам што сакаш, колку сакаш.Му се оштрам за НЛБ мКлик дигиталниот кредит, ито за сума од 450 илјадарки да му се опробам.
Дали некој има искуство со овој кредит, дали функционира или е само гимик во апликацијата, за колку време се одобрува, или само ќе си го трошам времето џабе?
За 30тина минути парите ми беа на сметка.Му се оштрам за НЛБ мКлик дигиталниот кредит, ито за сума од 450 илјадарки да му се опробам.
Дали некој има искуство со овој кредит, дали функционира или е само гимик во апликацијата, за колку време се одобрува, или само ќе си го трошам времето џабе?
Јас за сума од 70к ми одобрија одма и парите за 10 минути на сметка.Му се оштрам за НЛБ мКлик дигиталниот кредит, ито за сума од 450 илјадарки да му се опробам.
300.000ден испробано без проблем во 13:00 поднесов во 14:00 парите на сметка беа.Му се оштрам за НЛБ мКлик дигиталниот кредит, ито за сума од 450 илјадарки да му се опробам.
Му се оштрам за НЛБ мКлик дигиталниот кредит, ито за сума од 450 илјадарки да му се опробам.